Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

600 F hakkındaki düşünceler / eleştiriler ?

REKLAM ALANI
    Wokiie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Nedendir bilinmez ama eski model motosikletleri seviyorum. Yenilerinede hastayım tabi ama eskilerede başka bakıyorum (Parası yok :D )

Dolar kuru bilmemne zammı diye diye yeni model 600cc+ bir motosiklet almak artık hayal. Bende çözümü bunda buldum takasla makasla halledicez işte :D

600F sağlam dediler, vurursun ölmez bakımını yap devam et dediler. Bende seviyorum falan zaten ama alma konusunda çok arada kaldım. Fazer falan da düşünüyorum ama işte hep dış mihraklar sağolsun :d

Sizin önerileriniz tavsiyeleriniz nedir ? Altarnatif ne olabilir ? mt 07 de pahalı be abi ...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    burakrak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xtreme max 200
    Alıntı Wokiie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nedendir bilinmez ama eski model motosikletleri seviyorum. Yenilerinede hastayım tabi ama eskilerede başka bakıyorum (Parası yok :D )

Dolar kuru bilmemne zammı diye diye yeni model 600cc+ bir motosiklet almak artık hayal. Bende çözümü bunda buldum takasla makasla halledicez işte :D

600F sağlam dediler, vurursun ölmez bakımını yap devam et dediler. Bende seviyorum falan zaten ama alma konusunda çok arada kaldım. Fazer falan da düşünüyorum ama işte hep dış mihraklar sağolsun :d

Sizin önerileriniz tavsiyeleriniz nedir ? Altarnatif ne olabilir ? mt 07 de pahalı be abi ...
    Konuyu takipteyim
    Wokiie bunu beğendi.
    ABONE OLMAK İÇİN >>> youtube.com/channel/UC2pNC9t3HM5t01YezVcCwzw

whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MTT Y2K
    600f hangi kasası mt07 pahalı dediğine göre eski kasaları diyorsun sanırım.Direk şunu söyleyeyim alınca temiz bir motor yaptırırsın artık pazarlığını ona göre yap.Hayırlı olsun şimdiden.
    Wokiie ve 127 bunu beğendiler.

600 F alınacaksa kenara 4-5 bin TL ayırmak ister.Tek kuruş masrafı yok denen motorda bile 1-2 bin masraf çıkması çok muhtemel. Bütçe kısıtlıysa silindir sayısı ve gerekirse cc düşüp yüksek model almakta fayda var. Para yetiyorsa MT7, yetmiyorsa CB500F falan belki..
    Wokiie bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Alıntı whitedeamon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    600f hangi kasası mt07 pahalı dediğine göre eski kasaları diyorsun sanırım.Direk şunu söyleyeyim alınca temiz bir motor yaptırırsın artık pazarlığını ona göre yap.Hayırlı olsun şimdiden.
    İlla sıkıntı çıkarır mı yani ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:06 ----------

Alıntı wing41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    600 F alınacaksa kenara 4-5 bin TL ayırmak ister.Tek kuruş masrafı yok denen motorda bile 1-2 bin masraf çıkması çok muhtemel. Bütçe kısıtlıysa silindir sayısı ve gerekirse cc düşüp yüksek model almakta fayda var. Para yetiyorsa MT7, yetmiyorsa CB500F falan belki..
    Doğru diyorsun hocam eyvallah da cb500 yada cbr500 almayı pek düşünmüyorum. Tork haricinde pek bişey katmıyor r25 ten çok farklı değil. Zaten uzun süredir düşük cc motosiklet(ler)kullanıyorum. Mt07 ye para yetse çok düşünmem alırım 2 senede onu kullanırım. Ama işte malum ekonomide herşey çok zor artık . Makinada 17600 oldu 20.000 den sonrada değer kaybediyor biliyorsunuz . Onu düşünerek almak istiyorum. Yoksa bana kalsa bi 5 kağıt kenera koymadan girişmem bu işe

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    600f'de eskidiyse eyicene ihtiyarladık demektir.
    GT250rAlanya bunu beğendi.

