zam yapmayan kalmayacak Yamaha'nın da yakındır. Bekleyin ve görün. Dolar 6.66 ve yükselmeye devam edecek. Yıl sonunda 8TL yı bulur.
Bajaj'da japon oldu arkadaşlar hor görmeyin
Sonra bajaj pulsar kullananlar niye böyle :D Şahin işine döndü bu. 25 liraya pulsar alan adama trafikte çok yaklaşmamak lazım hepimizi öldürür.
Şaka gibi, fiyatlara bak. Yakında yamahada yapar, bayiler satamayınca ne yapacaklar acaba ben onu merak ediyorum.
Eskiden Hint fakiri diye dalga geçtiğimiz hintlilerin motoru bile alınamıyorsa, yakında Türk fakiri olarak yeni bir literatür eklenecek, bizi bu hallere düşürenlerin ve sebep olanların 7 sülalesi herhangi bir hayyatta rahat ve huzur görmesin, amin
Türkiye de kriz miz yok anasını.. adamlar peynir ekek gibi satacak..
mercedes de çalışan bi danışanım. valla kriz pek vurmadı o kadar zamma rağmen hala satışlarımız devam demişti.
dün arkadaşım sahibinden.com a 12 avro ya 2012 model seadoo marka jetskiyi ilana koydu. koyar koymaz 3 kişi aramış biri ciddiymiş. büyük ihtimalle hafta sonu satacakmış..
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
Türkiye'de fakir daha fakir zengin daha zengin olma yolunda hızla ilerliyor.
Jetski örneği garip bir örnek. Jetski alacak adam ya zengindir ya da işletip para kazanacaktır. 4bin liraya 2 ay boyunca motosikletini satamayan var. Adamın parası dövizdeyse ona ne krizden. Bizim gibi dövizi bırak tlsi bile olmayanlar için sıfır motosikletler hayal oluyor.
instagram.com/gerivites
youtube.com/user/nimbus8222
Bu izlediğiniz asıl filmin sadece fragmanı.
Fragman bittikten sonra daha acıklı sahneler, bol göz yaşı olacak.
Ne yazık ki...
Valla jetskinin sahibi zengin değil. orta sınıf diyebileceğim bir kişi.
Benim demek istediğim türk milleti bazı şeylere parası yoksa bile para yatırır. cep telefolu araba gibi. bazı manyanlar da motora
biliyorum yanıltıcı bi durum. ama emin ol gizli zengin parası olan çok insan var.
herşeyi geçtim 1600 tl maaş alan bi adam gidip 5000 tl bi telefona verebiliyorsa, yemeyip içmeyip 30 bin tl ye de bajaj alır.
yani sonuç olarak bu adamlar mecbur bu zamları yapmak zorunda. kur yüzünden. ve her türlü satacaklar.
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
Az yaksın ABS'li olsun diye tam 1 sene evvel yarı fiyatından ucuza aldık, lüks tüketici gözüyle bakılmama az kaldı.
Bajaj 150 milyon euro len!
kimileri neden hayret ediyor anlamış değilim, bu araçlara konan hayvani vergiler, yüksek döviz kuru, ekonominin hali ortada, 1 liralık market ürünleri 2 liraya yaklaştı, maalesef ki motosiklet, hele bu modeller tamamen lüks oldu, çin vs. fark etmez ülkemiz üretmiyor, ithal ediyor, ben bugün artık aliexpress'deki 3-4 dolarlık ürünlere bile zor bakar oldum, bu fiyatlar geriye dönmeyecek fiyatlardır. doların düştüğünü tarihimizde görülmedi maalesef, asıl daha da yükselmesin, motor fiyatları bu artık, biz 80'lerde motor gördük mü ağzımızın suyu akardı, şimdi tekrar o günlere geri dönüyoruz.
beyler enseyi karartmayalim. yok batiyoruz, yok bittik. böyle bir şey yok. olacakları ben size diyeyim: ithal luks ürünleri alamayacagiz. mesela iphone, adidas, michelin gibi markalara ulaşmak imkânsız gibi olacak. onun yerine daha kalitesiz, orta kalitede, 3. sınıf eşyalara mecburen yonelecegiz. elimizdekiler ile idare etmesini öğreneceğiz.
gıda konusunda hayal kırıklığı olmaz zira ülkemiz, ne kadar elestirsek te tarım yapmayı biliyor. s*ke s*ke tarim yapacagiz cunku yapmazsak ac kaliriz.
bunun dışında eskisi gibi gezeyim, tozayim; tatile gideyim, bunları bir kalemde unutun derim.
istanbulda olanlar bogazda, anadoluda yasayanlar en yakin nehirde çimecek. egede yasayanlar şanslı azinlik. koftehor egeliler, ulkenin balını emiyorlar.
denize giriş parasi olan yerlerde dağdan dolanip giriş parası vermeme gibi bir yöntem bile gelistirdim ben. böyle küçük, mini çakallıklar cüzdan dostudur arkadaşlar. ekonomik krizde hayat kurtarır.
velhasıl, çok da enseyi karartmayın diyorum ben.
onları ben lüks olarak görüyorum. tabii buradan durum analizi yapılabilir, haklısınız, bizim lüks olarak gördüğümüz kaliteli mallar dışarıda sıradan ürün kategorileri arasında olabilir. bu da bizim gelir seviyemizin ne kadar düşük olduğunu gösteriyor.
öte yandan diyorum ki, bunlar senin için tabii ki lüks. sen üretim için ne çaba harcadın? arge için ne kadar kaynak ayırdın? bu ürünleri ithal edebilmek için karşılığında ne ürettin? vesaire, bunları gerçekleştirmeden adidas, iphone, michelin kullanmaya kalkarsak tabii ki lüks kategorisinde göreceğiz.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)