Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Başlangıç motor ve Ekipman için markadan ziyade korumaya para vermek. Öneri ihtiyacı.

REKLAM ALANI

Arkadaşlar merhaba, Eylül 8-9 de sınava girip ehliyetimi alıyorum. Eğitimimi de aldım o kısım tamam gibi görünüyor. Ehliyetten sonra ise pulsar 200 abs alarak bu yılı onunla geçirmek istiyorum. Böylece hem motosiklete alışmış olacağım hem de abs sayesinde olası teker kilitleme kazalarından korunmuş olacağım. Seneye de allah kısmet ederse dominar 400 e geçerek biraz daha keyfimi artırmayı planlıyorum.

Öncelikle sizden istediğim başlangıçta 12-13 bandında ikinci el olarak absli olan pulsardan başka başlangıç motoru tavsiyeniz var mı? 125 cc yada scooter düşünmüyorum. Öncelikli kriterim abs olması kullanımının rahat olması. Şimdilik bütçem çok yüksek olmadığı için motorsuz da kalmamak adına pulsar 200 ns abs düşünüyorum.

Ekipman kısmına gelecek olursak. Ekipmana bakış açım çok katı. Yani ekipmanda bir tanesi bile eksik olsa yine de onu tamamlamadan motora binmeyi düşünmüyorum. Geçtiğimiz ay venom'un eldivenini ve yds nin botunu alarak ekipmanları dizmeye başladım. Bu ay da dizlik ve bellik alarak devam edeceğim. Sırada ise kask mont pantolon var.

Kask için ls2 falan asla düşünmüyorum. Aslında iki kask arasında kaldım. Bütçem kask için 1500 lira bunun üzerine 100-200 daha belki koyabilirim. Agv k3 ve Bell vortex arasında kaldım. Markadan ziyade gerçekten koruma önemli benim için. Bu ikisinden hangisini tercih etmeliyim? Yada bu fiyatlarda daha iyi bir alternatif var mı?

Mont olarak ise muhtemelen sonbahar gibi motora başlayacağım o yüzden full file olanlar üşütür diye düşündüm. Onun yerine üç mevsim giyilecek birşeyler alacağım. Yaza da bütçemi denkleştirip sadece yazlık birşeyler alabilirim. Burada ise arada kaldığım Prohel Columbia ve Venom'un montları. Prohel için okuduğum yorumlarda genelde memnunlar. Korumalar güzel görünüyor. Bir de giydiğimde motokurye gibi görünmek istemiyorum. Yani biraz daha sportif ve slim görünen birşeyler olmasını da istiyorum. Bu bağlamda önereceğiniz neler var? Ekstra sırt korumasını harici alacağım.

Pantolon olarak tech90 düşünüyorum. Sanırım kevlar vs ile fiyat performans olarak gayet iyi. Burada pek tereddütte kalmadım

Böylece motorumu aldığımda kask mont sırtlık bellik eldiven pantolon dizlik ve bot olarak ekipmanlarım tam olsun istiyorum. Bütçemi çok yukarıya çekemediğim için şimdilik fiyat performans ürünü olası bir kaza anında çok da tırt kalmayacak ürün tavsiyelerinizi bekliyorum.

Gerekli mi bilmiyorum ama 28 yaşında 1.83 boyunda 85 kg birisiyim.

Tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    N/A
    Üstüne giymeden hangi ekipman sana uygun anlayamazsın ki gidip dene bütçene görede kombin ayarlarlar

hocam cevabın için teşekkürler. aslında haklısın ama dediğim gibi önelikle dış görünümden yada markadan ziyade koruma sertifikaları geçtiği testler vs var ya onları kastettim. bir de bi motosiklet aksesuarları mağazasına gittiğinde o an neyi satmak istiyorsa yada elinde ne kaldıysa sana onu çok iyiymiş gibi anlatıp satmaya çalışıyor. halbuki internette bir araştırıyorsun aslında o kadar da iyi değil ve o fiyata daha iyi alternatifler oluyor. yani sanki mağaza biraz elinde olanı yada kar marjı yüksek ürünü satmaya özen gösteriyor.

