Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Fazer 1000 mi Tracer 900 mü?

REKLAM ALANI
    tokhanoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eğer ki makinelerin ikisi de temizse hangisi alınmalı? Birbirlerine göre artı ve eksi yönleri neler?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    sym joymax
    FAZER 1000 Eski model bir araç. ikinci eli çok zayıf. 1.5 sene kullanmıştım. özellikle torku yüksek. 150 bg ve 106 nm tork üreten bir araç. çok kontrollü. hele frenleri mükemmel. diskleri çok büyük ve çivi gibi frenleri var. koltuğu sert. uzun yolda yoruyor. Artçı için sele sert ve konforsuz. motor sürüş pozisyonu güzel. bilekleri ve beli ağrıtmıyor. ss gibi yorucu değil yani. motor sesi çok güzel. gazı açınca motordan gelen sese aşık oluyorsunuz. hızlanması, durması kalkması virajı güzel ama dedimya eski alet ve ikinci eli zayıf. Gelelim tracera. hiç kullanmadım ama grupta arkadaşlarımda var. görünüşü güzel. yeni makine. oturuş pozisyonu güzel duruyor yormaz sanırım. hız olarak fazer 1000 tabiki daha hızlıdır.bariz bir güç ve tork farkı var. ama tabiki fazer 1000 yakıtıda içiyor bir ss gibi. bunada değinmek lazım. ben hız istiyorsam başka bişeylere bakarım. yinede fazer 1000 eski. konfor ve donanım istiyorsam yeni tracera bakarım. ama hem görüntü hem hız hem az yakıt hem konfor diyorsan vfr derim dahada demem. hayırlı olsun.
    Kızıl pars bunu beğendi.

Alıntı _RoMeO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    FAZER 1000 Eski model bir araç. ikinci eli çok zayıf. 1.5 sene kullanmıştım. özellikle torku yüksek. 150 bg ve 106 nm tork üreten bir araç. çok kontrollü. hele frenleri mükemmel. diskleri çok büyük ve çivi gibi frenleri var. koltuğu sert. uzun yolda yoruyor. Artçı için sele sert ve konforsuz. motor sürüş pozisyonu güzel. bilekleri ve beli ağrıtmıyor. ss gibi yorucu değil yani. motor sesi çok güzel. gazı açınca motordan gelen sese aşık oluyorsunuz. hızlanması, durması kalkması virajı güzel ama dedimya eski alet ve ikinci eli zayıf. Gelelim tracera. hiç kullanmadım ama grupta arkadaşlarımda var. görünüşü güzel. yeni makine. oturuş pozisyonu güzel duruyor yormaz sanırım. hız olarak fazer 1000 tabiki daha hızlıdır.bariz bir güç ve tork farkı var. ama tabiki fazer 1000 yakıtıda içiyor bir ss gibi. bunada değinmek lazım. ben hız istiyorsam başka bişeylere bakarım. yinede fazer 1000 eski. konfor ve donanım istiyorsam yeni tracera bakarım. ama hem görüntü hem hız hem az yakıt hem konfor diyorsan vfr derim dahada demem. hayırlı olsun.
    Teşekkürler.

BikeManiac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw f700 gs
    Adam bir kitap yazı yazmış, sadece tesekkurler demekle yetinmişsin 😁
    gitaristgkn bunu beğendi.

Alıntı _RoMeO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alıntı BikeManiac adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adam bir kitap yazı yazmış, sadece tesekkurler demekle yetinmişsin 😁
    Ne desem bilemedim ki 😁

Yardım lütfen

MahmutBiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1200Z Super Ténéré
    Alıntı tokhanoğlu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yardım lütfen
    Güzel kardeşim ne bekliyorsun ? elinden tutup motosiklet pazarına mı götürelim.

