Motosiklet yolda stop etti çalışmıyor
Reklamlar
-
26 Ağustos 2018, 12:49
Merhaba arkadaşlar yazlık köyde bindiğim motorum 2012 model lifan tay 100 6570 kmde cillop gibi çok memnunum sıfır ayarında akü sağlam orjinal aküsü var üzerinde 6 senedir. Ama sabah yolda giderken stop etti ne yaptıysam çalıştıramadım bujiyi temizledim gene çalışmadı vurdurmayı denedim çalışır gibi oldu gene çalışmadı. Sizce ne olmuştur sübab mı kesti anlamadım pek marş basıyor ama çalışmıyor ayak marşına basıyorum vites boştayken bile ayak marşına basarken arka teker dönüyor normal düğme ile basarken dönmüyor. Sorun Nedir acaba ilk defa böyle oldu bakımları zamanında yapıldı?
Reklamlar
-
26 Ağustos 2018, 12:51
İçinde benzin var mı? Depoda?
-
26 Ağustos 2018, 12:53
patpop adlı üyeden alıntı
İçinde benzin var mı? Depoda?
Evet var benzinden yana sıkıntı yok.
-
26 Ağustos 2018, 14:14
Dostum eğer marşa bastığın zaman marş alıyor, ama çalışmıyorsa, benim tahminim ki başıma geldi,ateşlemem bobininde sorun olabilir veya benzin çekmiyor olabilir. Bende ateşleme bobininde sıkıntı olmuştu.
-
26 Ağustos 2018, 14:22
büyük ihtimalle benzin gitmiyor.
-
26 Ağustos 2018, 14:40
Dark-ghost adlı üyeden alıntı
Dostum eğer marşa bastığın zaman marş alıyor, ama çalışmıyorsa, benim tahminim ki başıma geldi,ateşlemem bobininde sorun olabilir veya benzin çekmiyor olabilir. Bende ateşleme bobininde sıkıntı olmuştu.
Marş basıyor usta sıkıntı yokta çalışmıyor bujiyi de temizledim. ateşleme bobininde sorun varsa ne kadar masraf olur. sübab kesme olasılığı var mı? ateşleme bobinininde sorun oluştuysa neden oluşur? aniden böyle yapması canımı sıktı. Birde sübab kestiğini nasıl anlarız
hokahey adlı üyeden alıntı
büyük ihtimalle benzin gitmiyor.
Aniden böyle olması tuhaf benzin gidip gitmediğini nasıl anlayacağız?
-
26 Ağustos 2018, 14:46
Subap kestiyse ayak marşına bastıgınızda hic zorlanmazsınız çünkü subaplar kırıldığı için motorda kompresyon olmaz ve marşa bastıgınızda pistonun içinde şıkır şıkır kırık subaplar carpar.Öncelikle bujiyi yerinden sokup ateşleme yapıp yapmadığına bakın ateşleme varsa benzin gelmiyor atesleme yoksa ya buji bozuldu ya da bobin.
-
26 Ağustos 2018, 15:01
ahmet.58 adlı üyeden alıntı
Subap kestiyse ayak marşına bastıgınızda hic zorlanmazsınız çünkü subaplar kırıldığı için motorda kompresyon olmaz ve marşa bastıgınızda pistonun içinde şıkır şıkır kırık subaplar carpar.Öncelikle bujiyi yerinden sokup ateşleme yapıp yapmadığına bakın ateşleme varsa benzin gelmiyor atesleme yoksa ya buji bozuldu ya da bobin.
Peki dediğiniz yumuşaklık nasıl yumuşaklık tek parmak ile basılacak şekilde mi? Bujiyi sökmüştüm zaten sökükken marş düğmesine bastım hiçbir ses çıkmadı
-
26 Ağustos 2018, 15:04
Motoru uzun zaman kullanmadiysan,karburator dibindeki benzin ozelligini yitirmistir
Hemen karburator altindaki tahliye ucunda hortum olan yerdeki vidayi yildiz tornavida ile gevset biraz benzin aksin.sonra bas marsa
-
26 Ağustos 2018, 15:09
levend84 adlı üyeden alıntı
Motoru uzun zaman kullanmadiysan,karburator dibindeki benzin ozelligini yitirmistir
Hemen karburator altindaki tahliye ucunda hortum olan yerdeki vidayi yildiz tornavida ile gevset biraz benzin aksin.sonra bas marsa
Daha bu sabah yolda giderken oldu ondan olduğunu sanmıyorum. Devamlı kullandığım motor kış hariç. Kışın bile tek marşta çalışıyor soğukta.
