Kaskınızın Üretim Tarihi Kaç?
Reklamlar
-
Başlıktada belirttiğim gibi kaskını üretim tarihi kaç? Gittiğim bir motosiklet eğitiminde eğitmen her şeyin bir ömrü olduğu gibi kasklarında bir ömrü olduğunu söyledi ve pahalı kaskların ucuza satılmasının sebebinide buna bağladı peki üretimden 2-3 belkide 4 yıl geçen kaskı kullanmak ne kadar güvenli?
Peki sizin kaskınızın üretim tarihi kaç?
Reklamlar
-
kaskımı 2013 te aldım. Üretim tarihini bilmiyorum ama 2012 falandır herhalde. Halen kullanıyorum. Kaskların ucuza satılmasının tek nedeni üretim tarihinin eski olması değil, bir çok faktör olabilir. Yeni model çıkmıştır, kampanya yaparlar, bayi elindeki satıp stoğuna yeni kask koymak ister. Çoğu ekonomik nedenler bence.
-
Herkes işini yapmalı. Kaskların fiyatları üretim tarihine göre belirlenmez. Ha adamın elinde çok eski bir kask vardır indirim yapabilir. Üretici firmalar Kullanıma başlandıktan sonra yoğunluğa bağlı olarak 4 5 yılda bir değiştirmenin faydalı olacağını söylüyor. Benim şahsi fikrim kask kullanıma başlandıktan veya vitrine çıktıktan sonra 2 3 yıl içerisinde değiştirilmeli. Herkes taze ürün kullanmak ister fakat japonya veya çinde yaşadığımızı unutmamak gerek. Bende çok isterim fırından alır gibi 2018 9. ay üretimli kask satın almak
Eğitmene cevabım : Bi bitmediniz ... Keşke kulaktan duyma bilgilerle milletin birbirine kaskın üretim tarihine bak demek yerine kaskın kabuk ve iç köpük yapısıyla ilgili biraz araştırma yapıp bu şekilde yönlendirmeler yapılsa. Öyle bir boyuta geldik ki kabuk yapısını sormadan üretim tarihini soruyoruz.
-
Kaskın ucuz olmasının tek sebebimin tarihi olduğunu söylemedim sadece fiyat indiriminde önemli bir etken olduğunu söyledim bu forumda ne yazsam herkes ya ters tarafından anlıyor ya da hep bir hata aramanın ters yöne çekmenin peşinde bende mi sorun var forumda mı anlamadım?
-
Birçok motor uzun süre kasa değişikliği yapmaz. Ama farklı renge sahip bir önceki senenin modeli ucuzlar.
Arai, kasklarının üretim tarihinden 7, kullanım tarihinden 5 yıl sonra değiştirilmesini öneriyor.
-
2013 üretim tarihli 200 tl ye almıştım ls2 ff396 valla ucuza iyi kask aldım ama 1 ata yen alıcam
-
-
2016 N87 nin ilk partisinden.
-
-
5 sene raf ömürleri olanlar var, iyi inceleyin raf ömürlerinden emin olup alın derim.
-
güneşin altında beklemediyse 7-8 yıla kadar kullanabilirsiniz.
-
Daha önce forumda bununla ilgili bir başlık açılmıştı. Kask kullanım ömrü pazarlama stratejisi olduğunu söyleyenler vardı. Ne kadar doğrudur bilemiyorum. Bende 3 senede değiştirilmei taraftarıyım sonuçta en önemli kısmı koruyan bir ekipman.
Ben de Caberg Stunt modelini kullanıyorum. 2015 yılında aldım 2014 üretimliydi.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)