Arkadaşlar merhaba,
Akşam 17:00 - 17:30 saatlerinde Anadolu yakasından avrupa yakasına 40 km (gidiş) yolu en hızlı şekilde almam gerekiyor. Araba ile bu saatlerde yetişmem imkansız. Dudullu - Davutpaşa arasında kullanacağım. bir iki sorum var,
1. PCX 125 veya NMAX alsam otoyolda son hızlarının düşük olması nedeni ile sorun yaşar mıyım?
2. Scooter larda rüzgar alma, üşüme ve yağmurda ıslanmanın daha düşük olacağını düşünüyorum? Doğru mudur? Vitesli bir motor tercih etmememin tek sebebi bu konfor farklılığı, kışın aşırı üşüme riski (doğru mudur bilmiyorum)
3. Bütçe aralığım biraz geniş 15000 (PCX bu fiyat olduğu için) - 30000 arası verebilirim.
4. Bir arkadaşım scooter işine hiç girme, üzülürsün al bir CB250R (sıfır) kullan diyor diğeri vitesle ıslanmayla zincir bakımı vs. ile uğraşma al bir PCX gör işini diyor. Bir diğeri PCX 125 ile köprüde zorlanırsın ya forsa al ya da XMAX diyor.
5. Çin işi çok daha ucuz motorlar var, Falcon u gaz teli kopardığını öğrendim ama değerlendirmede tutmalı mıyım bilmiyorum.
Motoru zevk için değil, ihtiyacım olduğu için kullanacağım.
Sizlerin farklı model / marka ve motor tipi önerilerinizi gerekçeniz ile bekliyorum. (xxx al geç tadında cevap vermeyin lütfen, tecrübenizi paylaşın)
Yaşım 40, üniversitede derse yetişmek için Dudullu - Davutpaşa arası Dudullu dan 17:00 - 17:30 da yola çıkıp 18:00 - 18:30 gibi Davutpaşa da olabilir miyim? Risksiz bir kullanım ile.
Not: Vitesli her gun 80 km yaparken sıkıntı olur mu, scooter küçük tekerlekten sıkıntı çıkarır mı gibi bir dolu soru var aklımda. Youtuber arkadaşlarım bayağı bir kafamı karıştırdı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:10 ----------
2. el opsiyonlarını değerlendirmeli miyim? sıfırları ile aralarında çok az fark var.(2017-2018) 2015 2014 xmax 15.500 e gördüm ama alınır mı bilemiyorum.