Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Tenere660 VS NC750X

REKLAM ALANI
    K121L - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Herkese merhaba
    2014 Tenere660 ve 2014 NC750X arasında kaldım.Deneyimi olan kullanıcılardan yorum almak isterim.
    Merak ettiklerim
    -motorların bakım aralıkları ve ağır bakım zamanları.
    -Parça fiyatları ve yaygınlığı (nc750x in parçasının daha kolay buluncağını düşünüyorum.)
    -kronik sorunları varmıdır ? (Nc750 de arka amortisör konusunda şikayetler olduğunu duydum)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Motor_Derili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Nmax 155 / Fazer8 / NC750X2018
    Tenere,
    Titresimi çok, iç lastikli (dublex degil), daha cok asfalt disi yollar icin, yakiti fazla, tipi guzel.

NC
    yakiti az, piyasasi çok, parcasi bol ama pahali, sorunsuz (amortisoru dert etme 300 tl civari hallediliyor), selesi rahatsiz, sehir ici kivrak vs.

Ben olsam araziyle isim yoksa NC alirdim.

ayetlervaray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superlight 200

harun27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2023 Vespa Primavera 150-2022 HondaGL1800-2023 PCX
    araziye tenere asfalt yola nc 750 x

Öncelikle şunu söyleyim iki motor da kullanmadım ,
    Takip etigim formlardan kullanıcı paylaşım bilgileridir.

NC ler motor olarak kolay kolay bir sıkıntı vermiyor ,
    Tenere de ise bakım ve kullanım da sıkıntı oldugu zaman tek silindir torklu motor , 100-120 Bin km sonra motor açma isteyebiliyor..(yag yakma ve yataklarda sorun çıkarıyor) .. (motor tanımadıgınız birinde ise motor ömrü 100 Bin KM gib düşünün sonrasında motor açılacak yataklar v.s elden geçecek)

NC arka amartisör patlaması sıklık ile şikayet konusudur onu da siz belirtmişsiz zaten..

SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Arkadaslar dogrusunu soylemis. Genel kullanim ağırlıkla arazi olacaksa kesinlikle tenere, ancak daha cok asfalt sürüşü olacaksa da nc750 mantikli bir tercih olur.

Arka amortisor patlama sorunu maalesef nc lerin kronik sorunu. Yetkili servise sordum yeni amortisöre 3800 TL dedi.
    En hesapli yol tamir ettirmek oda 300tl civarina halloluyor.
    2014 nc750 lerde bi ara ekran sorunu yasandi ve bazilarinin ekranlari garantiden değişti.
    Benim bildigim baska da bir kronik sorunu yok.

Genel olarak iki motor da güzel. Bakimlarini aksatmazsan yillarca keyifle binersin.

Motosikleti
    Artık Yok...
    çok ayrı motorlar biri poz motoru asfaltta güzel gider cafe önünde şık durur instegramda güzel fotolar koyarsın.. biri harbi aksiyon dağ taş motoru ..

Kızıl pars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bisiklet
    ayrıca ağrılık ve yükseklik farkları da var.
    Tenere daha hafif ama yüksek, NC ağır ama Tenereye göre biraz daha alçak.

Genelde asfaltta kullanacaksan, arada kamp için vs toprakta da gideceksen ama aşırı zorlu olmayan şartlar ise NC ideal.
    Yakıtı düşük, ön bagajı süper,hızı yeterli vs.
    Arka amortisör sorunu biraz eski modellerde kaldı, yeni (2016 ve sonrası) düzeldi.
    Otomatik seçeneği de var ki kullananlar pek memnundur.

Ben dağ bayır gezerim, bozuk asfalt, stabilize, toprak, çakıl vs yol olsun yeter dersen Tenere.
    Hamdım, piştim, hala hamım.

Motosikleti
    2022 DL650A
    NC'nin bakımları 6000'de 1. 24.000'de bir de süpap ayarı ve ön amortisör keçe ve yağ değişimi ister. İkinciyi yapan pek yok gerçi.

NC poz motoru diyen arkadaşı anlamadım; evet, asfalt motoru kesinlikle adventure veya dual sport değil onu bilmeyen yok. Ancak iş asfaltta fonksiyon derseniz üstüne yok. Tenere de (taş toprak patika olsa dahi) herhangi bir yolda gider. Ama asfaltta uzun yolda NC kadar rahat ve/veya hızlı gitmez.

Herkese teşekkürler arka amortisörün 300 e halledildiğini öğrenmem iyi oldu.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı K121L adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese teşekkürler arka amortisörün 300 e halledildiğini öğrenmem iyi oldu.
    1 yıl sonra tekrar patlıyor haberin olsun
    nc nin üzerinde ki amortisör tamir olmayan model
    evet yapan yapar ama tekrar patlar
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Anfibi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07 ABS
    Alıntı Motor_Derili adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tenere,
    Titresimi çok, iç lastikli (dublex degil), daha cok asfalt disi yollar icin, yakiti fazla, tipi guzel.

