"Çok dik" yokuştan debriyaj+arka fren ile inmek
Reklamlar
-
26 Temmuz 2018, 09:57
hasmet adlı üyeden alıntı
bunu görmemiştim. Nasıl abartan milletiz.
Öyle yol olmaz. Araçlar ne çıkabilir, ne de inebilir o yoldan. 30 derece bile inanılmaz dik bir yokuştur.
Bence de yol denemez ama belediye yapınca oluyor. Hatta ad bile veriyorlar, posta, fatura gibi şeyler geliyor, kaybolmuyorsun. araçlarda “seve seve” iniyor çıkıyor..
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:50 ----------
.::YaRGıÇ::. adlı üyeden alıntı
siz,bu başlığı açan arkadaşın düşmanımısınız? sizin yazdıklarının aynısını yaparsa olacağı tek şey burnu üstü çakılmak olur.45 derecelik yokuştan bahsediyor arkadaş.en güvenli yöntemi zaten kendisi bulmuş.o da arka fren.bundan daha güvenlisi yok.yokuş aşağı ön fren direkt olarak tekerin kilitlenmesi demek kayması demek düşmesi demek.böyl bir yokuş bulup lütfen önce kendiniz deneyiniz ön freni
40 derece yokuşta; yokuş aşağı ön freni hemen her akşam bol bol kullanıyorum, henüz zararını görmedim. Ama ön fren manetine gerektiği kadar/yeterli güç uygulamak yerine abanmayı tercih edenler ön freni kullanmaktan korkar orası ayrı...
Fren yapnayı öğrenmek lazım..
Reklamlar
-
26 Temmuz 2018, 10:21
Cevapları okurken bildiğim her şeyi unuttum.
-
26 Temmuz 2018, 10:31
isteyen ön freni sıksın isteyen arka freni sıksın en uygun yöntemi bulsun. anlaşılan bu işin "virajda bakışı kaçırmıcaksın" gibi kesin bi hükmü yok.
-
26 Temmuz 2018, 13:00
-
26 Temmuz 2018, 14:15
zekeriyaimam adlı üyeden alıntı
300 le giden,300 le denesin...
%100..
-
26 Temmuz 2018, 15:47
İbretlik videoymuş.
Agresif ol! Asıl frene. Taktik maktik yok! Bam bam bam.
Hamdım, piştim, hala hamım.
-
26 Temmuz 2018, 16:12
"Ya saymayı bilmiyor ya da dayak yememiş" derler ya, öyle bir durum bizimki de.
-
26 Temmuz 2018, 16:23
Eskiden geometri diye bir ders vardı, sonradan böyle oldu.
Sorsan, gönye, iletkinin ne olduğunu bilmezler
-
26 Temmuz 2018, 23:04
Lastiklerin ve ön frenin çin malı dandik bişeyse ön freni kullanma.
-
29 Temmuz 2018, 01:43
Arkadaşım sorunun cevabı çok basit.
Yokuşun dikliğine göre, viteste ve gaz vermeden ineceksin.
Hangi fren konusuna gelirsek;
Yeterli geliyorsa sadece arka freni kullanacaksın.
Arka fren yeterli gelmiyorsa, kaydırmadan yumuşak yumuşak ön frenide kullanacaksın.
Bunda bu kadar kafaya takacak bir durum yok.
-
29 Temmuz 2018, 03:23
D hiçbiri frenleri kombineli olarak kullanırsan sıkıntı olmaz ayrıca motosikletinin kitapçığındada bunu belirmiştir üreticisi
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)