ÇALINTI MOTOR VE SAHTE PLAKA
Reklamlar
-
30 Ağustos 2018, 22:19
Öncelikle selam.
29-08-2018 akşamı üzerime kayıtlı motorların mtv lerini kontrol ederken, plakama yazılan 1110.00 tl cezayı görmemle şok oldum, ceza 28-08-2018 akşam 19:30 da sakarya da yazılmş, ceza maddesi 91,39/2 yetersiz ehliyet ve olmayan trafik sigortası.
Sabah ilk iş sakar ya emniyetini arayıp kesilen ceza makbuzundaki isimi istedim, ve bu cezanın neye göre yazıldığını sordum, motorun uygulamaya takıldığını ve cezaların yazıldığını söyleyip, sigortamı yaptığım zaman motoru teslim ala bileceğimi söylediler, bende motorun sakaryada olmadığını, motorun şu an istanbul/ bayrampaşa da depoda 5 aydır kilit altında olduğunu söyledim, yanlışınız var beyfendi motor şu an önümde oto park da dedi, polislerde şok oldu dalga geçtiğimi sandılar ama gerekli evrak ve resimleri gönderdiğimde inandılar.
1 saat sonra tekrar arayan polis beyler motorun incelendiğini, ruhsatın olmadığını şase ve motor numaralarının silindiğini söylediler, olaya birde hırsızlık masası dahil olmuş.
Tam bu esnada motoru yakalatan şahıslar, benim adıma kayıtlı motora sigorta yapıp almaya gelmişler şaka gibi.
Uzunca görüşmelerden sonra parkdaki motorun çalıntı olduğu ve benim adıma yazılan cezaların iptal olacağını söylediler, motoru yakalatan şahıs ve motor benim diyen şahıslara çalıntı mal almaktan ve sahte plakadan toplamda 9.000 tl ceza kesilmiş.
Bu şahısla yapılan telefon görüşmesinde, iş yerine gelen bir genç dürüm yemiş o esnada telefonla konuşurken motoru acil satmam lazım gibi kelimeler konuşmuş, kulak misafiri olan mekan sahibi kaç para istiyorsun demiş motora 3,500 tl (piyasa fiyatı 6,000 tl) fırsat bu ya hemen atlamış tamam ben alıyorum motoru demiş parayı ödemiş, parayı alan eleman ortalarda yok.
Ben mağdur oldum işte ucuz diye aldım iki katı motor parası ceza yedim, şikayetçi olmasan birde sigortada yaptırdım bari sigortayı iptal ettir de paramı geri ver gibi kelimeler kullanırken, sigorta yaptırıken benim ismim çıktımı çıktı, motoru aldığın kişinin ismiyle aynı mı değil, tabi umursamadın adam bir ara sorar değil mi sabah karakolu aramasam bana kol gibi 1110.00 tl girecekti sen 350 tl sigortayımı düşünüyorsun helal sana diyerek özellikle şikayetçi olacağımı söyleyip telefonu kapattım.
Siz siz olun her hafta bir defa E devlet den ceza bilgilerinizi kontrol edin saygılar.
Reklamlar
-
30 Ağustos 2018, 22:31
Hocam çok şanslı adammışsınız.Tabi sizin dikkatinizi ve titizliğinizide yabana atmamak lazım.
-
30 Ağustos 2018, 22:36
Geçmiş olsun hocam. Öyle önüne gelenden motor almamak gerek
-
30 Ağustos 2018, 22:46
whitedeamon adlı üyeden alıntı
Hocam çok şanslı adammışsınız.Tabi sizin dikkatinizi ve titizliğinizide yabana atmamak lazım.
Normalde hafta sonları kontrol ederdim, bu tamamen şans oldu hafta sonuna kalsam demek ki bu cezayı ödeyecektim.
rebeka adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun hocam. Öyle önüne gelenden motor almamak gerek
Teşekkürler hocam, arkadaşım motor tamircisi boş zamanlarımda yardım ediyorum, bu esnada ne olaylar duyuyorum şaşmamak elde değil, ruhsatı taratıp renkli yazıcıdan çıktı alanlar bile var.
https://www.youtube.com/watch?v=4R38-vqpBB0
-
30 Ağustos 2018, 22:47
-
30 Ağustos 2018, 22:55
',' adlı üyeden alıntı
geçmiş olsun
Teşekkürler.
-
31 Ağustos 2018, 08:54
filim gibi resmen. iyi denk gelmiş sanada zamanında yakalamışsın.
-
31 Ağustos 2018, 09:58
mavzer-i adlı üyeden alıntı
filim gibi resmen. iyi denk gelmiş sanada zamanında yakalamışsın.
Teşekkürler,ucuz atlattım bu ikinci kez oldu üçüncüyü görmem inşallah.
-
31 Ağustos 2018, 11:38
“Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)