ulan ben harbiden arabanın canısına koydum diyen hiç görmedim.
o kadar kaza mevzusunda kabahatli olan tarafa da hiç rastlamadım.
alaturka işler işte...
Arkadaşlar anlamıyorsanız yorum yapmak için yazmayın.Bu sigorta işleri o kadar derin ki emin olun birsürü farklı prosedür var.
hiçbir sigorta şirketi cebinden daha çok para çıksın istemez, kullanıcının aracını en iyi şekilde yapalım, daha önceki eksik gediklerini de tamamlayalım demez.
bu şekilde yapan sigortacı zaten piyasada tutunamaz, batar.
o yüzden sigorta şişirdi, aslında hasar yok denecek gibi hikayelere kanmayın.
Ben bu sektörün içindeyim. Antalya'da sigorta işlerinin lideriyiz. Detaya girmicem, şişirme, para yeme gibi bi durum söz konusu değildir.
Nadirde olsa dolaylı yoldan sigortayı dolandırma yapılıyor. En çok far, airbag, dasboard gibi parçalarda bu yapılıyor.
Kişi sıfır far, airbag vs alıyor. Sonrasında bunları tekrar kutulayıp sıfır olarak satıyor. Kendi aracı içinde çıkma parça takıyor. Hatta piyasada bazı araçların airbagları yoktur, bunun yerine yalancı bir devre yapılıp var gibi gösteriliyor.
bu şişirme olayı malesef motosiklette olamaz
çünkü piyasada olan modellerin yan sanayi parçası yokkk
yan sanayi yoksa nasıl olacak mecbur ya servise gidip değişim olacak
yada sanayide onarım yapılacak
eğer servise giderse hasar kaydı çıkacak
sanayi de toplarsa sıfır kayıt olay bu
yani kaza da maddi hasar olayını araba ile aynı kefeye koymayın içinde çıkamazsınız
Malum sitede satılan ikinci el motosikletlerin %70 i gibi en azından benim ilgilenip araştırdığım motosikletlerde... Arıyorum adamı ben ilk sahibinden aldım diyor bakıyorum sistemden 5.nci sahibi... Kaza yok alt grenajda boya var diyor (muayne kaydında bile dikiz aynası kırık hafif kusur yazıyor) bakıyorum kaza raporu var kaza lı yani... Biri yazmış kırığı döküğü olmayan temiz motosiklet şase den sorguluyorsun hasar kaydı eee ben kazasız yazmadım diyor(bariz kazasız yazmış açıklamaya 7 tl m boşa gitti) .2 saat sonra ilan güncelliyor. Yani piyasa çakal sahtekar dolu alacağınız motosiklet yüksek meblağlar ise kesinlikle tüm sorgulamaları yapın + ekspertize sokun.... Ve imkan var ise 0 km alın ikinci sahibiyim yazan motosikletlerin çoğu kucak dansı yapmış oluyor 3/4/5 Allah ne verdiyse satış görmüş.....
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)