Merhaba Arkadaşlar;
Ehliyeti yeni aldım ve bir heves ile motor alma konusunda koşturuyorum. Evlilik muhabbeti yüzünden 10bin lira olan bütçemi 5bin e düşürmek zorunda kaldım ve doğal olarak letgo sahibinden facemarket talan edip motor bakıyorum.
Aklımda Tvs Apache 150 var, buldum letgo'dan bir adam 4bin tl de anlaştık. 2012 model 2014 çıkışlı 8bin Km'de.
Neyse daha önce hiç araç alışverişi yapmadım, anlamam bu işlerden. Sağdan soldan aldığım tavsiyeler ile motorun plaka ve şase no'sunu istedim ruhsatın fotoğrafını yolladı.
Sorgulamaları yaptım, hasar kaydı vs vs. hiç bir sıkıntısı yok, temiz motor. Ama hala aklımda 4 yıllık motor nasıl 8bin km de olur sorusu var. Tabi bu sorgulamalarda artık KM bilgisi vermiyor devlet sagolsun kaldırmışlar.
Bu sabah motoru alacaktım normalde (servise sokacaktım öncesinde) , neyse dün akşam giderken aklıma geldi, "ULAN vize'de KM kaydı yapıyorlar" diye, aklınızda olsun telefon marketlerinde HGS diye bir uygulama var, 5 lira karşılığında vize tarihlerini ve km detaylarını alabiliyorsunuz.
Araştırdım bunu buldum, 2017 temmuz vizesinde motor 13bin Km'deymiş, yani su an tahminen 20bin KM civarı.
Adama ekran görüntülerini attım, normalde anladıgım kadarıyla eleman alım satım ile ugrasıyor motoru yeni üstüne almış. Eleman arıyor özür diliyor bende bilmiyordum vs. vs. diye. Böyle birşey oldugunu bilseydm ruhsat fotosu atar mıydım sana falan diye af diliyor.
Olayı çirkinleştirmedim.
Ama ilk motorum için bu kadar heyecanlanmışken, dolandırılmanın eşiğinden dönmek açıkçası üzdü beni.
Şimdi 2. el motor bakasım bile gelmiyor.
Neyse, bu da böyle bir anımdır.