selam,babam 100 kiloyu geçik iri birisi,ben 75 kiloyum,babam binince motorun tüm dengesi bozuluyor,binme de diyemem tabi ama resmen ön tekerin yere basma gücü azalıyor ve tehlikeli oluyor.ne yapmam lazım.
selam,babam 100 kiloyu geçik iri birisi,ben 75 kiloyum,babam binince motorun tüm dengesi bozuluyor,binme de diyemem tabi ama resmen ön tekerin yere basma gücü azalıyor ve tehlikeli oluyor.ne yapmam lazım.
Babanızın kilosuna bakınca normal bir durum. Kimileri artçılı sürüşü sevmez bu sebepten dolayı.
Baban bacağınla sıksın seni işin biraz daha kolaylaşır. 80 kg arkadaşlarımla ne yollar yaptık. Acemi halimle motoru dengeleyebilmemdeki tek sebep arkadaşlarımın dizleriyle belimden sıkmaları. Daha bi rahat oluyor.
HONDA
#BZ3082
Arkadaşların yazdıklarına ek olarak; eğer kendini arkaya doğru biraz bırakıyorsa, onu yapmamaya çalışsın. Eğer topcase varsa, artçıya rehavet yapıyor ve ağırlık dağılımı bozuluyor malum. Ön tarafın daha iyi basması için sana doğru kendini yönlendirsin (Supersport'ların ağırlık dağılımdaki etkenlerin başında gelen benzer sürüş pozisyonu)
Babanla nice sürüşlere, Allah uzun ve sağlıklı ömür versin.
hocam aynı durum bende de vardı sürdükçe alışıyosun. İlk başlarda can sıkıcı bir durum ama sonradan alışıyosun
Sürüş keyfimi bozduğu ve doya doya viraj yapamadigim icin artci almiyorum ben de. Cunku korunma icgudusuyle virajda aksi istikamette vücutlarini yonlendiriyorlar. Bu da tehlike arzediyor. En guzeli tek surmek.
cbf de yapilabiliyor mu bilmiyorum ancak arka amortisorun pre-load unu agirliga oranla sertlestirmeniz lazim, arkaya agirlik transferini azaltir, on tekerlek biraz daha basar yere.
Dün rtr ile ben 90kg,artçım yaklaşik 110kg vardi,30km yol gittim şehir içi şehir dışı karişik ciddi anlamda denge problemi yaşamadim.
Senin durumunu cbf kullanan bir kaç kuryeden duymuştum.kisaca senlik bir problem yok.
yorumları okumaya üşendim, pederin oturuş şeklinden oluyordur o çünkü her artçı denge bozmuyor.
ben bir sürü artçı taşıdım ama 2 ay öncesinde ki gibi hiç biri sorun çıkarmamıştı. yani 2 ay önce eski ev sahibinin arkadaşını 1 sokak öteye götürüp getirmiştim ama akla karayı seçtim yemin ederim.
ne biçim oturdu anlamadım ki? sanki teker yapabilmem için geri sarkıyordu dengesiz herif ve manevra kabiliyetimi sıfıra indirmişti ve bir kez durmak zorunda kaldım yoksa devriliyorduk.
artçı kendini geriye sarkıtmayacak motorda.
Baban dogru oturmuyordur. Ben motosiklet kullanmayi daha yeni yeni ogreniyorken (babam ogretiyordu) buyuzden arkama binerdi oyle uzun yola filan degil dusuk hizda tenhada tin tin gidiyordum gerci ama ben 45 babam 80 kilo vardir. Cok sorun olmuyordu.Daha sonra hic artci almadim ama...
baban sürsün
Olmuyorsa çok da zorlamamak gerek...
artçıyla alakalıda olabilir motorun dengesini baban bozuyordur belki yani korku filanda varsa
Ben geçen pazar artçı yüzünden büyük kaza tehlikesi atlattım.
Kız arkadaşımla gezmeye çıkmıştık akşam oldu eve dönerken çift şeritli yolda ilerliyordum. 2 araba araları oldukça dar silme geçicem ikisinin arasından neredeyse. O araya girme kararını almıştım be gazı açtım, artçım normalde bunları yapmama alışkın olmadığımdan panikledi bana o araya girme demek için sol omzuma doğru kafasını çıkarıp motorun dengesini bozdu. Allah korududa geçtik o aradan.
Şimdi yaptığı hareketlerin motor üzerindeki etkisi daha iyi biliyo. Öncesinde de anlatmıştım yapmaması gerekenleri fakat tecrübeyle pekiştirdi dikkat etmek lazım, anlatmak lazım. Babanada birwz daha ağırlığını öne vermesi gerektiğini anlatmalısın.
Arka amortisör ayarını en serte getir, baban da öne doğru eğilip sana yaklaşsın.
Arka tekerleğe daha çok yük biniyor ve ön teker e binen yük azalıyor yani motorun denge merkezi kayıyor bu durum normaldir yapacak bir şey yok
Depodan tutmasını soyle hıc sevmıyoruö artcıla gezmeyi
cbf150'de olağan bir durum.
bu sebepten artçı almıyorum. sürüş zevkim sıfır oluyor arkamda artçı varken. kahrolsun artçı. evet.
Uzun süre olmuş ama hala rahatsızsan bu konudan baban biraz daha sana yakın otursun ve dizlerini sana yapıştırsın.
Ben artçıyken sürücünün rahatı bozulmasın ve sürerken zorlanmasın diye şekilden şekile giriyorum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)