Merhaba,
Sabahtan beri hgs arıyorum. Çamlıca gişeleri, birçok ptt merkezini ve birkaç Shell ve Opet istasyonunu aradım. Ya ulaşamadım ya da elimizde yok, bayramdan sonra gelir gibi cevaplar aldım. Garanti internet şubesinden de hgs kart başvurusu yapamadım. En son Qnb finansbank üzerinden başvurumu yaptım. Bakalım ne zaman gelecek. Kaçak geçeceğim 15 gün içinde gelir diye umuyorum.
Konu güncel, henüz bulamadım.
Yorumlarda arkadaşların belirtiği yerlere baktım ancak hiçbirinde çıkmadı. Herkes problemli olduğu için kartlar toplandı bulamazsın diyor. Köprüden geçiş yapıyorum çatır çatır ceza yazılıyor. Temsilciye ne olacak diyorum ses seda yok.
Bilen yok mu arkadaşlar bu veledi nerede bulurum.
Hiçbir yerde yok. Ben de aynı durumdayım ve cezaya düştüm. İstanbul'da zaten yok. İstanbul dışında da bayağı yere baktım, hiçbirinde yok. Plakayı kapatmayıp düzgün vatandaş olmanın cezası. Üç katı girdi.
Ben de 3 sene önce hiçbir yerde bulamamıştım. Nasıl bir sistemse halen daha yok diyor PTT müşteriye.
Aradım bankayı 15 lira fazlaydı kart fiyatı.
Mecbur tamam dedim aldım. Ertesi gün gönderdiler.
İki gün önce 14.08.18 Tarihinde İzmit Başiskele merkez postanesinden aldım.İstanbul da Üsküdar,Kadıköy,Kozyatağı,Gebze...daha bir çok yerde sordum kalmadı
- Çözüldü -
* Genel Bilgilendirme
Arkadaşlar kartlar problemli olduğu için PTT şubelerinde bulunmuyor. İstanbul dışı kartları da toplatıp dağıtmışlar. Şu an yeni kart basımı yapılacakmış. Muhtemelen 1 ay sürer diyorlar ama yine PTT Hgs bulmak eziyet.
Garanti bankası 6. HGS kapatmış. Başvuru almıyor sadece 1-2-3-4-5 sınıflar mevcut.
Finansbank da aynı şekilde 1-3-5 veriyormuş.
Akbank'ın çoğu şubesi yok diyor bulunmuyor.
Benim tek bulabildiğim yer İŞ Bankası oldu. Ataköy - Beşiktaş - Levent şubelerinde buldum. AMA İş bankasında bazı prosedürler var. Ben iş bankası müşterisi olmadığım için onlara maruz kaldım. İş bankasında VADESİZ TL + EK HESAP yada KREDİ KARTI kullanıcısı olmanız gerekiyor. Eğer müşterileri değilseniz başvuru alıyorlar ama genellikle anlık başvurular red ediliyor. İş bankasında Müşteri Temsilcisi Sevtap Hanım sağolsun çok ilgilendi. Ek hesap için İşcep onay vermiyordu. Fiziksel olarak işlem yapıp bir şekilde ek hesap açılışı yaptı ve HGS bağladı. Kendisine burdan da teşekkür ediyorum Başka hiçbir şubede ilgilenmediler valla yok deyip savurdular başlarından.
Bu arada 40 TL Kart ücreti ve 30 TL zorunlu yükleme bedeli alınıyor. Totalde 70 TL öpülüyorsunuz
Bulamadığım PTT'ler
Şişli,
Beşiktaş,
Levent,
Mecidiyeköy,
Gayrettepe,
Levent,
Okmeydanı,
Eyüp,
Ataköy,
Bakırköy,
Şirinevler,
Sirkeci,
Bunlara uğradım ama hiçbiri yok dedi. Küçük PTT'lerde zaten yok. Sadece Merkez PTT şubelerinde varmış. Onların da şuan anladığım kadarıyla elinde kalan tek tuk birkaçı hariç hiçbirinden temin edilemiyor. Bu arada şikayet başvurusu yapmıştım HGS ve PTT'ye 10 gündür kurumlar arasında birbirlerini gönderip duruyorlar şikayeti daha cevap veren olmadı
PTT'yi, PTT'ye şikayet etmek mantıklı değil. Bimer, Cimer deneyin.
Mahmutbey gişelerde vardır, gitmeden bir arayıp sorun. Ben de hiçbir yerde bulamayıp oradan almıştım.
bulamayanlar acıbadem ptt yi de denesin ben ordan almıştım.
Arkadaşlar bende de 6. sınıf kart var köprüden geçişler sisteme yansımış 3,5 tl düşmüş ama çamlıca gişeleri felan temden geçtiklerim düşmemiş ?
birde temi kullandığımızda ne kadar ödüyoruz bilgisi olan var mı?
E devletten plaka kayıt edilebiliyor dediler ama bulamadım ben bilgisi olan var mı
Kadıköy rıhtımdaki büyük PTT yi deneyin, 10 günde bir hgs ogs hattını arayın, plaka sordurun çünkü ogs parası düşebiliyor. PTT için mobil hgs yi yükleyebilirsiniz ordan takip edip yükleme yapabiliyorsunuz.
"TANRI TÜRK'Ü KORUSUN!!"
kadıköy ptt veya köprü üstündeki karayolları md. oradaki ptt'ye baktınız mı?
Arkadaslar
HGS olan PTT biliyor musunuz?
Bulamiyorum hicbiryerde
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:22 ----------
Cagri merkezini aradim, karayollarini aradim kesinlikle cevap ya da yardim yok. Diyorum ki cezaya dusecek gecislerim bunun icin nasil bir cozum oneriyorsunuz, bana hgs temin edebilecegim yerleri sayiyor. Oralarda yok diyorum hala ayni yerleri sayiyor.
Eger gecisten dolayi ceza yersem itiraz hakkim var mi?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)