Mondial Drift motoruma koruma demiri aldım ama takmak için motoru şasiye bağlayan bir vidayı sökmem gerekiyor. Vidayı tekrar takarken tork anahtarı ile sıkmam gerekir mi ? (ustaya sadece takmak için bir demir parası vermek istemiyorum)
Mondial Drift motoruma koruma demiri aldım ama takmak için motoru şasiye bağlayan bir vidayı sökmem gerekiyor. Vidayı tekrar takarken tork anahtarı ile sıkmam gerekir mi ? (ustaya sadece takmak için bir demir parası vermek istemiyorum)
Konu açılmışken birisi şu tork anahtarlarını anlatsa. Bakıyorum bakıyorum, ucu bir şeye benzemiyor. Aparatı var ama aparatları da hep somunlara üstten gelecek şekilde, yandan gireni yok gibi.
Açık ağızlı tork ben hiç görmedim.Açık ağız anahtar zaten yapısından dolayı esnediği için torku tutturamazsın.Genelde lokma tarzı olur.
Peki bu dar yerlere nasıl sokuluyor o tork anahtarı? Asıl onu merak ediyorum. Yoksa dar yerlerdeki somunları torklu yapmıyorlar mı?
Tork anahtari gerekmez sökerken uyguladigin gücu geri takarken uygulayip tak
o zaman öneri, akıllıca
sökmeden önce somunun üzerine ve tam karşısına çizik at , sıktığında çizgileri eşleştir..
Takma bu kaaa kafana yahu. Silindir üst kapak,kol yatak ana yatak civatası değil bahsettiğin şey. Sağlamca sık,araya yaylı rondela koy gevşemesin.
Belirli bir tokla sıkılması gereken yerlere, tork anahtarınız yoksa sökmeden önce asetat kalemiyle bir işaret koyun. Böylece tekrar aynı torkta sıkabilirsiniz.
Sağlamca ve aşırıya kaçmadan sıktığınız sürece bir problem olacağını sanmıyorum. Ayrıca aşırıya kaçmadan dememin sebebi de çok fazla sıktığınız zaman yalama yapma ihtimaliniz var bu yüzden iyice sıkıp çok zorlandığınız yerde bırakın derim ben.
bilaana güveniyosan lüzumu yoktur.
ama bu soruyu sorduysan...
bilemiyorum altan, bilemiyorum...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)