anladık castrolden motule geçmişin
anladık castrolden motule geçmişin
Fidel Castro
İlk girdide aklıma gelen; castrolden motula geçiş yapmış.
tereyağından iyisi yoktur birde mis gibi kokarki yolda giderken motorun üstüne iki yumurta kırıp ekmeği banıp yiyesiniz gelir
"bir daha o markayı kullanmayacağım" sinemalarda...söylesene mübarek kimse rencide olmaz herkesin kapasitesi ve kullanacağı yağ belli...
Dolar böyle gitsin lubco dan başka kullanmazsın 😂
En iyisini yapmışsın, ismini verseydin gerçekten rencide olurdu yağ, utanırdı yerin dibine geçerdi.
İlginçtir ama, bende tam tersi oldu sanki, zastrol den zotul a geçtim, sanki vites geçişleri biraz kararsızlaştı. Ama motor yağlama hususunu bilemem.
Valla linc yiyebilirim ama motoru aldım alalı hep castrol power1 kullandım. 800 km sonra yağın özelliğinin gittiğini çalışmasından, vites geçişinden anlıyordum. Sonra bi arkadaş motul 5100 verdi. Allahım bu kadar mı iğrenç yağ olur. Çalışması berbat vites geçişleri taak tuuk paatt küüüt değişik değişik sert sesler geliyodu. Dedim aman aman bu mu övdükleri yağ. Sonra gittim shell advance ax7 full sentetik koydum. Motor baya yağ eksiltti. O yağdan shell ax5 15w50 yarı sentetik yağa geçip onu koydum. Onda motor bir rahat çalışıyodu bir vites geçişi vardı ki sormayın.
Sonra yağlar pahalandı tabi. Kargo dahil 25e aldığım yağ 35-40 oldu. Ben de sanayiden 15-40 açık yağ aldım. 500 kmde bir değiştiriyorum. Hem motor yağ yakmıyor hem de motorun sesi, soluğu, gidişi değişmiyor. Litresi de 12 lira.
HONDA
#BZ3082
Kalitesiz olmasa da ucuz yağları tercih ediyorum ben. Değişim aralıklarını sıklaştırıyorum sorun olmuyor.
Motul, Ipone, Castrol, Yamalube gibi markalar da denedim ancak çok aman aman fark etmedi diyebilirim. Şimdi kışın ucuz yağ kullanıyorum, yazın shell kullanıyorum. Yağ değişim aralıklarını 2500 km yapıyorum kafam rahat oluyor. 2500 km dolmadan iklim değişirse yine değişiyorum yağı. 500 cc üzeri 12-13 bin devir çeviren kısa krank turuna sahip bir motosikletiniz varsa kullanın ama küçük cc için bu kadar önem vermek boşuna masraf gibi geliyor.
tavşanın altı taşa sürtmüş devamı neydi beyler?
Full sentetik candır, gerisi heyecandır, der ve kaçarım
Zamanında Cub motorumda bile kaliteden şaşmazken fiyatlardan dolayı yerli malı MİLPET kullanıyorum arkadaşlar en son 17 liraya kargo dahil aldım n11 den her konuda çok memnunum tavsiye ederim.test sonuçları ve kalite standartlarını inceleyip aldım denemek için ama fazlasıyla memnun etti
GL 10w40 yari sentetik yag kullandim cub cryptonda.vites gecislerinden sorun yaşamadim.gayet yeterli.
Memnun kaldim 15tl.
Yag bu;http://gloil.com.tr
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)