Apartman giriş katı ortak kullanım alanında motorsiklet sorunsalı
Reklamlar
-
14 Ağustos 2018, 18:29
Site içerisinde yeterli güvenlik önemli ve kapalı otopark olmadığı için kullandığım motoru apartmanın giriş katına bırakmak istiyorum site yönetimi bunun yasak olduğunu söylüyor. Ortak alanda çamaşır kurutma yerleri ve bisiklet koyuluyor onlar sorun olmuyormuş bugün motoru çıkartmazsan gerekirse gelir kırar döker ben çıkartırım diye tehditvari bir şekilde benimle konuştu
Bu konuda ne yapmam gerekir hukuki açıdan kim haklı yardımlarınızı bekliyorum..
motorun durduğu konum bu şekilde
site yönetiminin bana verdiği yazı ve bu maddeyi internette araştırdığımda böyle bir şey bulamadım
Reklamlar
-
14 Ağustos 2018, 18:41
Öncelikle tehdit edeni döverek başla kardeşim.
Sonra o kullanım alanında kimsenin iğnesi kalmayana kadar dışarı çıkartmalarını söyle, çıkarırlarsa sende motorunu çekersin. Çıkarmazlarsa zaten sende çekme.
Ben evime tadilat yapıyorum 4 aydır iş çıkışında vaktim olduğu için sadece akşamları çalışıyorum. 12e kadar matkabımı çalıştırıyorum, kapının önünde dünyayla sunta, fayans vsvs. bırakıyorum kimse ağzını açmıyo. Anlayışlı komşularım var sağolsunlar.
-
14 Ağustos 2018, 19:08
buda koridorun diğer tarafı hepsinin kaldırılmasını isteyeceğim
-
14 Ağustos 2018, 19:13
634 sayılı kat mülkiyeti kanununa gore
Madde 16 -Kat malikleri ana gayrimenkulün bütün ortak yerlerine, arsa payları oranında, ortak mülkiyet hükümlerine göre malik olurlar.
Kat malikleri ortak yerlerde kullanma hakkına sahiptirler; bu hakkın genel kömürlük, garaj, teras, çamaşırhane ve çamaşır kurutma alanları gibi yerlerdeki ölçüsü, aksine sözleşme olmadıkça, her kat malikine ait arsa payı ile oranlıdır.
-
14 Ağustos 2018, 19:22
Koca koridor. 60-70cm genişliğinde bir motor. Rahatsız edebilecek tek şey kapalı alanda giriş çıkış yaparken har gür diye çalışıp ses çıkarması. Komşuluk ilişkilerinde gayet idare edilebilecek bir şey ama adamın yaptığı hiç hoş değil...
-
14 Ağustos 2018, 19:24
meertyksl adlı üyeden alıntı
Site içerisinde yeterli güvenlik önemli ve kapalı otopark olmadığı için kullandığım motoru apartmanın giriş katına bırakmak istiyorum site yönetimi bunun yasak olduğunu söylüyor. Ortak alanda çamaşır kurutma yerleri ve bisiklet koyuluyor onlar sorun olmuyormuş bugün motoru çıkartmazsan gerekirse gelir kırar döker ben çıkartırım diye tehditvari bir şekilde benimle konuştu
Bu konuda ne yapmam gerekir hukuki açıdan kim haklı yardımlarınızı bekliyorum..
motorun durduğu konum bu şekilde
https://i.hizliresim.com/EDAkng.jpg
site yönetiminin bana verdiği yazı ve bu maddeyi internette araştırdığımda böyle bir şey bulamadım
https://i.hizliresim.com/VDzmAy.jpg
Apartman yönetimi toplanır karar alırsa yasal olur.Sen apartman yöneticisinden bu senenin defterini iste bak karar yoksa koy motorunu zarar gelirse git polise.
-
14 Ağustos 2018, 19:24
Motoru apartmanın içinde hiç çalıştırmadım dışarı çıkana kadar ayaklarımla iterek çıkartıyorum yola çıktıktan sonra motoru çalıştırıyorum
-
14 Ağustos 2018, 19:25
yönetimin görevi. en azından bildirip sorumluluktan kurtulmalı. uygulama aşamasına geçerler mi. temerrüte düşürücü süre verdiler mi
-
14 Ağustos 2018, 19:37
(ツ) adlı üyeden alıntı
yönetimin görevi. en azından bildirip sorumluluktan kurtulmalı. uygulama aşamasına geçerler mi. temerrüte düşürücü süre verdiler mi
herhangi bir süre vermediler ben dedim çıkartırım ama binadaki tüm bisikletleri ve çamaşır askılıklarını çıkartacaksınız sizde bakalım onlar çıkartırsa bende çıkartırım
-
14 Ağustos 2018, 19:46
Kimseyede bi zararı yok bunun canları sıkılıyor herhalde
-
14 Ağustos 2018, 19:50
süre verip, dolmasını beklemeden çıkarırlarsa, hukuki olmaz
koridora motosiklet konulmaz. diyeceğim ama; çalınma ihtimali, yerine koyma güçlüğü...
