Çalıntı olabilir Honda Repsol
Reklamlar
-
Merhaba,
Kağıthane'de denk geldim bugün, süren kişi dikkatimi çekmişti önce sonrasında motorun plakası olmadığını gördüm. Dolayısıyla şüphelendim.
Böyle bir çalıntı ilanına denk gelirseniz eğer arkadaşı bana yönlendirirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
Reklamlar
-
Motorun modelini de söylerseniz daha iyi olacak gibi.
-
Çalıntı motosiklet ortak özellikleri:
* Sprey boya ile maskeleme yapmadan alelade boyama
* Sinyaller ve farın da bu boyadan etkilendiğinin kolaylıkla fark ediliyor oluşu
* Göstergenin sökülmüş veya gövde rengine (veya siyaha) boyanmış oluşu
* Bakımsız genel görüntü
* Motor yağının bitik veya zift gibi oluşu (çok şüphelendiyseniz yağ çubuğunu çekip kontrol edin)
* Plaka olmayışı (bazılarında plaka olabilir, yukarıdaki diğer ibareler varsa şüphelenmek için yeterlidir)
* Uzun süredir yıkanmamış, kirli, kırık, eksik grenajlar
* Genellikle dikkat çekmeyecek veya atıl durumdaki yere park edilmesi
* Şase ve/veya motor numarasının kazınmış/taşlanmış oluşu
Bu ibareler varsa o motosiklet büyük ihtimalle çalıntıdır. Şase nosunun resmini çekip burada bir yerde paylaşılsa birilerinin motosikleti çıkacağına emin olabilirsiniz.
-
Carlsberg adlı üyeden alıntı
Motorun modelini de söylerseniz daha iyi olacak gibi.
2013 cbr repsol 600 olması lazım.
Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı
Çalıntı motosiklet ortak özellikleri:
* Sprey boya ile maskeleme yapmadan alelade boyama
* Sinyaller ve farın da bu boyadan etkilendiğinin kolaylıkla fark ediliyor oluşu
* Göstergenin sökülmüş veya gövde rengine (veya siyaha) boyanmış oluşu
* Bakımsız genel görüntü
* Motor yağının bitik veya zift gibi oluşu (çok şüphelendiyseniz yağ çubuğunu çekip kontrol edin)
* Plaka olmayışı (bazılarında plaka olabilir, yukarıdaki diğer ibareler varsa şüphelenmek için yeterlidir)
* Uzun süredir yıkanmamış, kirli, kırık, eksik grenajlar
* Genellikle dikkat çekmeyecek veya atıl durumdaki yere park edilmesi
* Şase ve/veya motor numarasının kazınmış/taşlanmış oluşu
Bu ibareler varsa o motosiklet büyük ihtimalle çalıntıdır. Şase nosunun resmini çekip burada bir yerde paylaşılsa birilerinin motosikleti çıkacağına emin olabilirsiniz.
o kadar inceleme fırsatı bulamadım hocam, yayayken motor yanımdan geçti şüphelendim. arkasından baktığımda plaka olmadığını gördüm.
belki çalıntıdır diye konu açmak istedim.
-
konuyu açtığınız iyi olmuş fakat yanınızdan geçip gittiyse ve sadece baktıysanız zaten yapacak birşey yok 2. kere o motosiklete denk gelmeniz belki imkansız. 2013 yılında kırmızı 600 rr motosikletim çalınmındı ve o günden sonra her plakasız yada şüpheli gördüğüm motosikleti durdurdup arkadaş gibi konuşmaya çalışarak motosikletin çalıntı olup olmadığı hakkında bir fikir sahibi oluyorum. Sizden ricam bu tip durumlarda arkasından bakmak yerine durdurmaya konuşmaya çalışın. En kötü güzel motosiklet vs diye muhabbete girin zaten hemen anlaşılır çalıntı olup olmadığı.
