Trafik polisi cep telefonunu inceleyebilir mi?
Reklamlar
-
26 Ağustos 2018, 11:20
Merhaba geçen haberlerde gördüm trafik polisleri İstanbul’da über ve Scotty denetlemesi yapmış. Bu denetleme sırasında da sürücülerin telefonlarına bakıp telefonlarında scooty ve über yüklümü değilmi diye kontrol etmiş.
Soru: trafik polisinin böyle bir yetkisi var mı?
Reklamlar
-
26 Ağustos 2018, 11:47
Avukat vs. değilim ancak cep telefonu vb. şahsi eşyaların incelemesi için savcılık izni gerekir diye biliyorum. Hukuksuzluk etmiş trafik polisi. Artı böyle eften püften işlerle uğraşacaklarına kavşaklardaki yoğunluklar vs. ile ilgilenseler çok daha faydalı olur; uzun zamandır (hangi zamandan beridir anladınız siz...) İstanbul'da trafik polisini sadece büyüklerimiz(!) geçeceği zaman güzergâhları dışında başka bir yerde göremiyorum...
-
26 Ağustos 2018, 11:51
Cyan adlı üyeden alıntı
Avukat vs. değilim ancak cep telefonu vb. şahsi eşyaların incelemesi için savcılık izni gerekir diye biliyorum. Hukuksuzluk etmiş trafik polisi. Artı böyle eften püften işlerle uğraşacaklarına kavşaklardaki yoğunluklar vs. ile ilgilenseler çok daha faydalı olur; uzun zamandır (hangi zamandan beridir anladınız siz...) İstanbul'da trafik polisini sadece büyüklerimiz(!) geçeceği zaman güzergâhları üzerinden başka bir yerde göremiyorum...
Hakkını yeme fenerbahçenin maçı olunca nereden geliyorlarsa en az 500 tane trafik polisi oluyor. Bir de çekiçiler de dolaşıyorlar. Gerisi onları ilgilendirmiyor.
-
26 Ağustos 2018, 11:53
Hahaha, valla futbola sıfır ilgim olduğundan o ayrıntıyı atlamışım, eyvallah
-
26 Ağustos 2018, 11:55
czi adlı üyeden alıntı
Merhaba geçen haberlerde gördüm trafik polisleri İstanbul’da über ve Scotty denetlemesi yapmış. Bu denetleme sırasında da sürücülerin telefonlarına bakıp telefonlarında scooty ve über yüklümü değilmi diye kontrol etmiş.
Soru: trafik polisinin böyle bir yetkisi var mı?
Maalesef o devlet üniformasını giyince her şeye yetkileri olduğunu sanıyorlar. Senin yetkin yok deyince vay sen bir devlet böğüne nasıl böyle konuşursun triplerine giriyorlar.
-
26 Ağustos 2018, 12:01
Artık ohal yok. Her kişisel hakkınıza tecavüz edecekleri zaman, savcılık izni göstermek zorunda. Ha göstermez, göz altına alır seni memura mukavemetten. Yol çok onlara, makul şüphe der geçer gider. Bende polislerle fazla zıtlaşmayın.
-
26 Ağustos 2018, 13:10
Angrypower adlı üyeden alıntı
Artık ohal yok. Her kişisel hakkınıza tecavüz edecekleri zaman, savcılık izni göstermek zorunda. Ha göstermez, göz altına alır seni memura mukavemetten. Yol çok onlara, makul şüphe der geçer gider. Bende polislerle fazla zıtlaşmayın.
En kötüsü de bu.Adamın sadece tersine gittiğin için 1 gününü karakolda harcayabiliyor.Hiç bir geri dönüşü olmadan herife
-
26 Ağustos 2018, 13:17
Çevirmeler oluyor ben işe giderken sürekli görüyorum gayrettepe tarafında sivil trafik diye bir şey var mesela o ne demek onu bilmiyorum bile tahmin ettiğim üzere gönüllü sivil polisler hatam varsa düzeltin
Sorun şu ki dakika da yüzlerce trafik ihlali olan İstanbul trafiğinde ki temel trafik kurallarından bahsediyorum emniyet kemeri , sinyal vs gibi polis nedense hiç umursamıyor ama söz konusu şey scooty veya über olunca telefonlara bakacak kadar abartılı durumlara girebiliyorlar yazık tabi.
Polisle zıtlaşmamak veya zıtlaşmak değil zaten olay şahsen beni durduran polise günümüz Türkiye’sinde senin telefonuma bakma hakkın yok git savcılıktan izin al diyebileceğimi çoğu insanın da diyebileceğini sanmıyorum ama gene de merak ettim çünkü tv de haberi gösterirken bu olayı çok normal birşey gibi gösteriyorlar.
-
26 Ağustos 2018, 13:22
czi adlı üyeden alıntı
Çevirmeler oluyor ben işe giderken sürekli görüyorum gayrettepe tarafında sivil trafik diye bir şey var mesela o ne demek onu bilmiyorum bile tahmin ettiğim üzere gönüllü sivil polisler hatam varsa düzeltin
Sorun şu ki dakika da yüzlerce trafik ihlali olan İstanbul trafiğinde ki temel trafik kurallarından bahsediyorum emniyet kemeri , sinyal vs gibi polis nedense hiç umursamıyor ama söz konusu şey scooty veya über olunca telefonlara bakacak kadar abartılı durumlara girebiliyorlar yazık tabi.