-
14 Ağustos 2018, 20:12
Denmiş ki; zarar verirse git polise. Bunu yapmayın.
Polise şimdi gidip şikayetçi olun. Malınıza kasti zarar verme tehdidinde bulunulduğunu belirterek tutanak tutturtun. Vatandaşı oraya çağırıp durumu izah eder, ikaz ederler. Eğer ki zarar söz konusu olur ise ilk şüpheli olarak davranılacaktır.
Eğer şimdi gidip durumu izah etmez, tutanak tutturmazsanız zarar verildiğinde ispatı çok daha güç olur ve unutmayın ki buradaki konu karşı tarafa zarar vermekten çok kendi malınızın zarar görmesini engellemek.
Bu yüzden erken davranıp resmi yolla ikaz edilmesini sağlamanız gerekiyor. Merak etmeyin iki gak guk yapar çekilir kozasına. Yoksa kavga gürültü ve haklı iken haksız çıkma durumları...
-
14 Ağustos 2018, 20:39
Bütün oranın videosunu çekin. Sonra hepsinin kaldırılmasını isteyin. Onlar kaldırırsa ben de kaldırırım demeyin. Önce siz kaldırın. Sonra da diğer eşyalardan şikayetçi olun.
-
14 Ağustos 2018, 20:59
watercolours adlı üyeden alıntı
Onlar kaldırırsa
"su-i misal emsal olmaz"
motosiklet burada ilticacı
-
14 Ağustos 2018, 21:14
Kural[Z] en mantıklı yolu söylemiş, savcılığa tehdit edildiğine dair (varsa şahitlerin isimleriyle beraber) bir dilekçe vermen yeterli, kavgayla inatlaşmayla çözüm bulunmayacağı ortada.
-
14 Ağustos 2018, 21:26
o size pislik yapmak istiyorsa sizde ona yapın site demişsiniz otoparkı vs zaten vardır bu sitelerin yada binaların bir yönetim planı olur yöneticiden onu isteyin orda illa yazıpta sitede yanlış yapılan birşey vardır.
örnek vermek gerekirse balkon kapama klima ünitesine dışa asma mesala otoparkı var diyorsunuz acaba belediye planlarında otopark mı gözüküyor şuan araç park ettikleri yer bunlar araştırın ona göre gerekli şikayetleri yapın.
benim başımada park olayı geldi otoparkta arabaya zarar verildi.Bunu yöneticiye dedik ya orası otopark gözükmüyorki biz ne yapalım gibi bişey geveledi bizde buraya park ediliyor ama dedik kapıda otopark girişi yazıyor hemen o yazının ve otoparkın fotoğrafını çektim sonra tutuştu ve kamera taktırmak zorunda kaldılar ben onları şikayet etsem belediye yüklü miktarda ceza kesecekti çünkü orası park yeri gözükmüyormuş belediyenin planlarında
ekleme:şimdi aklıma geldi yangın merdivenine eşya var hepsini şikayet edin yasak yangın merdivenin depo gibi kullanmak
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/ya...yecek-40814912 şunuda bırakıyım ha eve hırsız girmiş ha aracını çalmış.
-
14 Ağustos 2018, 21:48
Ortak kullanım alanına motosiklet koyamazsın onlar da çamaşır kurutmalık koyamaz. Sitede bağlayacak bir yer de mi yok. Fazla pimpirik davranıyorsunuz gibi geliyor. Sonuçta site kapısı kapalı değil mi. Zincir alarm branda 3lüsü yeter
-
14 Ağustos 2018, 22:00
Motorlu,motorsuz araç koyulamaz diye okudum. Bu durumda sizde koyamazsınız,bisikletlilerde....
-
14 Ağustos 2018, 22:46
Kırıp döker miymiş çıkartma bakalım nasıl kırıp döküyor dağ başında mı yaşıyorsunuz
-
14 Ağustos 2018, 23:38
Bana birisi kırıp döker yine çıkartırım dese muhtemelen arkan yiyorsa yap senin evini barkini yakarım gibi bir cevap verirdim.
Bu tür durumlarda bağırıp çağırmayinca sürekli üstünüze gelir tehdit edilirsiniz. Burasi Türkiye. Medeniyet, anlayış diye birşey kalmadı artık
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)