A2 ehliyet 600cc ile trafik çevirmesine girmek hk
Reklamlar
-
Arkadaşlar merhaba. Benim ehliyetim a2 sınıfı fakat yeni yasaya gore yeni tip ehliyet olduğundan 600cc gibi kuvvetli motorları süremiyor. R6 ile 3 kere çevirmeye girdim evrak kontrolü yapıldı. Fakat hiç yetersiz ehliyet vb gibi şeyden ceza almadım kontrol sonrasıni yolladı memur beyler.
Acaba memurun dikkatsizliğinden mi kaynaklı ehliyet sınıflarına hacime çok dikkat etmiyorlar mı. İşten fırsat bulunca önümüzdeki yaza A sınıfı ehliyet düşünüyordum düşünceleriniz nedir
Reklamlar
-
Ccden ziyade beygir gücü ve kg başına düşen güç oranına bakılıyor ama r6 zaten a sınıfına giriyordur kısaca memur dikkat etmemiştir
-
Kesinlikle banada öyle geliyor 3 çevirmede de şansa geçtik anlaşılan
-
Hadi uygulamadan bir şekilde geçtin,olurda ciddi bir kazaya karişsan o zaman sıkıntı büyük hakli iken haksiz duruma düşmek kaçinilmaz..
Dikkatli ol,ayık ol,risk alma.
-
Emre Fırat adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba. Benim ehliyetim a2 sınıfı fakat yeni yasaya gore yeni tip ehliyet olduğundan 600cc gibi kuvvetli motorları süremiyor. R6 ile 3 kere çevirmeye girdim evrak kontrolü yapıldı. Fakat hiç yetersiz ehliyet vb gibi şeyden ceza almadım kontrol sonrasıni yolladı memur beyler.
Acaba memurun dikkatsizliğinden mi kaynaklı ehliyet sınıflarına hacime çok dikkat etmiyorlar mı. İşten fırsat bulunca önümüzdeki yaza A sınıfı ehliyet düşünüyordum düşünceleriniz nedir
hemşerim söyle söyleyeyim eğerki senin yaş 24 ve üzeri A2 ehliyetin yeni-eski tip varsa sıkıntı olmaz sistemlerde A sınıfı görünüyor.
------------------------------------------------------------------------------CBR 250R (HRC)------------------------------------------------------------------------------
-
Farukxtm adlı üyeden alıntı
hemşerim söyle söyleyeyim eğerki senin yaş 24 ve üzeri A2 ehliyetin eski tip varsa sıkıntı olmaz sistemlerde A sınıfı görünüyor.
01-01-2016 dan önce aldiysa A2 ehliyeti sorun yok
-
hemşerim söyle söyleyeyim eğerki senin yaş 24 ve üzeri A2 ehliyetin yeni-eski tip varsa sıkıntı olmaz sistemlerde A sınıfı görünüyor.
YAş 26 fakat ehliyet yeni tip abim
levend84 adlı üyeden alıntı
Şimdi baktım B sınıfı 2010 senesi a2 ise 10/2016 senesi. Keşke 8 sene önce araç için alınca motor alsaymışım 250 lira farkı vardı. O zamanlar aracı yatırıp motorcu olacağım aklıma gelmezdi hiç
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:31 ----------
levend84 adlı üyeden alıntı
ÇEvirmede yetersiz felan deseler bilmiyorum a2 yeterli sanıyordum yıllardır böyle sürdük felan desek yemezler heralde amcalarımız çok ertelemeden almak lazım
-
Yemezler acımazlar. Ehliyetin yok gibi muamele görür ve ona göre ceza yazarlar. Motoru kullanamayacağın için bağlarlar ve seni eve taksi ile gönderirler. Gelecek yazı falan yok bunun. Mağdur etmemekte isteyebilirler lakin arabalı polislerden ziyade motorizelere denk gelirsen affetmezler. 2018tl sana, 2018tl araç sahibine yazarlar. Şayet araç senin değil ise. 4036tl ye de 4tane A sınıfı ehliyet alırsın.