127 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İlla sıkıntı çıkarır mı yani ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:06 ----------

Doğru diyorsun hocam eyvallah da cb500 yada cbr500 almayı pek düşünmüyorum. Tork haricinde pek bişey katmıyor r25 ten çok farklı değil. Zaten uzun süredir düşük cc motosiklet(ler)kullanıyorum. Mt07 ye para yetse çok düşünmem alırım 2 senede onu kullanırım. Ama işte malum ekonomide herşey çok zor artık . Makinada 17600 oldu 20.000 den sonrada değer kaybediyor biliyorsunuz . Onu düşünerek almak istiyorum. Yoksa bana kalsa bi 5 kağıt kenera koymadan girişmem bu işe
    Değmez dostum 600F e geçmek. Yani her halükarda sıkıntı çıkaracak bir motor. Uzun yol desen gelmez şehir içi gazlama desen bir kaç bin sonra motor elinde kalır her türlü sıkıntı yani. Bence R25 devam et. 20 bin den sonra değer kaybı dediğin şey motoru hala aldığın paraya satarsın R25 te. Yaptığın bakımlarda kullanmaya sayarsın.
    Duke 200 ABS
    Steam ID : DaniCalifornia * Origin : DaniCaiifornia * PSN ID : DaniCaliforniaTR

Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Alıntı 127 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Değmez dostum 600F e geçmek. Yani her halükarda sıkıntı çıkaracak bir motor. Uzun yol desen gelmez şehir içi gazlama desen bir kaç bin sonra motor elinde kalır her türlü sıkıntı yani. Bence R25 devam et. 20 bin den sonra değer kaybı dediğin şey motoru hala aldığın paraya satarsın R25 te. Yaptığın bakımlarda kullanmaya sayarsın.
    kullanırım kullanmasına da ne bileiym böyle kalırsa yeni bişeyler alamayacağım :(

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    WR 250 R
    ne alacaksan al temizini bul, 2015 model 27binde mt07 aldı arkadaşım 500-600km ya bindi ya binmedi bu gün 4250tl masrafı çıktı.

Bir diğeri 2006 model 63 binde 600f aldı 5bin km de tek masrafı gaz teli.

Ben şahsım olarak 2014 16 binde duke390 almıştım banada epey bi masraf girmişti 😊

Şimdilerde fz6n aldım 2007 37 binde (inş doğrudur) masrafsız biniyorum bakalım.
    Wokiie ve temperantia bunu beğendiler.

Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Alıntı Boldpilot adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ne alacaksan al temizini bul, 2015 model 27binde mt07 aldı arkadaşım 500-600km ya bindi ya binmedi bu gün 4250tl masrafı çıktı.

Ben şahsım olarak 2014 16 binde duke390 almıştım banada epey bi masraf girmişti ��

Ya banada öyle geliyor çünkü kullanan adam önemli. Birde gösterdiğimiz usta önemli. Şimdi şöyle güzel bir fazer 6 alsam 40-50 binde falan 2006 model temiz ise gayet iyi bence. Yada şöyle 30-50 bin arası bir 600f alsam iyi bir ustadan yine iyi olur bence. sonra yine 2 sene biner aldığım fiyata satarım. M2 de 100.000 km lik zx6 ya biniyor satarsa yine temiz satacak yani

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    WR 250 R
    Ya banada öyle geliyor çünkü kullanan adam önemli. Birde gösterdiğimiz usta önemli. Şimdi şöyle güzel bir fazer 6 alsam 40-50 binde falan 2006 model temiz ise gayet iyi bence. Yada şöyle 30-50 bin arası bir 600f alsam iyi bir ustadan yine iyi olur bence. sonra yine 2 sene biner aldığım fiyata satarım. M2 de 100.000 km lik zx6 ya biniyor satarsa yine temiz satacak yani
    m2 nedir ne değildir bilmem ama Vfr800 owners diye bi facebook gurubu var , geçen gin bi tanesi 127bin mil halen hızlı koşuyoruz diye foto atmış �� Önemli olan bakımı..
    Wokiie bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    m2 nedir ne değildir bilmem ama Vfr800 owners diye bi facebook gurubu var , geçen gin bi tanesi 127bin mil halen hızlı koşuyoruz diye foto atmış �� Önemli olan bakımı..
    aslında dediğiniz doğru. Bakım en önemlisi. Eğer bakım masrafı çıkarsa düşülür bence hesaptan. Düşünüyorum bi üst motora geçmeyi . Gına geldi artık

m2 = motorcu muhabbeti :D

Motosikleti
    AfricaTwin/Xpulse4v

Ben şahsım olarak 2014 16 binde duke390 almıştım banada epey bi masraf girmişti ��

