Gidersin de Allah korusun dönermisin bilmiyorum
Şunu söyleyim. Doğu insanını kötülemek gibi bir niyetim yok ama malum terör olan bir bölgeye gidiyor olacaksın. Artı trafik terörünün de olduğu bir ülkede yaşıyorsun ve bilmediğin bir yere gidiyorsun. Ben olsam gitmem. Ağustos ayında terör olayı olmayan güneydoğuda bir köye gittim. Gittiğim yerin halkından biri rehberlik etmese ne köyü bulur nede o yolda korkusuz olabilirdim.
O köye çalışmaya gidicem yakın zamanda ve araba ihtiyacım olmasa direkt uçakla giderdim. Hatta 15 tatilde geri gelirken acaba uçaklamı gelsem diyorum. Burada araba lazım olmasa uçakla dönerim...
Ayrıca yağmur vs gibi durumlarda o bölgede her an olabilir bu mevsimde. Bence uçağa bin ve öyle git. Uçak tecrüben olur. Uzun yol tecrübenide başka bir zamanda ( kışın yada sonbaharda ) ege sahillerinde yap. O zaman o sahiller sakin olur hem de gezersin.
En fazla ne vergi koyabilir normalde 100 € gidiş dönüş hep onlarda aynı falanca tarih uzun zamanlı
7 dolardan bahsediyoruz ama ülkenin bu haliyle 7 $ bile pahalı geliyo artık 😄😄
Ayrıca bir keresinde trabzona 60 tl ye gidiş dönüş bilet bulmuştum 4 ay önceden aldım sonradan öğrendim bilet sabahın körüymüş o yüzden 1 gece sabihan Havalimanında yatmıştım hiç unutmam 😂😂
7 dolar değil de kendi tecrübemden ötürü 10 euro Avrupa içi seyahatler gayet 2 hafta sonrasına bulabıleceğiniz fiyatlar.
Temmuz ayında yaptığım uçuşları ve fiyatlarını izninizle yazacağım ;
Düsseldorf - Mallorca : 10 €
Mallorca - Milano : 15 €
Milano - Düsseldorf : 10 €
Ryanair'ın resmi sitesinden kontrol edebılırsıniz yaz dönemi özellikle kampanyaları mevcuttur.
Bütün vergi ıvır zıvırı dahildir. Ancak Sadece el bagajı hakkınız vardır. Extra bagaj hakkını 7 € ödeyerek satın alabılirsiniz.
Konuyla ilgili söyleyebileceğim tek şey sonu Hakkari'ye çıkmasa aslında güzel bir deneyim.
1800 kilometre en sağlıklı 3 günde gidilir. Yolda yediğiniz içtiğiniz de masraf olacak. Uçak bileti daha ucuza gelir. Gezmeyi seven bir maceraperestseniz atlayın gidin.
İnsanlar pakistana irana gidiyor siz adamı doğuya göndermiyorsunuz, isterseniz nişanlısıda bıraksın işi geri dönsün?
Edit: yol ile ilgili tavsiyemse kendinizi mental olarak hazırlayın, bu bir mücadele ben sıkı bir motorcuyum diye kendinizi motive edin.
Yanınıza bir kaç önemli alet edevat alın, sık sık mola ve verin ve bol su tuketin. Motor yoracaktır.
Son olarak ben olsam bu yolu yapmazdım ama ben zamanında çok yaptım o yüzden böyle düşünüyorum.
Pardon ama kaç defa gittin Hakkari’ye ? Yolları güzeldi en son gittiğimde her köşe başında da polis asker süriyeli yoktu. Ülkemizin hangi bireyi misafiri taşlamış ki Hakkari’de arkadaşı taşlasınlar ? Neden nefret etsin ? Hatta bak iddasına giriyorum gitsin çalsın sıradan bir kapıyı kalacak yerim yok desin adamlar evine almazsa hiçbirşey bilmiyorum. Siz güneydoğuyu sadece tv ve sosyal medyadaki kötü yönleriyle görmüşsünüz. Diyecek çok şey varda şimdi seviyene inmeyeyim !
Tek şüphem terör olayı idi ama @sdt yazarınında dediği gibi hangi devirde yaşıyoruz diye kendimi motive etmeye çalışıyordum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:03 ----------
Çok teşekkür ederim abim mutlaka yazarım yolum düşerse 🤗
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:05 ----------
Dönüşü 30$ a aldım git gel 37$ daha 3 ay öncesine kadar ama gidemedim iş sebebiyle biletleride 1 ay öncesinden aldım çokta uzun bir zaman değil taktiği yok senenin bazı aylarında böyle kampanyalar yapılıyor siteyi unuttum aklıma gelirse edit yaparım 1$ kampamyası gibi birşey çoğu ülke için biletler 1$ a düşüyor
Yolda ekstra masraflar illaki olacaktir,ben keyif adamiyim giderim diyorsan her turlu gidilir.
Guvenlik noktalarinda kisa sureli mola ver ve kolluk kuvvetleri arkadaslarla diyalog kur,guzergah hakkinda bilgi edin.
Kisaca programini yap çevir kontagı,arkana bile bakma daima ileri..
Yolun açık olsun..selametle..
daha önce uzun yol yapmadım demişsin, dolayısıyla en sağlam rota şöyle olacaktır. Yani ben çok uzun yol yapmama rağmen bu şekilde giderdim; motor arabaya benzemez.