-
Ehliyetsiz gibi muamele yapılmıyor. Yetersiz ehliyet ile araç kullanmakdan ceza alıyorsun. Sürücü kursu var amcamın Bursada ehliyetlerimi ondan alıyorum ücretsiz fakat gidip gelmek zor ya yaza alacağım yada burada para verip gideceğim artık kısmet. 3 unde de şansa yırttık anlaşılan. Bir daha çevirmeye girince polislere araçla soracağım mutlaka
-
29 Temmuz 2018, 13:41
Hic sorma polise uyuyan adami uyandiracaksin. Zaten kural belli. Adamon aklina gemeyen seyi aklina sokacaksin. Sonra motorla gecince ceza yiyceksin
-
29 Temmuz 2018, 14:27
Eski A2 EHLIYETLER TUM MOYOSIKLETLERI KULLANAMILIYOR
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:25 ----------
Onun bi yili vardi o tarihten once A2 ALANLAR hepsini kullabiliyordu.
Senin tarih belki ondan oncedir.
.
.
.
.yaa bananeeee iste oyle bise
-
29 Temmuz 2018, 15:20
O yetersiz ehliyet olayı tamamen polisin insiyatifinde olan bişey. Çok güvenme. Senin dediğine göre B ehliyetim var ama C olan kamyonu kullanayım, polis tutarsa bana kalksın ehliyetsizlikten değil de yetersizden yazsın?
Ayrıca konuya ne derece hakimsin bilmiyorum ama ehliyetini yükseltmek için kursa gidip gelmen gerekmiyor. Sadece gidip direksiyon sınavına giriyorsun. 1kez gideceksin altı üstü. Tabi parada, kumar zevki de senin. Lakin o yetersiz ehliyet olayına fazla güvenme. Ağlayanını çok gördüm...
-
29 Temmuz 2018, 15:36
daha polisler bilmiyorki o konuyu
-
29 Temmuz 2018, 15:58
Ruhsata güç ağırlık oranı yazıyor bide beygir gücüde belirtiliyor bakan polis dikkat etmemiş yoksa ceza yerdin şanslıymışsın
-
29 Temmuz 2018, 17:06
Biz boşunamı A aldık her CC ye binebiliyoruz yeni yasayı bir çok kişi kulaktan duyma bilgilerle yazıyor söylüyor.
“Madde 75 ‒ Sürücü belgesi sınıfları ile belge sahiplerine sürme yetkisi verilen motorlu araçlar ve özellikleri aşağıda gösterilmiştir:
a) M sınıfı sürücü belgesi iki, üç ve dört tekerlekli motorlu bisikletleri (moped) kullanacaklara verilir.
b) A1 sınıfı sürücü belgesi silindir hacmi 125 santimetreküpü, gücü 11 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,1’i geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.
c) A2 sınıfı sürücü belgesi gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.
ç) A sınıfı sürücü belgesi sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.
Kaynak - http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/04/20150417-3.htm
-
30 Temmuz 2018, 06:30
Emre Fırat adlı üyeden alıntı
Aynı sorunsalla benim arkadaş karşılaştı A2 ehliyet ile 600RR ile çevirmeye girdi,memur beyin dikkatsizliğinden çevirmeden geçti. Bence bu konuyu fazla sulandırmamak lazım malum sonra polislerde uyanacaklar mevzuya.
Spidi Göksel
-
30 Temmuz 2018, 09:42
Angrypower adlı üyeden alıntı
O yetersiz ehliyet olayı tamamen polisin insiyatifinde olan bişey. Çok güvenme. Senin dediğine göre B ehliyetim var ama C olan kamyonu kullanayım, polis tutarsa bana kalksın ehliyetsizlikten değil de yetersizden yazsın?
...
Siz farklı ehliyet sınıfları arasında örnek vermişsiniz(B'den C'ye vs), konu ile alakası yok, arkadaşın dediği o değil . Burda konu aynı ehliyet sınıfında ama farklı grupta olmak(A A1 A2 vs, ama A sınıfı nihayetinde ) .
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)