Aileden Ehliyet İçin İzin Alma Sorunsalı
Reklamlar
-
28 Ağustos 2018, 18:52
Öncelikle herkese merhabalar. 26 Eylül 2018'de 16 yaşına basacağım.2 senedir A1 ehliyeti için diretiyorum. Kocaeli gibi bir şehirde yaşıyorum. Yaşımın geliyor olmasına rağmen ailem bu duruma pek sıcak bakmıyor. Ailede tek çocuk olduğum için ve kendileri çok riskli buldukları için sizden tavsiye isteme mecburiyetinde hissettim kendimi. Bu tarz durumla karşılaşanlar ne yaptı mesela? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Aileme okutmam için birkaç şey de yazabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Düzenleme : Ehliyet almak için para biriktiriyorum lakin alman hiçbir anlam ifade etmez gibi tabirlerde de bulunuyorlar. Kenarda duran 600TL gibi bir param var.
Reklamlar
-
28 Ağustos 2018, 19:18
Kardeşim şimdi bu yazacaklarımı okumadan evvel ailene okut. Motor alacak paran sanırım yok. Ekipman desen o da yok. Kenarda 600 lira gibi bir para var. Başka da kuruş yok.
Şimdi babana söylesen adam ehliyete izin vermiyor. Motor alır mı? Almaz. Motor işi şuan yaş.
Ehliyeti aldın diyelim vergisi mergisi en az 700-800 tl. 2 sene içinde motor alman için ya günlük 40-50 tl harclık alcan, ya da piyango vuracak.
2 sene içinde motor işi de yaş. Hadi motor aldın ekipman da ayarladın. Benzin? Sigorta? Kilit? Kasko? Olası kaza?
Her türlü zarardasın kardeşim. Elindeki parayı da kullanamayacağın A1 ehliyete harcayacaksın.
Bana sorarsan, git motor videosu izle. Yoldan geleni geçeni adın gibi bil. O 600ü de kumbaraya koy. Biriktir. 2 sene sonunda o kumbaradaki para hem A2 ehliyete hem ekipmana hem de motorun bir kısmına yeter. Yazları da çalışsan diyelim.
Üniversiteye geçtiğinde çekersin janjanlı bi cbr125.
Hadi selametle.
-
28 Ağustos 2018, 21:21
Stock Sever adlı üyeden alıntı
Kardeşim şimdi bu yazacaklarımı okumadan evvel ailene okut. Motor alacak paran sanırım yok. Ekipman desen o da yok. Kenarda 600 lira gibi bir para var. Başka da kuruş yok.
Şimdi babana söylesen adam ehliyete izin vermiyor. Motor alır mı? Almaz. Motor işi şuan yaş.
Ehliyeti aldın diyelim vergisi mergisi en az 700-800 tl. 2 sene içinde motor alman için ya günlük 40-50 tl harclık alcan, ya da piyango vuracak.
2 sene içinde motor işi de yaş. Hadi motor aldın ekipman da ayarladın. Benzin? Sigorta? Kilit? Kasko? Olası kaza?
Her türlü zarardasın kardeşim. Elindeki parayı da kullanamayacağın A1 ehliyete harcayacaksın.
Bana sorarsan, git motor videosu izle. Yoldan geleni geçeni adın gibi bil. O 600ü de kumbaraya koy. Biriktir. 2 sene sonunda o kumbaradaki para hem A2 ehliyete hem ekipmana hem de motorun bir kısmına yeter. Yazları da çalışsan diyelim.
Üniversiteye geçtiğinde çekersin janjanlı bi cbr125.
Hadi selametle.
+1 Tamamen katılıyorum 😉
-
28 Ağustos 2018, 21:55
O yaşta dediklerin çok zor. Ailen izin vermiyorsa senin işler yaş
-
29 Ağustos 2018, 00:33
Stock sever arkadaşın dediklerine aynen katılıyorum. Şimdiki yazacaklarım motosiklet artı ekipman alacak paran olduğu ve senin aileni ikna edemediğin zamanlar içindir. Önce kursa gideceksin, ehliyetini alacaksın cebine koyacaksın onu bi kere. Heves deyip geçecekler, desinler. Sonra gideceksin kendine istediğin gibi bir kask alacaksın. Niye aldın diyecekler, paranı boşa harcıyosun diyecekler. Vazgeçmek yok, devam. Sonra gideceksin güzelinden bi eldiven alacaksın. Yine tepki gösterecekler, bunları göğüsleyeceksin. Motosiklet almadın sonuçta daha. Sonra gideceksin güzelinden bir mont alacaksın. Diyecekler ki çıldırmış bu çocuk, söz dinlemiyor. Sonra gideceksin motosiklet botu alacaksın. Alacaksın da alacaksın, full ekipman yapacaksın. Her aldığında belki kızacaklar belki çok büyük tepki gösterecekler ama sonunda yumuşayacaklar. Bakacaklar ki sen bu işte ciddisin. Hakikaten istiyosun motosiklet sürmeyi. Eee ekipmanlarını da alıyosun, kendini güvende tutmak için çaban da var. Yelkenleri suya indirecekler. Al uleeeen hadi bakeem diyecekler. Bende böyle olmuştu, kendi yaşadıklarımı anlattım unutma vazgeçmek yok. Sen bu işi ciddiye almadıkça onlar seni ciddiye almayacak. İnş alırsın ilerde kafana göre bi motosiklet. Allah gönlüne göre versin
-
29 Ağustos 2018, 00:39
A1 ehliyeti için 16 yaşına basman değil doldurman lazım. Yani doğum tarihin 26 Eylül 2003 ise 1 yılın daha var. Burda yazılanları lütfen ailene de okut ve bu isteğini A2 ehliyeti yaşına gelene kadar ertele. (yani 18 yaşını doldurduğun tarihe kadar)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)