Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Vites pedalı takılı kalıyor

REKLAM ALANI
    motorcu adam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 1000 FA
    Merhaba CBF 1000 motorumda vitesi değiştirmek için pedalı yukarı yada aşağı oynattığımda pedal o pozisyonda takılı kalıyor. Tekrar vites değiştirmek için ayağımla biraz ittirip orta pozisyona almam gerekiyor. Bu tür bir sorun yaşayan hiç oldu mu? Neden kaynaklanıyor sizce ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Vites pedalını sökün. Söktükten sonra dışarıda iken elinizle her yönde takılmadan sağlıklı çalıştığından emin olun.

Eğer ki takılma yapıyor ise onarım/yağlama/değiştirme tercihlerinden birini yapabilirsiniz ki ucuza kapattınız demektir.

Eğer ki sorun pedalda değil ise büyük ihtimalle aşağıdaki resimde "10" ve "12" ile numaralandırılmış konum düzeltme yayları ya kırılmış, ya da özelliklerini yitirerek açılmış olabilirler. Bu durumda şanzımanın sökülmesi gerekecek ki fazladan masrafınız da olacaktır. En basiti bir takım conta almanız gerekir, hazır sökülmüşken görülen bazı arızalı ve yıpranmış parçalar değiştirilmek istenir v.s.

motorcu adam ve Stock Sever bunu beğendiler.

motorcu adam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 1000 FA
    PROBLEM ÇÖZÜLDÜ

Tavsiyen için teşekkür ederim Kural. Vites takımını söktükten sonra vites pedalının içinin paslandığını ve dönmeye engel olduğunu fark ettim.

2 numara ile gösterilen cıvata yı söktükten sonra, cıvatıyı ve 4 numara ile gösterilen pedal deliğinin içini WD40'la yağladım. Problem çözüldü. Umarım bu bilgiler başka birilerine yardımcı olur.
    Stock Sever ve Kural [ Z ] bunu beğendiler.

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    geçmiş olsun

Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Alıntı motorcu adam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    PROBLEM ÇÖZÜLDÜ

Tavsiyen için teşekkür ederim Kural. Vites takımını söktükten sonra vites pedalının içinin paslandığını ve dönmeye engel olduğunu fark ettim.

https://i.hizliresim.com/4zy03p.png

2 numara ile gösterilen cıvata yı söktükten sonra, cıvatıyı ve 4 numara ile gösterilen pedal deliğinin içini WD40'la yağladım. Problem çözüldü. Umarım bu bilgiler başka birilerine yardımcı olur.
    Rica ederim. Ucuz yollu arıza olduğu ve çözebildiğiniz için sevindim
    ...

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    benim motorunda vites geçişleri çatır çuturdu ve sorunun debriyaj telinde olduğunu anladım. debriyajı sıktığımda kavrama tam bırakmıyormuş ve tel gerginliğini ayarladım 12 numaralı somundan ve şimdi cillop gibi oldu.

debriyajı sıktığım halde teker dönüyordu ama artık dönmüyor, kavrama bırakmıyormuş yani. tabi suçlu benim çünkü en son debriyaj balatası değiştirdiğimde ben ayarlamıştım aceleden kötü ayarlamışım şindi güzel...

ayrı bir sorunum var, şimdiye kadar 2 sefer oldu, 1. vitese taktım ve anlık takılı kaldı sonra kendi kendine düzeldi ama bir keresinde de ben düzelttim yani vites pedalı takılı kaldı.

acaba şanzımana bir şeyler olmaya mı başladı?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)