Youtube'da tesadüfen denk geldim. Adam yine kaza yapmış, bacağını kırmış. Tez zamanda iyileşmesi dileğiyle.
https://www.youtube.com/watch?v=fT3jEOa2Qg4&t=339s
Youtube'da tesadüfen denk geldim. Adam yine kaza yapmış, bacağını kırmış. Tez zamanda iyileşmesi dileğiyle.
https://www.youtube.com/watch?v=fT3jEOa2Qg4&t=339s
Eğitim alsa daha karlı.
Videoda dusmeden önce motorun kaydığını 1-2sn öncesinden anlayıp ben gerildim ki arkadaş hiçbir şey yokmuş gibi donuse devam ediyor ve doğal olarak düşüyor. Düşmeye uğraşmış bildiğin öyle saçma bir düşüşü ilk defa gördüm. Adı kaza sonuçta geçmiş olsun diyelim
Şu karşıdan gelen kamyona kontra yapmayı bilmediği için girip giden motosikletli videosu vardı.. bununki de o hesap.
Kontra yapmayı bilmiyor. Virajı, 3 tekerli bisikletle döner gibi gidondan ön tekeri viraj yönüne döndürmeye çalışarak dönmeye çalıştığı için düşüyor. Veya bana öyle geldi, izleyince ...
Yutuptaki kanalının altına yorum yazmadım... dikkate alacağını da sanmıyorum ...
Müdahaleye ihtiyacı var ... O da bizim işimiz değil... Kendi bilir ...
adam yorumlara eğitim meğitim fasa fiso yazmış bu adama hiç bir şey anlatamassın..
Benim yaşım 40 lılara dayandı bu arkadaş gibi hayatımda binlercesini gördüm şimdi bazıları mezarda bazıları motora tövbe etti, bazıları uzuvlarını kaybetti , bazılarının vücudunda bir sürü çivi platin ömürleri boyu hastanelere gitgeller ...
senaryo hep aynı sadece aktörler farklı..
ben sana bu arkadaşın bir sonraki adımını bil söyliyebilirim ya 600rr ya 900rr yada r6 falan türevi bir makine alıcak ondan sonrası bilindik hikayeler.. Allah yolunu açık etsin hidayete erdirsin.
R25 bu ülkede motosikletin doblosudur
Şöyle hatadan sonra, böyle bir acemilimle ve "Aptallıkla", birde analiz yapıp akıl vermeleri yokmu...
Kendine hayrı yok, millete istastisgik analiz çıkarıyor.
Yol haritamı çizdim!
Lan yol haritası ne ?
Dakar rallysinde mübarek, haritalarla geziyo maşallah.
Sağdaki duran kamyonu görünce vazgeçtim!
Dostum videoda armut gibi "ELIM AYAGIM BIRBIRINE DOLANDI KITLENDIM KALDIM" diye bağırıyorsun resmen avaz avaz net.
Yerde yatarken, kirik çıkık ağrı kontrol ediyormuş beyfendi.
Eger o yerde yatma anında, "en iyisi yerden kalkmayayım yoksa bu doblocu beni dayaktan komaya sokar, baygın sakat taklidi yaparsam en azından millet kurtarır" kafasında düşünmediyse, benim suratıma tükürün.
Cahil, hemde kara cahil.
Bence arkadaşa motosikleti bırakması konusunda ne deseniz ters tepecek. Şimdi gurur yapmıştır garibim, kazanın etkilerini atlattıktan hemen sonra motora binip 'bakın ben korkmadım' mesajı falan vermeye çalışacak muhtemelen. Burda biz ne kadar konuşsak anlayana sivrisinek saz, anlamayana sazı soksan az. Ya zorla profesyonel kurumlardan eğitim aldıracaksınız, yok bu eğitimle de iflah olmaz diyorsanız anasına babasına motorunu elinden almasını tembih edersiniz. Etrafındaki bu kadar insanın uğraşmasına rağmen hala ölmek istiyorsa da zaten bırakın ölsün.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:07 ----------
Bir ekleme yapmak istiyorum. Ben 2 kere motosiklet kazası geçirmiş insan naaşı gördüm. Birinde kask olmasına rağmen bariyerin kafayı giyotin gibi kesip alması. Diğeri tesadüfen karşılaştığım beni daha çok etkileyen bir olaydı. Morgda bir ceset torbası yarı açıktı gördüğüm manzara bir insana benzemiyordu. Başına ne geldiğini sorduğumda motosiklet kazası geçirdiğini söylemişlerdi, bütün iç organları parçalanmış ve kemikleri kırılmış dikiş izleri içinde bir naaş. En büyük korkum bir kaza geçirir de o şekle girersem ailemin bunu görmesi. O yüzden motor tepesinde ileri gittiğim zamanlarda bunu aklıma getiriyorum. Kendisine sorun bakalım, öldükten sonra ona giren çıkan bir şey yok, yakınlarına bu acıyı yaşatmak ister miymiş?
bu konuda aslında konuşulacak pek birşey yok
eğitimsiz insan cahil olur
eğitim tavsiye edilince istemiyorum diyen insan kara kör cahildir.
bu mikroptan bu amipten bu halkın arınması lazım insallah kimsenin başına bir bela gelmeden göçer gider bu dünyadan.
Yamaha, ülkemizde kontrolden çıkan nüfus artışına olumlu bir katkı sağlamak için üretti R25'i buna eminim. İşe de yamyamlardan başladı, Japon zekası işte nokta atışı.