Polisle zıtlaşmamak veya zıtlaşmak değil zaten olay şahsen beni durduran polise günümüz Türkiye’sinde senin telefonuma bakma hakkın yok git savcılıktan izin al diyebileceğimi çoğu insanın da diyebileceğini sanmıyorum ama gene de merak ettim çünkü tv de haberi gösterirken bu olayı çok normal birşey gibi gösteriyorlar.
Onlar gerçek polis. Sakın gönüllü sivil die kendini aldatma. O araçlarında da çakarları var. Gayette yara yara gidiyorlar vakti gelince. O polisler anlık baskın yapmak adına varlar. İstanbul'da özellikle Beşiktaş bölgesinde çok görüyorum. Anlık baskın yapıp geri çekilip, başka bölgede gene baskın atıyorlar. Resmi araç olmadıklarından dolayı araç dikkatini çekmiyor ve sadece yelek giydiklerinden hop die kucaklarına düşüyorsun.
Sakın olaki onlarlada zıtlaşmayın, zira trafik polisi affeder, sivil polis affetmez...
-
26 Ağustos 2018, 13:43
kanunen maddesi olmasına gerek var mı arkadaşlar? her ne kadar uber ve scoty nin yasaklanmasına karşı olsam da yasaklandılar ve kanunen madde konulmamış olsa bile bir polis bunun için denetleme hakkına sahiptir.
kanunda madde olmasına gerek yok, bir polis sizin telefonunuzu inceleme hakkına sahip, zorluk çıkarmayın böyle durumlarda.
-
26 Ağustos 2018, 13:52
Kanunlar niye var madem, Fatih?
Ha, polise kolaylık sağlama konusuna katılıyorum. Sonuçta İsviçre alplerinde yaşamıyoruz; ülkemizin, maalesef binbir hali var...
Ama, kanuna ne gerek var diye yola çıkarsak, o yol çok başka yerlere çıkar...
Ha, gerçi, burası Türkiye, çıkıyor da n'oluyor...
O da ayrı konu...
Neyse...
-
26 Ağustos 2018, 13:55
İnceleyemez kardeşim, ama sorun çıkmasın diye biz gösteririz.
-
26 Ağustos 2018, 13:58
fatih.met adlı üyeden alıntı
kanunen maddesi olmasına gerek var mı arkadaşlar? her ne kadar uber ve scoty nin yasaklanmasına karşı olsam da yasaklandılar ve kanunen madde konulmamış olsa bile bir polis bunun için denetleme hakkına sahiptir.
kanunda madde olmasına gerek yok, bir polis sizin telefonunuzu inceleme hakkına sahip, zorluk çıkarmayın böyle durumlarda.
Oldu bide domalalım
-
26 Ağustos 2018, 14:05
Fatih kardeş asayiş durumu olur polise zorluk çıkarmamak için herkes elinden geleni yapar sonuç olarak ortada bir asayiş durumu varsa kimse kimseyi tehlikeye atmaz ama ortada ki olayın böyle birşey ile alakası var mı sence?
-
26 Ağustos 2018, 14:17
orda polise hop inceleyemezsin diye ters yaparsan kasının ustunde goz var diye yine cezayi yersin
-
26 Ağustos 2018, 15:05
Bu yaz 3 kere sivil trafikler tarafından çevirmeye girdim. Arkamda kız arkadaşım olunca motor da Pcx olunca tabii. Bi tanesinde scotty misin diye sorgulama yaptılar sadece. Diğerlerinde hiç sormadılar anlıyolar artık herhalde.
-
26 Ağustos 2018, 15:28
cep telefonunu inceleyemez. skoti mi o ne? köpek cinsi mi dersiniz.
-
26 Ağustos 2018, 15:45
şifresini açabiliyorsa bakabilir ben açmak zorunda değilim çok bakmak istiyorsa göndersin bilişim suçlarına
-
26 Ağustos 2018, 19:07
Yasal duzenleme getirip scoty yi yasallastiracaklarina engellemeye calisiyirlar.
Insanlar bi yere giderken rahat edecek cocuklar biraz para kazanacak yok olmaz efenim.
Boyle sacmalik olmaz.
Tele bakma hakki yokta iste yok dersen ugrastirirlar. Olmadik islerle ugrasmaya devam.
-
26 Ağustos 2018, 19:27
Nedenini anlayamadığım bir şey var forumda her meslekten binlerce üye var.
Böyle bir konu açıldığında bu işlerin uzmanı olan ( savcı, avukat, hakim, polis, hukuk fakültesinde hoca gibi ) bir kişide çıkıp ey motosiklet net ahalisi ahvali şeriat budur haberiniz ola deyipte iki satır yazmaz.
Bu işlerle alakası olmayan benim gibi kişilerde acep bu mudur tarzında tahminlerini yazar.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)