Sizce hangi 150cc motosikleti tercih etmeliyim?
Reklamlar
-
Arkadaşlar engin tecrübelerinize ve önerilerinize ihtiyacım var. Almayı düşündüğüm motoru günlük işe gidip gelmek için kullanacağım. Temel kriterlerim düşük yakıt tüketimi, konfor ve 90-100 km/h hızlara çok yüksek devirlerde çıkmamasıdır. Bulduğum motosikletlerin markaları ve model yılları aşağıdaki gibidir. Bütçe ekipman hariç 5000 TL olduğu için ve En fazla 1 veya 2 yıl kullandıktan sonra satıp büyütmeyi planladığım için düşük model yüksek kilometrede olacağından japon motorlarını eledim. Satarken zarar ettirmeyecek ve kısa sürede satılacak ve deyim yerinde ise başımı en az ağrıtacak motor sizce hangisidir. Listede bulunmayan ve önerebileceğiniz başka bir marka mevcut ise yazmanızı rica ediyorum.
Mondial Mh drift 150 2016
Mondial 150 mcx 2016
Mondial z-one 150 2017
Rks Titanic 150 2014
Bajaj Discovery 150f 2015
Reklamlar
-
tek gerçek cbf
-
Bu bütçe ile ancak düşük model ve yüksek kilometrelerde Cbf 150 alınabilir bu durumda düşündürüyor beni.
"Bu forum bilgi ve tecrübe paylaşım forumudur, Konularımda ve mesajlarım da yazdığım hiçbir şey doğru değildir tamamen kendi kişisel düşüncelerimdir."
-
biraz takip edersen bulabilirsin bence temiz cbf
-
peki kaç modelden düşük ve kaç kilometreden yüksek almamalı?
"Bu forum bilgi ve tecrübe paylaşım forumudur, Konularımda ve mesajlarım da yazdığım hiçbir şey doğru değildir tamamen kendi kişisel düşüncelerimdir."
-
90-100 de hepsi yüksek devir çevirir maalesef Ama konfor dediğin zaman kesinlikle cbf 150 derim
-
konfordan biraz fedakarlık yapıp apache al
-
150 cc'de 100'ü ancak gazı sonuna kadar açtığında görürsün... Rüzgarı arkana alır, racingciler gibi üstüne yumulursan, de hadi 104, 105.. Bayır aşağı görüp göreceğin 124 Km/h, o da ancak kilometrelerce uzayıp giden Denizli çevre yolunun yokuş aşağı bölümünde, anlık olarak; yokuş aşağının bitip de yokuş yukarının başlamasına yakın...
Diyeceğim o ki, işe sadece şehir içinde kalarak değil de ortalama hızın 80-90 Km/h olduğu çevre yoluna da çıkarak gidip gelecekseniz ve tecrübeniz de varsa en az bir 250 cc'lik almanız. O da 5 binlik bütçelere muhtemelen zor olur.. 8-10 arası bulunabilir.
Diğer taraftan, 150 cc'likler içinde elbette Kuba CR1'i tavsyie ederim. Şehir içi kıvraktır. Yakıtı iyidir. Parçası ucuzdur. Servisi yaygındır. Periyodik bakımları hesaplıdır.
Güvenli sürüşler.
-
Remzidemir41 adlı üyeden alıntı
90-100 de hepsi yüksek devir çevirir maalesef
Ama konfor dediğin zaman kesinlikle cbf 150 derim
Yüksek devirden kastım 9-10 bin devirlerdi, Eğer dediğiniz gibi ise bu benim için bir dezavantajdır. Sonuçta günlük yaklaşık 60 kilometre yol katedeceğim yüksek devirlerde ses rahatsız edici olur diye düşünüyorum.
reclusive adlı üyeden alıntı
konfordan biraz fedakarlık yapıp apache al
Apache'de güzel motor fakat 2. eli zayıf diye uyardılar beni.
GezeGeze adlı üyeden alıntı
150 cc'de 100'ü ancak gazı sonuna kadar açtığında görürsün... Rüzgarı arkana alır, racingciler gibi üstüne yumulursan, de hadi 104, 105.. Bayır aşağı görüp göreceğin 124 Km/h, o da ancak kilometrelerce uzayıp giden Denizli çevre yolunun yokuş aşağı bölümünde, anlık olarak; yokuş aşağının bitip de yokuş yukarının başlamasına yakın...
Diyeceğim o ki, işe sadece şehir içinde kalarak değil de ortalama hızın 80-90 Km/h olduğu çevre yoluna da çıkarak gidip gelecekseniz ve tecrübeniz de varsa en az bir 250 cc'lik almanız. O da 5 binlik bütçelere muhtemelen zor olur.. 8-10 arası bulunabilir.
Diğer taraftan, 150 cc'likler içinde elbette Kuba CR1'i tavsyie ederim. Şehir içi kıvraktır. Yakıtı iyidir. Parçası ucuzdur. Servisi yaygındır. Periyodik bakımları hesaplıdır.
Güvenli sürüşler.
Üstadım Bütçe sebebi ile 250CC grubunda sadece düşük model cruiser motosikletler mevcut fakat performansları düşük ve tarzı bana uygun değil maalesef. Kuba CR-1'i incelemeye alıyorum.
Değerli yorumlarınız için teşekkürler...
-
27 Temmuz 2018, 00:25
-
27 Temmuz 2018, 00:48
RKS Titanic 150 S modeline bi bakın derim kuba ve mondial sağlamlığında bi motordur hatta kubadan bi tık öndedir diyebilirim
-
27 Temmuz 2018, 02:32
5.500 lira ya sıfır bir mondial vulture al bak keyfine. Hem sıfır binmiş olursun.
-
16 Ağustos 2018, 16:22
Arkadaşlar 0 km mondial mh 150 drift aldım. Değerli Yorumlarınız için teşekkür ederim.
-
16 Ağustos 2018, 17:47
FatihC adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar 0 km mondial mh 150 drift aldım. Değerli Yorumlarınız için teşekkür ederim.
sıfır almak ile doğru yapmışşın herkes 2. el japon diyorda nasıl binildiği bakım yapıldığı belli olmayan motoru ben istemem...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)