Xmax400 de sonra da FZ6N mi aldınız, çok hızlısınız. Omuz iyişleşti mi ? selamlar

temperantia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki v-strom dl650xt-honda pcx125
    28 mart 2013 te aldığım fz6 fazer s2 motorumu hala kullanıyorum. bu güne kadar 1 kr masraf çıkarmadı. yağ, filtre ve 1 defa da ön fren balatası değişimi haricinde hiçbir yerine elimi sürmedim. Motoru alırken tanıdık, bildik birinden alınırsa cbr600f ve fz6 gibi motorlar sana masraf çıkaracak makinalar değildir. Tabii ki en önemlisi bildik motor almak. Çünkü iki motorda genç ve apaçi tabir edilen ve sürekli motoru kesiciye sokup gazlayan tiplerin eline geçiyor. Temizi bulunursa yılara meydan okuyan motorlar.

Motosikleti
    Honda Cbr500R (2015)
    600fler benimde çok hoşuma gidiyor ama şöyle bir durum var ilandaki motorların alayı 2004-2006 arası km 40k-60k civarında 60k üstü nadir bana alayının km ile oynanmış gibi geliyor, risk teşkil ediyor yemiyor

zekeriyaimam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    simson
    Alıntı temperantia adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    28 mart 2013 te aldığım fz6 fazer s2 motorumu hala kullanıyorum. bu güne kadar 1 kr masraf çıkarmadı. yağ, filtre ve 1 defa da ön fren balatası değişimi haricinde hiçbir yerine elimi sürmedim. Motoru alırken tanıdık, bildik birinden alınırsa cbr600f ve fz6 gibi motorlar sana masraf çıkaracak makinalar değildir. Tabii ki en önemlisi bildik motor almak. Çünkü iki motorda genç ve apaçi tabir edilen ve sürekli motoru kesiciye sokup gazlayan tiplerin eline geçiyor. Temizi bulunursa yılara meydan okuyan motorlar.
    Arkadaşın alacağı motor büyük ihtimalle 20-25 el değiştirmiş,feleğin çemberinden geçmiş olacağı için ben yokum diyorum şahsen.
    Makinelere laf yok ama kullananlar dayaklık

temperantia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki v-strom dl650xt-honda pcx125

https://www.youtube.com/watch?v=gIHz-U_73BE&t=7s

Videoyu izlerseniz adam cbr600f ile 300 bin mil, yani 480 bin km yol yapıyor ve motor sapasağlam !

Ruhsatdan belli olur ikinci üçüncü sahibinden ise bir şey olmaz kilometreye takılma..
    Birisin 100 bin km de olsun motor 10 yıldır aynı kişide olsun .
    Digeri 35 bin de olsun motor on yılda 8 el değiştirsin ,

İkisi de aynı para olsun gözümü bile kırpmadan 100 bin km de kini alırım teretütetmem.

Çünkü 100 gerçek oldugunu biliyorsun adam bakmış ki götürmüştür.
    digerinin 35 oldugu gerçek mi ??Onu da geçtim alanlar o motorun kuvvet ile muhtemel anasını cima etmişitr. O kadar el değiştiren motor bakım mı o ne der görmemiştir..

KM ve motor yaşına takılma ,kullanıcısına bak..Ruhsat kaç yıldır onda ona bak..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    WR 250 R
    Alıntı SAFETY adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Xmax400 de sonra da FZ6N mi aldınız, çok hızlısınız. Omuz iyişleşti mi ? selamlar
    Selamlar hocam, evet öyle oldu. Xmax çok kullanışlı ama bana hitap etmedi açıkçası. Hem hafif hemde oturuş pozisyonu rahat olduğu için fz6n tercih ettim.

Omuz tam iyileşmedi ama daha iyiyim çok şükür 😊

Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Bir riski var illaki evet bunu kabul ediyorum. Bana kalsa riske girmeden şöyle 30.000₺ ye güzel bir motosiklet alamk fazla yıllanmamış falan . Lakin para sıkıntı. Ninja 400 ilanı gördüm bir tane yaklaşık 10.000 Euro yada 70.000₺ den daha fazla ediyor . 400 cc motosiklet bu. O paraya BMW alanlar var. Ülkenin durumu vahim. Aslında en iyi strateji şöyle 20-25 bin ₺ ye güzel bir makina almak geri kalan 5-10 bin₺ ye de masraf yapıp bi 50k km daha binmek.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)