Apartman giriş katı ortak kullanım alanında motorsiklet sorunsalı
Reklamlar
-
16 Ağustos 2018, 10:36
Adı üstünde motorlu araç; yağı var, benzini var; devrilme riski var... Tekeri var, pisliği var...
Yönetici haklı... Dayak yese de haklı...
Kırarsa haklıyken haksız konuma düşer sanırım; zor kullanarak çektirme yoluna gitmesi gerekir; polise, zabıtaya falan haber verip... ki çektirme parasını da size kitlerlerse, yine haklı...
Reklamlar
-
16 Ağustos 2018, 11:39
Ortak alanda kat maliklerinin rızası dışında iğne dahi olamaz. Bu anlamda yerinde olsam motosikletimi çekerdim ancak arkadaşların dediği gibi zorunlu ve kanunda yazılı eşyalar (Kat kaloriferi, su saatleri vs vs ) dışında tek bir iğne dahi konulursa yöneticiyi şikayet ederdim. Artı alırdım elime bir kat mülkiyeti kanunu kalem kalem okurdum. En basitinden apartmanın girişine yöneticinin telefonu ve açık kimlik bilgilerinin yazılmamasının dahi kanunda yaptırımı var.) E tabi işler bu noktaya gelince komşuluk hukuku açısından hoşgörü sınırı geçilmiş oluyor. Ancak bana göre yer müsaitken senin motosikletini oraya koymana hoşgörü göstermiyorsa,Sende ona gösterme. Son olarak işlenmemiş bir suç için polise yada yöneticiye tutunak tutturma olayını ilk kez duyuyorum. Bu kesinlikle yanlış bir bilgi. Ne kolluğun, ne muhtarın, ne bir başkasının işlenmeyen bir suç için tutanak tutma yetkisi yoktur. Kanunlarda bazı özel durumlar için delil tespiti mahkemeden talep edilir ki o da çok sınırlı durumlar içindir (ölüden örnek alma, akan tavanın tespiti vs gibi )
-
16 Ağustos 2018, 12:13
sen motoru sokarsan adam da ben de devemi sokacağım der apartman orası. müstakil eve çıkabilirsin
-
16 Ağustos 2018, 12:45
Hukuk şunu diyor. Senin oraya koyduğun bir taşıt, yani kapalı alan olarak sadece ve sadece garaj alanına konabilir. Sen ne kadar başkaları da bisiklet koyuyor filan desen de, davalık bir durum olduğunda kimse bunu dinlemez.
Yöneticin öküzce girmiş konuya, ama hukuken bunu deme hakkı var, yönetim kurulu kararında yoksa da, bir toplanto yapar, kararı alır, çıkarttırır zaten.
Senin yapabileceğin tek şey, kırarım dökerim diyerek malına zarar vermekle tehdit ettiğine karşı şikayette bulunmak. Bu lafları söylerken yanında şahit birisi yoksa, üstüne de yönetici hayrı böyle bir şey demedim beyanı verirse, ondan da bir şey çıkmaz.
Boş yere atar yapmaya gerek yok, evet senin de haklı nedenlerin var oraya motorunu koymak için, ama yasal olarak böyle bir hakkın yok.
-
16 Ağustos 2018, 12:51
retox70 adlı üyeden alıntı
Bunları yaparken yöneticinin evini üzerine alabileceğin bir vekalet, mümkünse bir kaç milyonluk bir senet imzalattır.
Çünkü bu yukarıdakileri yapacak kadar salaksa büyük ihtimalle benim yazdıklarımı da yapar.
Apartmanın içine parkedilmez bu kadar. Fazla zorlamayın.
Kapalı otopark yapma zorunluluğu var bu tür motosiklet gibi araçlar için. Diğer yazdıklarımı yapmayabilir ama kapalı motopark yapmak zorunda.
-
16 Ağustos 2018, 13:17
patpop adlı üyeden alıntı
Kapalı otopark yapma zorunluluğu var bu tür motosiklet gibi araçlar için. Diğer yazdıklarımı yapmayabilir ama kapalı motopark yapmak zorunda.
Düzelteyim, yeni yönetmeliğe göre bina inşaat halindeyken daire sayısı kadar otopark alanı zorunluluğu var, ama kapalı otopark zorunluluğu yok. Kapalı otopark sadece yer temin edilemediğinde, binanın alt kısmında yapılacak çözüm ve müteahhit ile kat malikleri arasında yapılacak anlaşmaya bağlı bir durum.
Analogue at birth, digital by design. The fat on my body is the designer and the brain is trying to be the coder.
-
16 Ağustos 2018, 14:01
patpop adlı üyeden alıntı
Kapalı motopark ne, arkadaşım yok öyle bir şey. İkidir aynı şeyi yazıp duruyorsun. Motor sahibi isen kendi önlemini kendin alacaksın. Motokabin diye bir şey var koyacağı yer için site yönetiminden izin alırsa onun parasını verir yaptırır, 3500TL ya falan malolur herhalde.
-
16 Ağustos 2018, 14:40
apartman içi gayet genişmiş niye sıkıntı çıkarıyolar anlamadım. bence o yönetimin gözünü iyice korkutmak lazım. motoru kırmakla tehdit etmek nedir??? birgün motorcular olarak buluşalım, toplanıp yönetimi ziyarete gidelim. kalabalık bir grup halinde şovumuzu yapalım, düzgünce bi konuşalım. bak gör o zaman fikirleri nasıl değişiyor. bunların anlayabilecekleri tek dil güç gösterisi. bu ülke vatandaşının kronik sorunu zabıtalar,polisler,bekçiler hepsi şovunu garibana, güçsüze yapar.
-
16 Ağustos 2018, 18:08
Apartman boşluğu ortak kullanım alanıdır. Bisiklet, motosiklet, çamaşırlık değil terlik, çekecek dahi koyulamaz. Sadece paspas koyabilirsiniz. Ama sizin haricinizde maşallah herkes birşeyler koymuş zaten. Yöneticiyle konuşun, toplantı yakınsa toplantıda söz alın, yönetici herkese yazı yazıp uyarsın, herkes eşyasını alsın. Aksi halde siz de almayın.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)