Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

PCX Egzoz Tavsiyeleri

REKLAM ALANI

Motosikleti
    HONDA PCX 150
    Yeni aldığım 2015 model pcx motoruma (150) bir egzoz arıyorum aklımda "GPR" marka egzoz var ve birde K&N hava filtresi takmayı düşünüyorum.Amacım hem tatlı bir ses almak hemde biraz performans elde etmek.(J Costa gibi tavsiyelerde bulunmassak sevinirim,düşünmüyorum o tür parçalar) Sizin tavsiyeleriniz nedir ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Egzoz sadece susturucu ile değişir ise tek artısı ses olur. Boğazdan itibaren tüm sistemi değiştirip hava girişini de rahatmak için kaliteli bir performans hava filtresine geçmelisiniz. Bunlar yapıldıktan sonra ise motosikletinizin ECU' su üzerinde yazılım değişikliği yaptırıp mapping (hava, yakıt, kelebek konum açısı, avans derecesi, motor devri, araç hızı bilgilerinin işlenerek ateşleme avansı ile hava/yakıt oranının hesaplandığı şematik değerin bulunduğu program desek sanırım yanlış olmaz) değiştirilir ise performans artacaktır.

Sonrasında biraz daha iyi lastikler isteyeceksiniz, ardından en iyi ihtimalle çelik fren hortumları ve hatta fren merkezi değişimleri gelecek, ardından farkedeceksiniz ki varyatör buna yetişmekte zorlanıyor, tepkide gecikme var. Dayanamayıp o istemediğiniz varyatör sistemini veya emsalini denemek isteyeceksiniz.

Asıl soru; full egzoz sistemine sallıyorum 3.000 TL (çok iyimserim), performans hava filtresine 250 TL, yazılım atımına 150-500TL aralığı desek. Diğer hiçbir şeyi saymasak, satarken bunların külliyen zarar olacağını ve hatta motosikleti zorlayarak kullandığınızı düşündürteceğinden değer kaybettireceğiniz de varsayarsak bence bu tip uygulamalar çok da doğru hareketler değil.

Eğer ki parada sorun yoki tamamen keyfi olarak yapıyor ve motosikletimi seviyorum derseniz yukarıda zaten yapılacakları yazdım. Ancak sorun daha performanslı bir motosiklete binmek ise, motosikletinizin performansı artık size yetmiyor ise daha güçlü bir makineye geçmek hemen her zaman daha mantıklıdır.

Kusura bakmayın akıl vermiş gibi oldum ancak bu devirde biraz da bütçeyi korumak lazım malum.
    artemis99 bunu beğendi.

Motosikleti
    HONDA PCX 150
    Çok düşüncelisin arkadaşım ECU'dan sonrasını okumadım açık konuşıyım :D ben sadece headers lı egzoz ile beraber birde spor açık hava filtresi taktıktan sonra bir performans almak istiyorum istediğim +10 km fazla değil ;)

Mevcut egzozunu tornavida ile 2-3 yerinden deldir, bütün kızlar aşık olur sana....

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:18 ----------

125cc segmentinde egzoz takilmaz, bir espirisi olmaz, ha yukarida arkadaşın dediği gibi yapılırsa bir nebze fark olur fakat 217tlye çin çakması s.... boktan bir sey takıldığında elde edeceğiniz ses kirliliği ve bol bol küfür yemek..

uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    09
    @Kural [ Z ] nick'li arkadaş aklına gelebilecek tüm soruların yanıtını mesajında yazmış. Yazılım güncellemesi yapmadan egzoz ve hava filtresi takarak 1 beygirden daha az bir güç kazanırsın ki bu hissedilebilecek bir güç değildir. Son hızda etki etmez. Zaten pcxler 120 de kesiciye girmiyor mu? kesicinin kaldırılması bile otomatikman ECU ya varıyor.
    İstediğin modifiyeyi yapabilirsin ama ECU ile oynanmadan sonuç alamayacağından haberin olsun.

Tüm bunları yapsan bile gücü aktarmada sıkıntılar çıkacaktır. Kayişin ömrünün asiri kısalması gibi

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)