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Ekipmanın 4 mevsimliği yok maalesef. Benim gibi kolluk montun hava kanallarını açıp kullanırım diyorsan eğer hiç hoş tecrübeler seni beklemez. Benim yapabileceğim en büyük öneri shoei gibi pahalı bir kask al ki hem konforlu hem sağlam olsun. Şimdiye kadar aldığım diğer kasklara vermeseydim direk bir shoei ederdi ama f/p die die kendime yazık etmişim.

Venom ile scoyco’yu da f/p olarak önerebilirim.

teşekkürler hocam. scyoco ve venom'u mont için mi söyledin ?

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Mont eldiven bot dizlik.

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Prohel mont harici seçimler mantıklı. Mont olarak biraz daha bütçeyi zorlayıp evladiyelik bir şey alın Revit, Alpinestar Dainese vb. Kendi kullandığım revit shield montu önerebilirim 3 mevsim giyersin. Yaz için de file mont alırsın seneye. Ancak pantolon alacaksan dizliğe gerek yok.

travel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Şu an yok.
    Cok yakin zamanda uzun arastirmalar sonunda shoei qwest kask ve revit gt r air mont aldim.
    Bu surecte farkli pek cok modelle ilgili cok degerli tavsiyeler okudum. Esimle birlikte alisverise gittigimizde ilk begendigim kask olan agv k3 basimin ust tarafinda fazla baski yapti. Ustune shoei deneyince inanilmaz tahat hissettim. Esim de shoei de rahat edemedi ve k3 aldi.

Demek istedigim once birkac kask markasini dene sonrasinda kararin degisebilir.

Henuz egitim surecindeyim ve kaski 1 saatten uzun takmadim ama 5 dk sonrasinda kafamda yok gibi.

Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Kask için KABUTO öneririm. 1500 TL' ye kadar alınabilecek en güzel kasklardandır, İstanbul çevresinde isen seni bir arkadaşla tanıştırıp kask ve mont/pantolon alışverişini oradan yapmanı sağlayabilirim. Kaskları doğrudan kendisi yurt dışından getiriyor ve distribütörlüğünü yapıyor, mont ve pantolon için ise kendisi üretici durumunda.

Satıcı değilim Kendime AGV' nin cici kasklarından birini aldıktan sonra bu arkadaş ile tanışma fırsatım oldu, başka bir arkadaşımın kask ihtiyacı için dükkanına uğradığımızda ise AGV' ye o parayı verdiğime pişman oldum. İlgilenirsen özelden yazabilirsin.

Dediğim gibi, pantolon ve montu da aynı yerden bakabiliriz. Eğer internet alışverişi yapmak istiyorsan, veya farklı bir marka bakıyor isen de AGV K5 veya üzerini önerebilirim. Tabi ki dolar ile fiyatlar uçtu, bazı şeylerin avantajları değişti. Mont için fiyat performans oranı en iyi ortalama Venom montlarda görüyorum, kalitesi de fiyatına göre oldukça tatminkardır. Motosiklet pantolonu alacaksanız dizlik şart değil (ben çoğunlukla ikisini birlikte kullanıyorum, tembellik edeceksem sadece birini...), ama yine venom' un mafsallı dizliklerini 70 TL' ye bulup alabilirsiniz ki genel mafsallı önermese de ben kazalarımın hiçbirinde (ki birisi 110km/h ile sürüklenme içerir) dizlikte ve mafsalında bir sorun yaşamadım. Ancak lastikleri yaklaşık bir yılın sonunda deforme olabiliyor.

herkese önerileri için çok teşekkürler. Sanırım dediğiniz gibi kask için önce gidip birkaç model deneyip aralarında karar vermek için bütçe ayarlaması yapacağım. Dizlik ekstra almamın sebebi pantolon kirli vs olursa normal pantolonun üzerine takmak için hocam.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:19 ----------

tavsiyelere açığım arkadaşlar özellikle mont konusunda

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)