Öncelikle konuyu birazdaha araştırmanı tavsiye ederim. Sağda solda motosikletlerin üzerinde yazan markaları görerek bu işe bulaşma. Eski makina demişsin fakat fz1 fazer türkiyeye en son 2009 yılında geldi. Tracer 900 2015 yılında piyasaya çıktı aralarında 6 sene fark var. Arkadaş duygularımızı belirten ortak bir yorum yapmış zaten. Herşeyden önce şunu bilmen ve karar vermen gerekir motosiklet kullanım amacın nedir. Söylediğin motosikletlerin biri neredeyse hurda yaşlarında diğeri yeni. Fazer için teknik bilginin ve kullanım tecrübenin yüksek olması gerekir hem 4 silindir hem sorun çıkarmaya daha müsayit bir motosiklet. Tracer 900 dediğin motor daha bebek ve 3 silindir kolay kolay sorun çıkaracak bir makina değil. Zaten alacağın tracer ya kazalı olur ya temiz.Fakat alacağın fazer kazasız hatta boyasız bile olsa makinanın elden geçmesi gerekebilir.
    Kızıl pars ve sdt bunu beğendiler.

Alıntı MahmutBiner adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Öncelikle konuyu birazdaha araştırmanı tavsiye ederim. Sağda solda motosikletlerin üzerinde yazan markaları görerek bu işe bulaşma. Eski makina demişsin fakat fz1 fazer türkiyeye en son 2009 yılında geldi. Tracer 900 2015 yılında piyasaya çıktı aralarında 6 sene fark var. Arkadaş duygularımızı belirten ortak bir yorum yapmış zaten. Herşeyden önce şunu bilmen ve karar vermen gerekir motosiklet kullanım amacın nedir. Söylediğin motosikletlerin biri neredeyse hurda yaşlarında diğeri yeni. Fazer için teknik bilginin ve kullanım tecrübenin yüksek olması gerekir hem 4 silindir hem sorun çıkarmaya daha müsayit bir motosiklet. Tracer 900 dediğin motor daha bebek ve 3 silindir kolay kolay sorun çıkaracak bir makina değil. Zaten alacağın tracer ya kazalı olur ya temiz.Fakat alacağın fazer kazasız hatta boyasız bile olsa makinanın elden geçmesi gerekebilir.
    Çok sağol abi 🤙

İkisinin de temiz olduğunu varsayarsak (ki FZ1 in temizi zor) ben FZ1 derim. Tracer gücüne göre yerden yüksek bir motosiklet, bilmiyorum bana güven vermiyor. O güçte bir motosikletin yere daha sağlam basması lazım bence.

Bu yüzden ikisi de değil Tracer 700 Ya da bütçe yetiyorsa Z 1000 SX

Alıntı wing41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İkisinin de temiz olduğunu varsayarsak (ki FZ1 in temizi zor) ben FZ1 derim. Tracer gücüne göre yerden yüksek bir motosiklet, bilmiyorum bana güven vermiyor. O güçte bir motosikletin yere daha sağlam basması lazım bence.

Bu yüzden ikisi de değil Tracer 700 Ya da bütçe yetiyorsa Z 1000 SX
    Z1000SX SX he 😈 Ayaklı şeytan be o😁

YBRMANİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBR 1000RR(14)-YAMAHA YBR(12)
    Alıntı MahmutBiner adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Yamaha YBR-125 2008/Honda DYLAN 2008/Honda CBF-150 2011/Kawasaki ER-5 2005/Yamaha fazer8 2011/YAMAHA YZF R1 2010/YAMAHA YZF R1 2014/HONDA CBR 1000RR 2014+YAMAHA YBR-125 2012

Kızıl pars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bisiklet
    Herşeyin yenisi, dostun eskisi makbul.

FZ1'in kronik bir problemi olmayabilir ama eski motor türlü sorunlar çıkarabilir.
    Kulanımdan kaynaklı eskimiş parçalar, oynanmış elektrik tesisatı, takıp çıkarılmış aksesuarlar vs.
    Hamdım, piştim, hala hamım.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)