-
26 Ağustos 2018, 15:11
Elinizle ayak marşına kolayca basacak sekilde olur ve olsaydı illa anlardiniz.Ama siz ateşlemeyi kontrol edin once.
-
26 Ağustos 2018, 15:14
Elinizle ayak marşına kolayca basacak sekilde olur ve olsaydı illa anlardiniz.Ama siz ateşlemeyi kontrol edin once.
Şimdi tekrar baktım. Elimle komple bastırdım öyle yumuşaklık yok sorun orda değil anlaşılan. Ateşleme için neleri kontrol edeyim servise götürsem ne kadar masraf olur? Bide ayak marşına basarken vites boşta dahi olsa arka tekerin dönmesi normalmidir iki ayak üstünde
-
26 Ağustos 2018, 16:31
Hocam bujiyi sokun sonra buji piposuna bujiyi takin silindir kapagina bujiyi degdirerek kontağı açıp marşa basın kıvilcim varmı yokmu eger varsa düzenlimi bunlari kontrol edin.Tekerlegın donmeside normal bişe benim snappy 100 var ayni durum benimkinde de var rolantide calisirken vites bosta olsa dahi arka teker doner.
-
26 Ağustos 2018, 19:40
Hocam bujiyi sokun sonra buji piposuna bujiyi takin silindir kapagina bujiyi degdirerek kontağı açıp marşa basın kıvilcim varmı yokmu eger varsa düzenlimi bunlari kontrol edin.Tekerlegın donmeside normal bişe benim snappy 100 var ayni durum benimkinde de var rolantide calisirken vites bosta olsa dahi arka teker doner.
Silindirin neresine deydireyim bi sıkıntı olmaz demi çarpma felan
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:52 ----------
Şimdi babam denedi kıvılcım çıkmıyor hiç.
-
26 Ağustos 2018, 19:56
Sefa51 adlı üyeden alıntı
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:52 ----------
Bujiyi degistir.
-
26 Ağustos 2018, 20:28
Kardeşim 2 ihtimal var.ihtimallerden birisi buji 2. Si ateşleme bobini.bujiyi pipodan çıkar ve yerine tak.Buji kablosundan pipoyu çevirerek çıkar. Kablonun ucunu bujinin ucuna tut marşa bas.ateşleme yapıyosa bobin sağlam buji bozuktur.Ateşleme yoksa bobin bozulmuştur. Dikkat et yakın tutarsan elini sekip çarpabilir.
-
26 Ağustos 2018, 20:53
Mamba09 adlı üyeden alıntı
Bujiyi degistir.
Değiştireceğim hocam.
TheGokay adlı üyeden alıntı
Kardeşim 2 ihtimal var.ihtimallerden birisi buji 2. Si ateşleme bobini.bujiyi pipodan çıkar ve yerine tak.Buji kablosundan pipoyu çevirerek çıkar. Kablonun ucunu bujinin ucuna tut marşa bas.ateşleme yapıyosa bobin sağlam buji bozuktur.Ateşleme yoksa bobin bozulmuştur. Dikkat et yakın tutarsan elini sekip çarpabilir.
Bu dediğinizi de sabah deneyeceğim sorunun kaynağını bulmak önemli dediğiniz gibi babam bobini sökmüş takıp deneriz. Bujidenmi bobin den mi öğrenelim ikisini de değiştirip masraf etmeyelim boş yere sağolun hocam sonucu yarın yazarım. İyi akşamlar
-
26 Ağustos 2018, 21:24
Değiştireceğim hocam.
Bu dediğinizi de sabah deneyeceğim sorunun kaynağını bulmak önemli dediğiniz gibi babam bobini sökmüş takıp deneriz. Bujidenmi bobin den mi öğrenelim ikisini de değiştirip masraf etmeyelim boş yere sağolun hocam sonucu yarın yazarım. İyi akşamlar
Rica ederim, iyi akşamlar.
-
26 Ağustos 2018, 22:55
Karburator jeti tikanik galiba, alt tasi acip jeti sokun ve ucuna kuvvetlice ufleyin
-
26 Ağustos 2018, 23:59
Şimdi tekrar baktım. Elimle komple bastırdım öyle yumuşaklık yok sorun orda değil anlaşılan. Ateşleme için neleri kontrol edeyim servise götürsem ne kadar masraf olur? Bide ayak marşına basarken vites boşta dahi olsa arka tekerin dönmesi normalmidir iki ayak üstünde
Reis dün gece benim başıma geldi. Herzaman gittiğim ustamın yanına gittim herşeyi kontrol ettik problem statörde çıktı 100 tl gibi bir masraf levent abide gece benimle uğraştı
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:57 ----------
levend84 adlı üyeden alıntı
patpop yine benzin sormuş :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)