-
rollcycle adlı üyeden alıntı
konuyu açtığınız iyi olmuş fakat yanınızdan geçip gittiyse ve sadece baktıysanız zaten yapacak birşey yok 2. kere o motosiklete denk gelmeniz belki imkansız. 2013 yılında kırmızı 600 rr motosikletim çalınmındı ve o günden sonra her plakasız yada şüpheli gördüğüm motosikleti durdurdup arkadaş gibi konuşmaya çalışarak motosikletin çalıntı olup olmadığı hakkında bir fikir sahibi oluyorum. Sizden ricam bu tip durumlarda arkasından bakmak yerine durdurmaya konuşmaya çalışın. En kötü güzel motosiklet vs diye muhabbete girin zaten hemen anlaşılır çalıntı olup olmadığı.
kesinlikle haklısınız, daha dikkatli olacağım bundan sonra bu konuda.
yardımım şöyle dokunabilir: geçtiği caddedeki esnafların çoğunu tanırım. sürücü gençlerde kask yoktu, kamera kayıtlarını toplayabilirdim.
ayrıca bugün başka bir arkadaşım da yüksek ihtimalle aynı motoru bir gün önce geceleyin boşta yokuş aşağı salarken gördüğünü söyledi, çağlayan dere'ye doğru.
keşke gördüğümde dediğiniz gibi bir müdahalede bulunsaydım
-
Çaylak . adlı üyeden alıntı
kesinlikle haklısınız, daha dikkatli olacağım bundan sonra bu konuda.
yardımım şöyle dokunabilir: geçtiği caddedeki esnafların çoğunu tanırım. sürücü gençlerde kask yoktu, kamera kayıtlarını toplayabilirdim.
ayrıca bugün başka bir arkadaşım da yüksek ihtimalle aynı motoru bir gün önce geceleyin boşta yokuş aşağı salarken gördüğünü söyledi, çağlayan dere'ye doğru.
keşke gördüğümde dediğiniz gibi bir müdahalede bulunsaydım
Oralar bu işin cenneti zaten herkes birbirini tanıyor polisler o kişileri biliyor. Sürekli hırsızlıktan alıp 3 5 gün tutup mecburiyetten bırakılıyorlar. Çocuklar genelde ufak fakat üzerlerinde bıçak gibi kesici aletler bulunabiliyor. İletişim kurarsanız mutlaka dikkatli olun. Benim asıl üzüldüğüm nokta beşiktaşta bebekte sarıyerde sık sık motosikletlere yönelik uygulama yapıyor polisler genel evrak kontrolü egzoz vs.. Polisler tüm motosiklet uygulamalarını çağlayan feriköy dolapdere kağıthane gibi yerlerde yapsa bizler için çok daha faydalı olur.
Türkiyede bu iş çok değişik. Sanki polisler motosiklet hırsızlarından memnun sanki onlara bakın kardeşim araba çalmayın onu bunu çalmayın motosiklet çalın diyor. Benim daha önce motosikletlerim çalındı sonuncusu kaskolu olduğu için muafiyetli olarak paramı geri aldım.
Bu konuyla ilgili tavsiyem şu yönde motosikletler artık pahalı hepimiz kasko yaptıralım. Geçen hafta kuzenim africa twin motosikleti bedelini 68.000 tl ve üzerine 10.000 tl ekleyerek anadolu sigortadan full kasko 3.000 tl ye yaptırdı 10 ay taksit düşündüğünüzde 300 lira bedava. Bunu neden söylüyorum ? Kasko firmaları bizden çok daha güçlü.. Eğer kaskolu motosikletler ağırlıklı olarak çalınmaya başlarsa bizden daha çok konunun üzerinde duracak ve bu iş daha kısa sürede azalacaktır.
Ortada herkesin bildiği bir oyun oynanıyor daha geçenlerde forumda bi motosiklet çalınmıştı hatırlarsınız kocaman süper tenere abimiz 3 5 üst düzey yönetici arkadaşı sayesinde motosikletini buldu.. Olan bizim gibi tanıdıkları olmayanlara oluyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)