NC
    yakiti az, piyasasi çok, parcasi bol ama pahali, sorunsuz (amortisoru dert etme 300 tl civari hallediliyor), selesi rahatsiz, sehir ici kivrak vs.

Ben olsam araziyle isim yoksa NC alirdim.
    ya hocam şu tenere bir banamı çirkin ördek yavrusu gibi geliyor ya

Motosikleti
    Artık Yok...
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    NC'nin bakımları 6000'de 1. 24.000'de bir de süpap ayarı ve ön amortisör keçe ve yağ değişimi ister. İkinciyi yapan pek yok gerçi.

NC poz motoru diyen arkadaşı anlamadım; evet, asfalt motoru kesinlikle adventure veya dual sport değil onu bilmeyen yok. Ancak iş asfaltta fonksiyon derseniz üstüne yok. Tenere de (taş toprak patika olsa dahi) herhangi bir yolda gider. Ama asfaltta uzun yolda NC kadar rahat ve/veya hızlı gitmez.
    anlanmıycak bir şey yok yazdım nc aslen all purpose motorbike türevi bir makina ne tam enduro ne tam touring ne tam rahat konforlu ne tam şehir içi makinası ne tam uzunyol ne tam dolu dolu 750c.c nin hakkını veriyor o motor .. kısaca hepsinden yarım yarım yapıyor ama hiç birinde tam başarılı değil.. güzel şık bir makina poz derken açıklamayı yazdım güzel duran fotojenik bir makina şık .. güzel pozlar çekersiniz üstünde sahilde cafe önünde en az 300 like garanti ) .. şakası bir yana ben severim nc leri sadece çok abartılmasına karşıyım .. uzay teknolojisi gibi abartıyor bazı arkadaşlar.

üstünde gayet sıradan sohc paralel çift silindirli bir makine var esprisi dct olayında .. ondan sürerken keyif almayanda çok motorcu var oda ayrı mesele sevenide var. işin özü az yakar ikinci eli garanti banko cumhuriyet altını gibi makine ..

Alıntı Anfibi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tenere bencede tipsiz motor şuan crf rally kullanıyorum oda tipsiz.
    N750 de tipsiz ama bir tık daha iyi gibi.

Birde Tenere660 için kronik sorun olarak TPM sensörü deniyor.

Motosikleti
    2022 DL650A
    Poz motoru diye işlevinden çok şekilli gösterişli estetik olmasına önem verilmiş olan motosiklete denir benim lügâtımda. NC çok işlevsel ve rahat, ama (bence) hiç estetik değil. O yüzden poz motoru tanımlamasına gerçekten çok şaşırdım; benim poz motoru tanımımın tam tersi. Ben NC'nin sevenlerindenim; yaş nispeten ileri, dolayısıyla gösterişe değil rahatıma ve işleve bakıyorum, - çok afedersiniz - hacet giderir gibi otururken motosiklet kullanmaktan hoşlanmadığım (ve vitesin verdiği ek hakimiyet hissini sevdiğim) için artık scooter kullanmıyorum, yoksa ilk motorum X City 250'den sonra yerine NC değil de ne bileyim mesela bir T Max falan alırdım... NC çalınınca CB500F'e düştüm, daha epeyi kullanırım, bu keratayı da - bana biraz küçük kalmasına rağmen - oldukça seviyorum. Şartlar uygun olduğunda DL650 bundan sonra inş.

Motor_Derili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Nmax 155 / Fazer8 / NC750X2018
    Alıntı Anfibi adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Kullanan arkadaslara ayip olmasin diye şeeettim

Motosikleti
    Artık Yok...
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Poz motoru diye işlevinden çok şekilli gösterişli estetik olmasına önem verilmiş olan motosiklete denir benim lügâtımda. NC çok işlevsel ve rahat, ama (bence) hiç estetik değil. O yüzden poz motoru tanımlamasına gerçekten çok şaşırdım; benim poz motoru tanımımın tam tersi. Ben NC'nin sevenlerindenim; yaş nispeten ileri, dolayısıyla gösterişe değil rahatıma ve işleve bakıyorum, - çok afedersiniz - hacet giderir gibi otururken motosiklet kullanmaktan hoşlanmadığım (ve vitesin verdiği ek hakimiyet hissini sevdiğim) için artık scooter kullanmıyorum, yoksa ilk motorum X City 250'den sonra yerine NC değil de ne bileyim mesela bir T Max falan alırdım... NC çalınınca CB500F'e düştüm, daha epeyi kullanırım, bu keratayı da - bana biraz küçük kalmasına rağmen - oldukça seviyorum. Şartlar uygun olduğunda DL650 bundan sonra inş.
    ben tenereye oranla yazdım poz motoru dedim tenere icraat işlev motorudur tenereyi al dünya turuna çık . çıkanda var zaten.. Ncleri bende severim bende kısa süreliğine integra vardıki birebir nc şasesi üstüne oturtulmuş aynı motor aynı şanzımana sahip birebir nc750 ile aynı olan kasa görüntüsü dışında bir motordu.. nc iyi ama kime göre iyi düşük hacim motordan ilk defa yüksek hacim böyle bir motora geçicek insan için belki hayal edemiyceği iyilikde bir makine.. ama transalp den africatwinden tenereden versys den inip nc ye binen biri için tam bir hayal kırıklığı..