1.gün : İzmir - Konya = 550 km
2.gün : Konya - Mardin = 900 km (normalde 900 km uzun bir yol ama Adana'dan Urfa'ya kadar otoban olduğu için gidilebilir.
3.gün : Mardin- Hakkari = 400 km ( sabah güzel bi kahvaltıdan sonra ağır ağır gidilir,çünkü tehlikeli bölge zırt pırt polis,asker durduracak.)
Eğer motorla gitmeye karar verirsen lütfen bu şekilde git, daha önce uzun yol yapmamış biri için bundan daha kısa sürede gitmeyi hedeflemek intiharla eşdeğer olabilir.
Tabi bunu sormamışsın ama ben olsam hemen motoru satıp nc tarzı bir motor alırdım. Zira hiç sürmedim ama chopper motorların uzun yolda çok konforlu olmadığını duydum ve ayrıca uzun süre o sese maruz kalmak beyin ve kulak sıkıntısı yaratabilir
Önce yakın bir yerlere git sonra karar ver gidip gidemeyeceğine. Herkesin acı eşiği farklıdır goldwing'e binip yoruldum diyen de gördüm ybr ile brezilyaya giden de...
Bu motorla açıkçası rahat bir şekilde gidersin yarış motorlara göre çok daha iyi ve başarılı olduğunu söyleyebilirim. Size tavsiyem 1 günde hızlı hızlı gitmektense ara ara molalar ve konaklamalar yapın. Ayrıca Hakkari'ye giderken dağlık bölgelerden de ister istemez geçeceksinizdir. Kesinlikle buzlanmalara falan dikkatli olun.
İyi şanslar
Merhaba, ilk uzun yolumu istanbul çesme arasi temmuz sonunda yaptim iron 883 ile. Airhawk veya muadili bir sele pad i almadan cikmamani tavsiye ederim.
Herkes yoldan dem vurmuş.
Ben motora dikkat çekmek isterim.
883 ile o yola gitmek gerçekten göt ister.
Mecazi anlamda demiyorum. Fiziksel anlamda diyorum.
Uzun yol tecrübesi olmayan kişinin o mesafede 883 üzerinde kışı nasır olur.
3 gün üst üste günün büyük kısmını o motor üzerinde geçireceksiniz.
Seleye destek şart
Birileri yola çıkmak istediği zaman herkes farklı fikirler sunar, farklı kaygılarını dile getirirler.
Kimisi yolun güzel olmadığından bahseder, ama siz o yolu yeniden asfaltlanıp düzelmesini beklerken ömür bitiyor.
Kimisi uzak diyor, siz yola çıkmadan o yakınlaşmıyor maalesef.
Kimisi motor yorar diyor, siz molalarla yorgunluk atarsınız demiyor.
Kimisi selesi sıkıntı çıkarır diyor, siz bisiklet ile dünya turu atanları görmezden gelmeyin.
Kimisi yolda çok kontrol var diyor, siz etrafınızda ne kadar mobese ile izleniyorsunuz farkında bile değilsiniz. (Kolluk kuvvetleri her yerde olsun zaten.)
Kimisi Suriyeli var diyor, siz İstanbul'dakilerin sayısının Türkiye'nin geri kalanlarına eşit olduğunu bilin.
Kimisi terör var diyor, siz en büyük terörün destek olmayıp size köstek olanlardan kaynaklandığını bilin yeter.
Ben bu konuda çok daha fazla yazabilirdim.
Ama ön yargıları kırmak maalesef imkansız oluyor.
Siz en doğru kararı vermek için sakin bir kafa ile düşünün.
Yola çıkacağınız duruma göre ne gibi sıkıntılar ile karşılaşır ne gibi çözümler oluşturabilirsiniz.
Bu konuda kafa yormaya çalışın.
O motorun pata pata geçerken insanların sizi taşlayacağını düşünmeyin asla.
Aslında bu bölgede çok görmedikleri hatta hiç görmedikleri için aşırı derecede ilgi odağı olacağınızı kesinlikle söyleyebilirim.
Kendi yaşadığım tecrübelerimle sabittir.
Normal şartlarda süper bir gezi olur ama ülkenin hali sıkıntı kendi topraklarımıza yolculuk yapmak için tereddüt yaşıyoruz resmen yani alabiliyosan varsa ruhsatın beline bir tane küte al dursun yanında nolur nolmaz
Ben bayramın 3.günü İstanbul'dan çıkarak Konya Ereğli, Adıyaman, Tunceli Munzur vadisinde kamp attım ordan Pülümür üzerinden Erzurum a geçtim bir sıkıntı yaşamadım belki Hakkari kadar değildir ama gayet rahat bir şekilde gittim şuan Trabzon'da yım Çarşamba günü İstanbul'a döneceğim hiç anlatıldığı veya duyduğumuz kadar kötü değil, kendine güven yola devam.
ben Antalya-Şırnak arasını biliyorum.mardinden sonra insan bi garip olmaya başlıyor.yanına lastik tamir kiti 2 tane de benzin şişesi alın.çünkü şırnaktan sonra legal petrol istasyonu bulman zorlaşacak.rotayı güzelce ölçüp biçip gitmek gerek.
yolun uzun, Allah kolaylık versin. en az 1 mola vermelisin hatta 2 kez daha makul.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)