Ülkemizde insan kandırmak ve ürün pazarlamak çok kolay. Biraz yol tecrübeniz varsa büyük bir motosiklete biniyorsanız herkes sizi ağzı açık dinliyor. BU motosikletleri kullanarak ( Test sürüşü bilmem ne turu ) piyasaya size bana yalan yanlış bilgilerle tanıtmak çok yanlış. Büyük markalar honda yamaha suzuki vs gibi firmalar yılların arge çalışmalarıyla motosiklet üretiyor ki onlarda bile hatalı ürünler çıkabiliyor.
Çok büyük youtube kanalları olan kişilerin ilk tanıtımlarını hatırlıyorum. İşte ktm marka motosikletleri yapıyorlarmış kendileri marka olmak istemiş vs.. Arkadaşlar ktm honda yamaha fason olarak dışarıya zaman zaman mal yaptırıyor evet fakat bunu hem çok sıkı denetliyor hemde babasının oğluna bile gizlilik anlaşmaları yaparak önemli bir bölümünü saklıyor.
Söylemek istediğim şudur. Şu marka mercedese motor yapıyor bu marka bmmwnin şasesini yapıyor diye o markalara güvenmek dünyanın en büyük saçmalığı olur. Bu gibi yeni ve arge çalışması zayıf olan tüm markalara temkinli ve bilinçli yaklaşılması gerekiyor.
Bajaj kötüdür demiyorum. Fakat büyük firmalara motor yapması bu firmayı başarılı ve çok iyi bir marka yaptığı anlamına gelmez. Ben şahsen pulsar alacağıma cbf 150 cbr 250 gibi dünya pazarında yüksek satış oranları yakalamış hata oranı daha düşük motosikletler tercih etmeye çalışırım.
Gerek aksesuar gerek motosiklet alırken arge çalışmalarına önem veren güçlü ve köklü firmalar tercih etmeye çalışın 3 lira 5 lira ucuz olsun güçlü olsun diye paranızı sokağa atmaya gerek yok.
Yine burdan belki sesim ulaşır yüksek abonelere sahip olan ünlü youtube kanalları... Distiribitörlerin getirdiği her motosikleti oo tipi iyiymiş fiyatı iyiymiş gücüde yerinde diye 2 tur atıp millete yalan yanlış bilgilerle anlatmayın. Kötü mal herzaman test sürüşüyle, 2 anadolu turuyla kendini belli etmeyebilir... Bu iş döner dolaşır size dokunur.