Abilerim, ablalarım merhaba.
Benim sorum başlıktada belirttiğim gibi rodajda artçı alınır mı?
Alınmazsa neden alınmaz?
Abilerim, ablalarım merhaba.
Benim sorum başlıktada belirttiğim gibi rodajda artçı alınır mı?
Alınmazsa neden alınmaz?
Artçılı kullanıma uygun yüksek cc bi makinaysa artçı sıkıntı olmaz ama cbr125 im olsa rodajda artçı almamaya dikkat ederdim heralde.
Yalçın kardeşim muhtemelen senin ilk motorun veya tecrüben az. Sen de rodajda sayılırsın. En iyisi artçı için biraz beklemek
@BatuhanK
Evet ilk motorumu alıcam yakında hayırlısıyla, MH Minör almak istiyorum.
Soruma tam olarak cevap alamadım motorun rodajı kötü yapılmış gibi çekişi falan azalır mı?
Rodajda artciyi boşver , acemiyken artçı alınmaz . Hee hiç sevmedigin birisi için konusuyorsak al .
Sen önce tek kullanmayı çöz sonra artçı alırsın .
"Cg full gırtlak" yarın sinemalarda...
@bassturbin
Böyle bi yorum yapma gereği neden duydun çok merak ediyorum, değişik bi insansın sanırım.
@gogozh
Motosiklet sürüyorum zaten, ehliyetim yok ama küçük bi şehirdeyim arkadaşlarımın motosikletini falan sürüyorum uzun süredir. Artçıyla sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum motora bi zararı var mıdır diye sordum sadece. Teorik olarak bir çok bilgiye sahibim pratiğe dökerkende hiç sorun yaşamadım.
Herkes değişik insan, yorumuma o cümleyi kuran bile cevap yazmamış siz yazmışsınız, heralde hoşuma gittiği için espiri olsun diye yazdım.
Rodajdan full gırlağa geçiş hoşuma gitti.
Tamam sanada film çekicem;
"Rodajda artçının laneti 4" sinemalarda
İki kişi illaki rampada vs. motor yüksek devir çevirmek isteyeceğinden ve zorlanacağından her zaman soru işareti olacaktır.Yarım devri geçmeden en az 300 km motoru kullanmak gerekir normali 800 1000 km dir.
Rodaj süresince motora yüklenmek iyi değildir. Fakat şöyle düşün. Beni yeni aldığım motorda eşim ile gören arkadaş rodajda artçı alınmaz diye hava yaptı. Ulen ben 85 kilo olsam eşim 45 kilo, 130 kilo ikimiz yapıyoruz. Bu arkadaş 192 boy 135 kilo. O zaman onun kıçını kesip atması lazım. Bilmem anlatabildim mi?
Abartmaya gerek yok. Sakin sakin kullan yeter.
CRF 250L 11000 Km, GW 250 12000 Km, XT 660Z 39000 Km, VFR 800X 6000 km
Bir önce yorum yapan arkadaşa katılıyorum.
Rodaj ile artçının alakası nedir ? Bunu şöyle düşün 110 kilo biri motora biniyor bu adam rodaj yapamıyacak mı ? Rodaj ile ağırlığın bir alakası yoktur. Rodaj döneminde motosikletinizi çok zorlamayın yeterli olur. Üzerine takılan aksesuar yada aldığınız artçının rodaj ile bir alakası bulunmamaktadır.
İki kişi motor zorlanmadan kullanılıyormu?Tın tın 50 60 ile gidilecek rampa çıkılmayacak arkadan korna basan hadi yürü diyenlere aldırış edilmiyecekse sorun olmaz.Zorlamadan kasıt yüksek devir kullanılması.
Söylediğiniz lafa göre 110 120 kilo birisinin motosiklet ile rodaj yapma şansı yok İlla üzerinde ağırlık var diye yüksek devirmi kullanılması gerek motorun. Nasıl bir mantık anlamış değilim Motoru zorlamayın denilebilir zaten öyle demek istiyorsunuz bunun ağırlıkla bir ilgisi yok. Zaten günümüzde artık tüm motosikletler bu koşullara uygun fabrikadan çıkıyor yani eskiden olduğu gibi al abi bununla 1 ay 50 yi geçmeden git olayları yok. Yağ değişimine kadar çok yüksek devir çevirip extra zorlamassınız ki olası bir kaçak göçek bişey varsa ilk bakımda belli olsun müşteri yolda kalıp madur olmasın diye sakin kullanın tavsiyesi verilir.
Rodajda motoru zorlamamak için belirli bir güç değerinin üzerine çıkartmamak gerekir. Bu da gaz kolu ayarı ile oluyor. Gaz kolunu sınırlı çevirdikten sonra (mesela ilk 500 km'de yarım gaz) artçı almanın sakıncası yoktur. Yalnız işin içinde devir sınırı da olduğundan dimdik bir yokuşu artçı ile çıkmak isterseniz o zaman çok yavaş gitmek zorunda kalırsınız. Bunun yanında henüz oturmamış frenler de artçı ile risk oluşturabilirler. Yukarıda arkadaşların yazdığı gibi, büyük cc'de hiç etkilenmeden gezebilirsiniz çünkü zaten gazı çok açmanıza gerek kalmaz.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)