Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motosikletin stop etmesi

REKLAM ALANI

Motosikleti
    cb125r
    Daha motosiklete yeni başladım.Genel olarak motoru araba mantığında kullanıyorum ama şöyle bir problemle karşılaştım; kullandığım motor cb125r henüz 50 kmde misal 70 ile 5. Viteste ilerliyorum ve hızımı 20 ye kadar debriyaj ile düşüyorum vites küçültmeden ve motor bi sessizleşiyor stop mu ediyor anlamadım marşa basmak zorunda kalıyorum bir bilgisi olan varsa açıklayabilir mi?Teşekkürler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Devir saati???

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    20 ile gidiyorsan 2. viteste olman gerek hadi düzde devriye gezer gibi yol alıyorsan 3. viteste kalabilirsin fakat unutma arabalar içinde geçerlidir bu;

yüksek vites ve düşük devir pozisyonunda iken gaza yumuşak basılmalıdır. ilk 2 vites dışında isen ve motorun deviri max tork değerinden 2 bin yada daha fazla devir aşağıda ise vites düşeceksin yada vites düşmüyorsan da gaza çok yavaş basacaksın. zira piston kolu ve gömlek dahil krank v.s. bir çok parçayı çizersin, üzersin, kimyaları değişir. sonra öyle adama böyle motor şeklinde kıvam alır.

hem arkadaşım sorunun ne? niye vites düşmüyorsun? altındaki motosiklet araba gibi ama unutma o 4 silindir değil ve toplasan 10 newton metre tork var yani 5. vites 20 ile gidemezsin.

Motosikleti
    cb125r
    Beni yanlış anladın sanırsam derdim 5. Viteste 20 ile gitmek değil 70le gittiğini düşün debriyajı çektin motorun kendi ivmesine bıraktın gidiyosun ne gaza dokunuyosun ne vitese sadece debriyaj çekili yavaş yavaş hızın düşüyor 20 ye felan bi bakıyorum stop etmiş nedenini anlayamadım

Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Alıntı patatesağacı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beni yanlış anladın sanırsam derdim 5. Viteste 20 ile gitmek değil 70le gittiğini düşün debriyajı çektin motorun kendi ivmesine bıraktın gidiyosun ne gaza dokunuyosun ne vitese sadece debriyaj çekili yavaş yavaş hızın düşüyor 20 ye felan bi bakıyorum stop etmiş nedenini anlayamadım
    Normalde mekanik olarak düşünürsek yapmaması gerek. Ancak elektronik olarak düşünürsek herşey mümkün, kasıtlı yapılmış bir programlama olabilir. Yeni kasaları ile ilgili o kadar teknik detay incelemedim. Belki bilen çıkar.

Asıl konu siz bu hareketi neden yapıyorsunuz? Motosiklet az yaksın diye düşünüyorsanız az değil daha çok yakar. Bilginize...
    ...

Motosikleti
    cb125r
    Arabadan kalan bir alışkanlık kasıtlı yapmıyorum sadece nedenini merak ettim acaba motorda problemmmi var gibisinden

Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Alıntı patatesağacı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arabadan kalan bir alışkanlık kasıtlı yapmıyorum sadece nedenini merak ettim acaba motorda problemmmi var gibisinden
    Daha düşük hızlarda deneyin, örneğin 35-40 km/h gibi. Yine aynı tepkiyi veriyor ise yetkili servise gidip durumu bildirin.

Normalde 110 km/h hızda dahi yapmaması gereken bir durum, belki mapping ile ilgilidir ve motosikletin uzun süre boşta çalıştığını varsayan bir algoritma hatasına giriyordur (benzer sorun RENAULT CAPTUR' da vardır, pek bilinmez). Bazı motosikletler bir süre boşta çalıştıktan sonra eğer müdahale olmadığını tespit ederse motoru kendiliğinden durdurabiliyor. Aklıma gelen tek şey bu.

Ancak dediğim gibi, düşük hızlarda da aynı sorun tekrarlanıyor ise kesinlikle ciddi bir sorun var. Esasen yaşadığınız durum normal değil, her şekilde bir kusur söz konusu.

Benim düşük hızlarda da test edin demekteki maksadım, vatandaş serviste size "-gardaşım, yanlış kullanıyon. O hızda debriyajla gidilermi heç! Basma debriyaja devam et" diyerek kaçmasını engellemek içindir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:23 ----------

Motosikletteki sorun çözüldükten sonra da debriyajı bu şekilde kullanma alışkanlığınızı yenmeniz gerekiyor. Otomobilde fren gücüne olumsuz etki eden bu davranış motosiklette fren gücüne dolaylı etkide bulunsa da ani kontrol kaybına neden olabilir. Ve bilmelisiniz ki 20 senedir otomobiller ve hemen tüm enjeksiyonlu motosikletler eğer gaz kapalı ise yakıt enjeksiyonunu kesme eğilimindedir. Siz debriyaja basar/maneti sıkarsanız motoru çalıştırmak için yakıt göndermek zorunda kalır ki bu da yakıt tüketimini arttırmaktan öte arttıracaktır.
    janset1604 ve GezeGeze bunu beğendiler.

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    hadi ama dostum motor karbüratörlü mü? kaç model o cbr125? rolanti vidasını çeyrek tur saat yönüne çevirince düzelir. rolanti düşük sanıyorum.

Motosikleti
    cb125r
    Çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız uğraşmışsınız daha rastlarsam servise soracağım

Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hadi ama dostum motor karbüratörlü mü? kaç model o cbr125? rolanti vidasını çeyrek tur saat yönüne çevirince düzelir. rolanti düşük sanıyorum.
    Henüz 50 km' de demiş ya
    ...

Motosikleti
    cb125r
    bugün aynı problemi 2-3 kez daha yaşadım üst üste sanırsam motoru soğuk olduğunda bu olay nüksediyor 3-5 dakika kullandıktan sonra problem olmuyor bundan sonra kullanmadan önce rölantide 1-2 dakika bırakıp öyle mi kullanmaya mı başlasam yoksa olayın motorun soğuk olmasıyla alakası olmayıp teknik bir hatası mıdır bu olay ?

uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    09
    enjeksiyonlu motorda otomatik jikle olması lazım sizin büyük ihtimal rölanti ayarınız düşük.

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Yüksek hızlarda da düşük hızlarda da, debriyajı çekince stop sorununu ben de yaşıyorum ara ara. Rölantisini yükseltince düzeliyor gibi sanki...

Bu arada, yavaşlama şekli olarak, yavaşlarken, ışıklara yaklaşırken diyelim, debriyajı çekip öyle ilerliyordum, hani, boşta salıp ...

KuralZ'nin yorumunu okuduktan sonra gaz kapatarak yavaşlamaya alışmaya çalışıyorum .

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    rolanti devri fazla düşük galiba ondandır.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)