CBR125 GRANAJ ONARIMI YARDIM PLS :)
Reklamlar
-
19 Ağustos 2018, 16:04
Selam arkadaşlar cbr 125r 2012 model bir motorum var biliyorsunuzki cbrların farları kapanmıyor sürekli yanıyor ve buda motorun aküsünü bitiriyor 3. kez yeni akü almak zorunda kalınca sol kafa granajın yanından delik actım (Kurşun kalem boyutunda delik) ve oraya farı açıp kapamak için birtane ışıklı düğme koydum çalısıyor ama gözüme hoş durmadı düğmeyi söküncede delik görüncek o delik yeri nasıl onarabilirim ?
Reklamlar
-
19 Ağustos 2018, 16:42
Hata:
Farın sürekli yanık kalması, akünüzü bitirmez. Ya alıcılardan fazla akım çekiliyor (far ampulü, sis farı, binbir elektrikli ekipman, alarm v.s...), ya da konjektör ve/veya stator arızanız var.
Çözüm:
Fazla akım çeken donanımı bulun ve şarj değerinizin üzerine çıkmayacak şekilde yenileyin veya iptal edin. Eğer ekstra bir donanımınız yok ise ilk şüpheniz far ampulünüz olmalı. Far ampulü değeriniz 35w-35w olmalı. Otomobil için kullanılan 85w-65w veya 85w-100w gibi bir ampul takıldı ise şarj sorunu yaşamanız olasıdır. Eğer ki hiçbir ekstra alıcı yok ve far ampulünüz de orjinal değerde ise önce kutup başlarında oksidasyon varsa temizleyin, hala sorun düzelmez ise konjektör ve stator değişimi şart gibi görünüyor ki tahmini orjinal parça fiyatı 1500-1800 TL.
Grenaj eğer sadece ekran yanındaki siyah bakalit ise tek başına değiştirmeniz daha ucuzdur. Aksi halde bir otomobil tampon tamirsizine giderseniz size yardımcı olabilir ancak iz kalabilir, kendini belli edebilir. 30-35TL' lik parça diye hayırlıyorum. Çok rahatsız ediyor ise değiştirmek daha mantıklı
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)