Başıma Geldi sizce ne olur ?
Reklamlar
-
10 Ağustos 2018, 18:39
Öncelikle herkese merhaba
Bugün 150 driftle ters yönden girderken arabanın sağ çamurluğuna vurdum direk
Tamponu da kırıldı
Sigorta kağıdına tam bilmiyorum kazanın ayrıntılı anlatıldığı bir kağıt var
Onda ehliyetimin a1 olarak yazıldı . A1 var saten bendede nese bu az çok bilirsiniz a1 kullanıyo diyen var kullanmıyo diyen var .
Eğerki kullanmıyorsa sigorta cezayı benim cebimden karşılama ihtimali var mı ?
Orda bana masrafını sigorta karşılıcak dediler ama içimde yinede bir şüphe kaldı .
Yoksa ehliyetim olduğu için kendisinden mi karşılar bu konuları pek bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim .
Reklamlar
-
10 Ağustos 2018, 18:41
ters yönden giden sen isen parayı senden alırlar
-
10 Ağustos 2018, 18:43
Hayır tamam suçlu benim orası ayrı konu sigortam var ...
Ama sorduğum soru farklı
-
10 Ağustos 2018, 18:49
Bindiğin aracın sigortası varsa karşı tarafın hasarını karşılar. Ehliyetin kullandığın araç için geçerli değilse bunun için ceza ayrıca kesilir. Sigortacı değilim ama mantıken böyle olması lazım.
-
10 Ağustos 2018, 18:51
-
10 Ağustos 2018, 18:52
BasıkÇocuk adlı üyeden alıntı
Hayır tamam suçlu benim orası ayrı konu sigortam var ...
Ama sorduğum soru farklı
trafik sigortası karşının masraflarını öder. kendi masrafını kendin ödersin. ehliyetsiz olunca sigorta önce karşı tarafın masraflarını ödüyor. sonra senden onu tahsil ediyor diye biliyorum. tutanağa ehliyetsiz diye geçmediysen bişey olmaz heralde.
-
10 Ağustos 2018, 18:54
-
10 Ağustos 2018, 19:34
senin trafik sigortan onun hasarını karşılar sana yapıcak bişey yok ne işin var ters yönde
-
10 Ağustos 2018, 19:41
A1 ehliyet 150ccyi kapsamıyor bilgine
-
10 Ağustos 2018, 19:48
a1 ehliyet 125cc ye kadar değil mi
-
10 Ağustos 2018, 20:21
Onu bunu boşver motorda birşey var mi
-
10 Ağustos 2018, 20:40
uzay gemisi adlı üyeden alıntı
Onu bunu boşver motorda birşey var mi
Allaha şükür yok ya
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:28 ----------
Gürkan05 adlı üyeden alıntı
A1 ehliyet 150ccyi kapsamıyor bilgine
İşte bende onu diyorum böyle bir şey olursa
Sigorta söyle bişey der mi ?
- Ehliyetim var ama yeterli değil ( o yüzden bende ücreti geri talep edermi sigorta )
- veya a1 ehliyetin var motosiklet ehliyetin var o yüzden istemezmi kafam çok karışık ya
-
10 Ağustos 2018, 20:43
BasıkÇocuk adlı üyeden alıntı
Allaha şükür yok ya
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:28 ----------
İşte bende onu diyorum böyle bir şey olursa
Sigorta söyle bişey der mi ?
- Ehliyetim var ama yeterli değil ( o yüzden bende ücreti geri talep edermi sigorta )
- veya a1 ehliyetin var motosiklet ehliyetin var o yüzden istemezmi kafam çok karışık ya
mevcut ehliyetin sürebildiği araçlar dışında araç kullanırsan ehliyetin yokmuş gibi muamele yaparlar
-
10 Ağustos 2018, 20:47
Ehliyetsiz veya yetersiz ehliyetten her türlü cezayı sana kitleyecekler basık kardeşim.
Yani sigorta şirketi sana basacak
O yüzden adamla anlaş parayı elden ver olsun bitsin.
-
10 Ağustos 2018, 21:42
frankestayn1 adlı üyeden alıntı
Ehliyetsiz veya yetersiz ehliyetten her türlü cezayı sana kitleyecekler basık kardeşim.
Yani sigorta şirketi sana basacak
O yüzden adamla anlaş parayı elden ver olsun bitsin.
Tutanaklar falan herşey tutuldu ya
İyi de ordaki memur bana allahtan sigortan var iyisinki yaptırmıssın dedi
Bilmem kaç milyara kadar karşılıyor dedi .
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:02 ----------
Eğer öyle falan olursa işin içinden çıkamam arabada en az 10 milyar hasar var .
Nolursunuz bilen falan varsa yardım etsin ya elim ayağım titriyo
-
10 Ağustos 2018, 21:52
Bunu yetersiz ehliyet ile motosiklet kullanmadan önce düşünecektin. Ceza yemezsin ama sigorta hasarın tamamını senden tazmin eder gibi görünüyor. Sen adamla anlaşmaya bak yetkili servise falan sokmasın fena geçirirler yoksa. Çamurluk tampon 10000 TL tutmaz BMW veya mercedes değilse tabi.
-
10 Ağustos 2018, 21:53
Sen yetersiz ehliyetden ceza yersin , oda uyanık ekspertiz denk gelir ise , tabi ruhsat sahibi sen degıl isen o da yer aynı cezayı . Tam hatırlamıyorum ama 800 civarı bu ceza .
800+800 gibi.
Kendi motorunu da kendin tamir ettirirsin
-
10 Ağustos 2018, 21:56
serif abi adlı üyeden alıntı
Sen yetersiz ehliyetden ceza yersin , oda uyanık ekspertiz denk gelir ise , tabi ruhsat sahibi sen degıl isen o da yer aynı cezayı . Tam hatırlamıyorum ama 800 civarı bu ceza .
800+800 gibi.
Trafik kontrolu değil bu kazada eksiklikten ötürü ceza kesilmez. Polislik bir durum da yok zaten. Alkollü falan değilse ceza yemez.
-
10 Ağustos 2018, 22:14
artemis99 adlı üyeden alıntı
Trafik kontrolu değil bu kazada eksiklikten ötürü ceza kesilmez. Polislik bir durum da yok zaten. Alkollü falan değilse ceza yemez.
Sigorta hasarın az tutması için elinden geleni yapmazmı ya ?
-
10 Ağustos 2018, 22:20
serif abi adlı üyeden alıntı
800+800 gibi.
Şerif abi sen hangi yılda kaldın 😂😂 ülkemizi biliyorsun zammı sever o fiyatın üstüne yüzlerce zam yapıldı ve şuan 1002 tl oldu ehliyetsizlik 😂😂
yani 1002 + 1002 😂
Bu arada sigorta şirketi size bassıcağını sanmıyorum ama hayırlısı takipteyiz 😂
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)