genelde nc yi koyu savunanlar küçük hacimden direk nc türevi motora geçenler çünkü başka bir motora binmemişler görmemişler nc yi müthiş harika bir motor olarak görüyorlar.. normaldirde kuzguna yavrusu şahin görünürmüş..

sıkıntıda orda bakın interneti açın nc testlerini motorsiklet duayenlerinin nc yorumlarını dinleyin hepsi genel itibari ile olumsuz konuşur ama gönül almalık üst perdelerden konuşurlar kimseyi kırmamak incitmemek için çok yüksek bir kullanıcı kesmi olduğu için nc lerin tepki çekmek istemezler.. Benim çevremde misal çok nc kullanan arkadaşım var ve vardı ama çoğu bir iki seneyi geçmeden elden çıkarıp sattılar başka motorlara geçdiler.

şuda var çevremde bir arkadaşımda misal 700 lük transalp var 10 yaşında motor adam satmam diyor , gene bir arkadaşımda 750c magna var 98 model adam benle mezara girer bu alet diyor .. şimdi böyle aletler bir yanda ama nclerin ben bu klassmana giriceğini hiç düşünmüyorum alan en fazla 2-3 sene elinde tutup satıyor en azıdnan çevremde gördükklerim hep böyle hoş gerçi bende integrayı bir kaç ayda sattım..

neyse çok uzattım bananeyse ben şu an için motorumdan inanılmaz memnunum x10 350 yürüyen padişah koltuğu

Bizimde yaş geldi artık öyle uğraşamam enduro naked falan bazen kanım bitleniyor bir cruiser alsam mı diyorum hep zaafım var şu cruiserlara sonra otur oturduğun yere dertsiz başına dertmi alıcaksın diyorum..
    zekeriyaimam bunu beğendi.

Kızıl pars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bisiklet
    NC yurtdışında enduro değil "all rounder" olarak adlandırılıyor.
    Yani çok amaçlı, her yere her işe gider gibi.

Ama tüm bu tür aletlerde olduğu gibi, "her şeyi yapar denen aletler" özel bir işe özel üretilmiş olanlar kadar başarılı olamaz.
    Örnek NC arazide gitmez, asfaltta da hızlı gitmez, selesi inanılmaz konforlu değil, idare eder, frenler kötü değil ama daha iyi olabilirdi... gibi.
    logaritma bunu beğendi.
    Hamdım, piştim, hala hamım.

Motosikleti
    2022 DL650A
    Alıntı Kızıl pars adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    NC yurtdışında enduro değil "all rounder" olarak adlandırılıyor.
    Yani çok amaçlı, her yere her işe gider gibi.

Ama tüm bu tür aletlerde olduğu gibi, "her şeyi yapar denen aletler" özel bir işe özel üretilmiş olanlar kadar başarılı olamaz.
    Örnek NC arazide gitmez, asfaltta da hızlı gitmez, selesi inanılmaz konforlu değil, idare eder, frenler kötü değil ama daha iyi olabilirdi... gibi.
    Aynen, her şeyi yapıyor ama en iyi yapmıyor. Hız konusunda zahmetsiz bir 140km/s yapıyorsa bir motor kim daha fazlasını neden ister hiç anlamıyorum açıkçası. (NC'ninki 190km/s falan; kullandığım dönemde 165'in üstüne - o da hani çok kısa süreler için - hiç çıkmadım...)

@Logaritma, benim de R1200GS'den NC'ye geçen arkadaşım var (maddiyat meseleleri), ama hiç NC konusunda şikâyet ettiğini duymadım ve şehir içinde GS'ten çok daha rahat olduğunu söylüyor (haliyle, daha hafif ve ufak), ne olacak şimdi?

Ne bekliyoruz ki aletten? Hızlanma ivmelenmede bir Street Triple RS veya MT09 olsun, rahatlıkta bir Goldwing veya GS olsun, arazide bir CRF450R veya KTM gibi gitsin vs vs. O zaman bu saydığım motorlara ne gerek var? Önemli olan kullanıcı beklentisi, benimkine NC çok güzel karşılık verdi; her şeyi (ekstrem ölçülerde olmasa dahi) biraz yapan uygun fiyatlı bir motosiklet. Ekstremlerle benim işim yok, çok insanın da yok ki deli gibi satıyor NC tüm dünyada ;)
    logaritma bunu beğendi.

Bence ikisinin de yerine eğer bütçe yetiyorsa tracer700 yetmiyorsa versys 650 derim.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler