Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

18 Ağustos Doğu Karadeniz Turu "Start"

REKLAM ALANI
    mavzer-i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hypermotard 796 / vulcan s / versys 650
    9 günlük kurban bayramı tatilinin hepsini yada çoğunu trabzon da geçireceğim.
    sizden rota ve trabzonda gezecek yerlerin bilgilerini rica edeceğim.

herkesin bilmeyip te sizin bildiğiniz. şurayı ben biliyom ama kimse bilmiyor dediğiniz
    herkesin bilip sandığı da bilmediği ama sizin herkesin bildiğini sandığınız ama kimsenin bilmediği
    ben biliyorum ama başkasıda biliyor mu diye düşündüğünüz ama aslında senin bile bilmediğin ama başkalarının da bilmeyi bilmediği yerleri
    bana söyleye bilir misiniz ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:51 ----------

sayfada kimse karadeniz turu yapmamış galiba. ben ilk olucam o zaman.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Machair - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VFR 800X 2018
    Santa Harabeleri, Trabzon Rize arasından girilir. Dumanlı Köyü civarındadır.
    mavzer-i bunu beğendi.
    CRF 250L 11000 Km, GW 250 12000 Km, XT 660Z 39000 Km, VFR 800X 6000 km

Motosikleti
    Alıntı Machair adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Santa Harabeleri, Trabzon Rize arasından girilir. Dumanlı Köyü civarındadır.
    oralardan güzel fotoğraflar çıkar...
    yanımda profesyonle full frame fotoğraf makinamıda götüreceğim

Motosikleti
    Honda VFR 800X 2018
    Alıntı mavzer-i adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorunuz ne bu arada? Çamurlu, çakıllı ve çimenli bir ortam olacağı için hafif, kontrolü kolay bir motor ve motorun altınında yerden bir nebze yüksek olması iyi olur. Oralarda en iyi tat verecek motor CRF Rally olurdu sanırım.

Motosikleti
    Motorunuz ne bu arada? Çamurlu, çakıllı ve çimenli bir ortam olacağı için hafif, kontrolü kolay bir motor ve motorun altınında yerden bir nebze yüksek olması iyi olur. Oralarda en iyi tat verecek motor CRF Rally olurdu sanırım.
    ducati var hypermotard 796

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Alıntı mavzer-i adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    biraderim ben karadenizden yeni döndüm , Tiflis e kadar gittim gezilecek görülecek o kadar yer varki hangisini yazsam bilemedim , Karadeniz e giden çokda 2teker li var , turlarını raporlayanları takip et faydalı olabilir , bahsetmek istediğim konu ise fotoğraf makinan ile ilgili , motosiklette kaliteli fotoğraf makinası taşıma gerçekten yazık edersin , hem makinaya hemde lenslerine çok zarar verirsin benden söylemesi..

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:38 ----------

illa bi tavsiye istersen vede deniz manzaralı üst üste kıvrılan keskin virajlı bir yolda sürmek istersen , Fatsa dan sonra otoyolu takip etmekyerine sahile doğru Bolaman yoluna sap ;) bak bu mesajıma teşekkür edeceksin :D
    mavzer-i bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    biraderim ben karadenizden yeni döndüm , Tiflis e kadar gittim gezilecek görülecek o kadar yer varki hangisini yazsam bilemedim , Karadeniz e giden çokda 2teker li var , turlarını raporlayanları takip et faydalı olabilir , bahsetmek istediğim konu ise fotoğraf makinan ile ilgili , motosiklette kaliteli fotoğraf makinası taşıma gerçekten yazık edersin , hem makinaya hemde lenslerine çok zarar verirsin benden söylemesi..

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:38 ----------

illa bi tavsiye istersen vede deniz manzaralı üst üste kıvrılan keskin virajlı bir yolda sürmek istersen , Fatsa dan sonra otoyolu takip etmekyerine sahile doğru Bolaman yoluna sap ;) bak bu mesajıma teşekkür edeceksin :D
    notumu aldım :D

Motosikleti
    Honda VFR 800X 2018

Bolaman yolu diye bahsettiğiniz yol aslında Yason Burnu'na giden yol. Ordu'ya kadar gitmişken Jason (Yason) Church ziyaret etmekte fayda var. Mençuna Şelalesi var Artvin Arhavi'de. Orası da güzeldir.

2015 de eşim ile araba ile Karadeniz turu yapmıştık. 2016 da kuzen ile 2 motor Karadeniz turu yaptık. Gezi yazılarımı paylaşmış olsam sizlerde faydalanacaktınız ama bir türlü olmadı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:33 ----------

Dün eve vardım. Motoru bağladım. Girdim içeri TV'yi açtım yemek yerken ses olsun diye. Haberler çıktı. Ordu Fatsa'da sel felaketi diye. Biz gittiğimizde de sel olmuş 3 kişi ölmüştü. Yağmur başladığında biz Sinop'a giriyorduk daha. Ertesi gün Bolaman yolundan geçmemiz saatler sürmüştü heyelan yüzünden. Giderseniz hava durumunu ve sel uyarılarını dikkate alın. Deniz kıyısı güneşli görünürken yaylada sağanak yağıyor olabilir aldanmayın.
    mavzer-i bunu beğendi.

Motosikleti
    Bolaman yolu diye bahsettiğiniz yol aslında Yason Burnu'na giden yol. Ordu'ya kadar gitmişken Jason (Yason) Church ziyaret etmekte fayda var. Mençuna Şelalesi var Artvin Arhavi'de. Orası da güzeldir.

2015 de eşim ile araba ile Karadeniz turu yapmıştık. 2016 da kuzen ile 2 motor Karadeniz turu yaptık. Gezi yazılarımı paylaşmış olsam sizlerde faydalanacaktınız ama bir türlü olmadı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:33 ----------

Dün eve vardım. Motoru bağladım. Girdim içeri TV'yi açtım yemek yerken ses olsun diye. Haberler çıktı. Ordu Fatsa'da sel felaketi diye. Biz gittiğimizde de sel olmuş 3 kişi ölmüştü. Yağmur başladığında biz Sinop'a giriyorduk daha. Ertesi gün Bolaman yolundan geçmemiz saatler sürmüştü heyelan yüzünden. Giderseniz hava durumunu ve sel uyarılarını dikkate alın. Deniz kıyısı güneşli görünürken yaylada sağanak yağıyor olabilir aldanmayın.
    uyarın için teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:51 ----------

kamp malzemeleri için listem hazır. hafta sonu decathlon dan hepsini gidip alacam.
    ilk defa böyle uzun bir yolculuğa çıkıyorum. ama nedense heyecan yok. belki yolda heyecanlanırım.
    istanbuldan trabzona non stop giden varmı. yarı yolda biyerde kamp mı yapmam lazım ya da.

Motosikleti
    Honda VFR 800X 2018
    Öyle bir şey denemeyin tadınız kaçmasın. O günden zevk almazsınız ve o günün yorgunluğu yol boyunca devam eder zevk almazsınız. Sabah erken çıksanız akşamüstü Sinop'ta kamp yaparsınız. Yolun neredeyse yarısı olur.
    mavzer-i bunu beğendi.

Motosikleti
    Sym Joymax 250İ

Bende full frame artı ekipmanlar var hatta çanakkalede yerde sürüklenerek kaza geçirdim ama ne fotoğraf makinasına ne ekipmana bir şey olmadı. Geçen sene ege akdeniz turu yaptım. Fotoğraf ekipman tam takır yine yanımda bir şey olmadı. Joymax bagajı fotoğraf çantasının içinde bagajımın içine sığdırabiliyorum diğer vitesli motorlarda nasıl taşınır bilemiyorum.

Bu arada 18 in sabaha karşı 4 te bende yola çıkıyorum fakat geze geze gideceğim.zonguldak, karabük, bartın, kastamonu, sinop, samsun ve orduyu bildiğimden trans geçeceğim. Giresun, Trabzon, Rize, Artvin aksilik olmazsa ekstra olarak batum da gezmeyi düşünüyorum bakalım.

Motosikleti
    Honda VFR 800X 2018
    2 sene önce bende Tenere kuzende YBR ile bu turu yaptığımızda programımız şu şekilde olmuştu.

1. gün (Pazar) İzmir'den çıkış ve Tuzla'ya (kuzenin eve) varış.

2. gün Tuzla'dan Sapanca gölüne uğrayıp Bolu Yedigöller Milli Parkı'na varış ve kamp

3. gün Safranbolu ziyareti, Kastamonu üzerinden Sinop'a varış ve Martı campingde konaklama. Vardığımızda sağanağa yakalandık. Burada Artvinli arkadaşımla tesadüfen karşılaşma. Artvinde yanına uğrarım diyordum orada karşılaşınca kalmaya evine davet etti ve 3 motor sürmeye başladık.

4. gün Ordu'ya sürüş. Yaylada kamp atacaktık ama sel olmuş. Yukarı tırmanmayın dediler. Yason Burnu'nu az geçince Üçer Campingde konakladık.

5. gün Trabzon'a gelmeden önce Tirebolu'dan dağa tırmanmaya başladık ki Zigana Geçidi'nden geçip Maçka'ya yukarıdan inelim. Maçka Pala Dayı'nın yerinde kamp.

6. gün Trabzon gezisi, Santa Harabeleri gezisi ve Rize Ayder yaylası Ihlamurlar altında ayder campingde konaklama. Ömer arkadaşımız yeri çok güzel. Ve annesi Meryem Anne'nin mıhlaması en iyisi.

7. gün sabah termal havuzda hamam keyfi. Galer düzü ziyareti. Zil Kale ziyareti ve Rize merkezde öğle yemeği. Artvin Arhavi Çifte Köprü ve Mençuna Şelalesi ziyareti. Gece yarısı Artvin merkeze varış ve arkadaşın evinde konaklama.

8. gün Şavşat, Yavuzköy, Şavşat Karagöl, Borçka Karagöl ziyareti. Zaman yetmedi ve Maral Şelalesi'ni gezemedik. Gece geç vakit eve vardık.

9. gün Hatila Vadisi gezisi, Kafkasör Yaylası gezisi ve boğa güreşlerini izlemece.

10. gün dönüş yolu başlangıcı. Trabzon Yamaha'da YBR'ye 3000 bakımı ve Samsun'a varış. Hotel Necmi konaklama. Benim çok sevdiğim bir pansiyon. Çarşının içinde ve kıyıya yürüyerek 10 dk. Gece Atakum'da gezmeler.

11. gün İç Anadolu'ya geçiş. Amasya ziyareti ve Kapadokya Kaya kamping konaklama

12. gün yeraltı şehirleri, müze vs ziyareti

13. gün Eskişehir kampını atlayarak İstanbul'a varmak için yola devam etmemiz. Gece 11 gibi hiçbir şeyden habersiz feribota binmemiz ve darbe duyurusu. İstanbul sokaklarında eve varma çabaları.

14. gün saat 15 gibi yola çıkış ve gece İzmir'e eve varma.

15. gün motorun yıkanması ve bakım

biraz uzun oldu ama umarım yol gösterir.
    tarikcapar bunu beğendi.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Alıntı Selcuk.86 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ....Bende full frame artı ekipmanlar var hatta çanakkalede yerde sürüklenerek kaza geçirdim ama ne fotoğraf makinasına ne ekipmana bir şey olmadı. Geçen sene ege akdeniz turu yaptım.....
    bir fotograf makinasını veya lensi dağıtıp topladınız mı , yani içinde ne var gördünüz mü ? biz lensinizi değiştirirken toza bile dikkat edin tavsiyesinde bulunuyoruz , özellikle titreşim engelleme özellikli makinalara vede tele lenslere titreşim ve darbe zarar verir , fotoğraf çekmeye devam edebilirsiniz ama kalite o makinaya ödediğiniz rakkam için vasat sayılabilecek seviyeye düşecektir , fotoğraf makinaları için özel dizayn edilmiş saklama çantaları motosiklette yoldan ve yüksek devirli benzin motorundan kaynaklı titreşimleri yeterince engelleyemiyor , basit bir kompakt makina neyse ama yüksek kaliteli çekim yapan makinalarınızı uzun süre taşımayın , bu konudaki tecrübemi paylaşmak istedim , sevdiğiniz fotoğraflarıda hafıza kartlarında saklamayın , mutlaka bastırın , fotoğraf çekmekden ve hayatdan daha çok keyif alacaksınız ;)

tarikcapar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 250
    Karadeniz turu benimde hayalim... Ama adam tur yapıcam fazla bilinmeyen bir rota istiyorum derken fotoğraf ekipmanına neden bu kadar takıldınız anlamadım bırak adam isterse hasselblad ile gezer bize ne :D Mesela bende bütçe sıkıntılı... ama 5d Classic kullanıyorum 28-105 f4 L tek otomatik lensim.. bi kaç m42 bayonet manuel prime lensim ve bunları kullanmak için Emf çipli m42-ef adaptörüm var ama motorla bi yere motorla giderken fujı hs 25 exr ile gidiyorum, çünkü taşıması kolay Diğer ekipmana bişey olsa tekrar toplamam çok zamanımı alır

adam ducati bilmem ne ile geziyor... makinesi de a7 s2 yada dx1 mark 4 falandır herhalde Zengin malı züğürtün çenesini yorarmış konu dağıldı... :D

Turdan dönünce rotanızı bizimle paylaşırsanız benim de eylül ilk haftası Karadeniz turu planım var.. hatta Gürcistan'a uzanmaya çalışacağım...
    Yalnız ama Kafası Rahat Adam...

Motosikleti
    Alıntı tarikcapar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Karadeniz turu benimde hayalim... Ama adam tur yapıcam fazla bilinmeyen bir rota istiyorum derken fotoğraf ekipmanına neden bu kadar takıldınız anlamadım bırak adam isterse hasselblad ile gezer bize ne :D Mesela bende bütçe sıkıntılı... ama 5d Classic kullanıyorum 28-105 f4 L tek otomatik lensim.. bi kaç m42 bayonet manuel prime lensim ve bunları kullanmak için Emf çipli m42-ef adaptörüm var ama motorla bi yere motorla giderken fujı hs 25 exr ile gidiyorum, çünkü taşıması kolay Diğer ekipmana bişey olsa tekrar toplamam çok zamanımı alır

adam ducati bilmem ne ile geziyor... makinesi de a7 s2 yada dx1 mark 4 falandır herhalde Zengin malı züğürtün çenesini yorarmış konu dağıldı... :D

Turdan dönünce rotanızı bizimle paylaşırsanız benim de eylül ilk haftası Karadeniz turu planım var.. hatta Gürcistan'a uzanmaya çalışacağım...
    güzel yerler keşfedersem kesinlikle paylaşırım. güzel yerler keşfetmesemde paylaşırım. her gürlü paylaşırım :D
    bu arada makina a7ii

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)