Yakın arkadaşlarımdan da bu motosikleti kullananlar var bu kadar uçarılık görmüyorum. Egsozun rahatsız edici ses çıkarıyorsa çılgınsın, egsozun rahasız edici ses çıkarıyorsa ve aynaların kapalıysa daha çok çılgınsın.
Bunun gibiler yüzünden ben motoru satmayı planlıyorum yeter artık r25 apaçi motoru ilan edip çıktılar. Ben ve benim arkadaşlarım gayet nizami bir şekilde kullanıyoruz. Güvenlik maksadıyla kask kamerası alcaktım sırf bunlara benzememek için alamıyorum. Normal tepkide versek artık apaçi ilan edilcez Motosiklet markalarına kara çalmayın lütfen, üstündeki salaksa yamaha ne yapsın !
Gönlümü hoş eden bir motosiklet, tasarımı ve performansı ile. Lakin çoğunlukla tercih eden güruhu görünce insan çekiniyor. Hoş, ben de MT-07 kullanıcısıyım ve bu motorda da durum çok farklı değil; belki daha beter. Bu forumda trafik kurallarına riayet temalı başlıklar altında ithamlara hedef olduğumu dahi anımsıyorum "ne yani şimdi mt kullanıyorsun da tek teker yapmıyor musun, hep hız limitlerinde mi gidiyorsun bırak şimdi" gibi sözlerle. Ama kurunun yanındaki yaşlar olarak biz de nasibimizi alıyoruz işte.
etrafta "r25 apaçi motoru" diyen insanlardan uzak duruyorum r25 apaçi motoru denilince o motosiklet apaçi motoru mu oluyor
nerde yazıyor bu hangi kitapta kurallar bütününde var bu
r25 istanbul whatsapp grubuna katıldım insanların %80 i apaçi tipli kılıklı düşünceli insanlardı çıktım terkettim o ortamı
kimin ne dediğine bakarak motosikletini satarsan
mesela günün birinde kawasaki er6n alsan onun ile başına bir iş gelse çevrenin dediği oo 600 luk oo hızlı motor o motor şeytan işi güçlüdür dese onuda mi satmak isterdin.
bence benim yaptığımı tavsiye ederim sana kimsenin dediğine bakma aldırma r25 in üstündeyken zevk almaya bak gerisini boşver.
benim 600 cc 1000cc alacak bütçemde var ama motosikletimden memnunum o park halindeyken yanına giderken onu sürerken çok zevk alıyorum motosikletine nasıl baktığın ile alakalı bu durum bos konuşan insanları bosvermelisin.
Eğitim ve tecrübe olması gerekiyor,
Olmaması gereken ise aldığın eğitimin ve kazandığın tecrübenin sana yeterli geldiğini sanman.
Herşeyin çözüldüğünü sandığın an, yanılırsın.
Herşeyin çözüldüğünü sandığın an yanılırsın.
r25 e para biriktiriyorum, soğuttunuz ağa.
neye binsin 250 cc racing ci tayfa.
bence konu gereksiz uzamış..
En başda genel anlamda diyorum yazıcaklarımın konusu geçen bu arkadaşla hiç bir alakası yok..
ne kadar apaçi tipde insanla tanışmışsam otursam konuşsam sohbet etsem hepsi özünde aslında iyi çocuklar iyi insanlar ama %90 diyebilirim ki eğitimsiz, eğitim seviyeside düşük lise terk ,ortaokul terk , bazıları kötü ortamlarda büyümüş, hatta bazılarının sabıkası falan var ,dar gelirli tarzda arkadaşlar..Eleştirmek için falan demiyorum onuda belirtiyim.. Benim gördüğüm sohbet ettiğim konuşduğum arkadaşlardan edindiğim izlenim bu en azından.
çoğu oturup konuşduğumuzda içine kapalı , asosyal normalde konulara sohbetlere iştirak etmeyen girmeyen bir soru sorulduğunda fikirleride olmayan devamlı konuyu tek tekere , gazlamaya ,sürate beygire bağlayan insanlar..Çağırırız gezilere katılmazlar, kortejlere geçitlere gelmezler motorsiklet yapılan hiç bir faaliyete iştirak etmezler çünkü gerçek motorcu olmadıklarını kendileride iyi biliyorlar.. zaten bazılarıda saklamıyorda söylüyor.
mesela bizim buralarda popüler bir tek tekerci arkadaşla sohbetimizde abi falanca araba için para biriktiriyorum onu alıyım ne işim olur motorla boş işler dediğini bilirim.. dediği arabada bmw m3 bu arada..
onlar kendileri gibi bir arkadaş grubu oluşturmuşlar ve esasen olayları motorda değil o arkadaş grubu adam hayatı boyu bulamadığı yeri orda kendine bir yer değer bulmuş.. sıkıntı şuki o arkadaş grubuda işte tek teker ve gazlama üstüne dönüyor.. o alanda insanlardan değer ve şakşaklama pofpoflama görmüşler.. anladıkları şeyde o .. Biraz konuşdunuzmu zaten anlıyorsunuz motorcu falanda değiller.. Tekrar ediyim motorcu olmak gibibir gayeleride yok.. tek dertleri sürat gazlama tek teker..
Motorsiklet ruhu nedir hiç bir bilgileri yok öğrenmekde istemiyorlar zaten..
Birde bu tip arkadaşları sadece belli motorlarla limitlemekde yanlış altında 600lük olanıda var 1000 lik olanıda var .. Baksan çoğunun aldığı bir eğitim yoktur, korumaları ss motora uygun değildir ucuz yollu korumalardır , kaskı eskipüskü bir kaksdır ya ikinci el almışdır yada ucuz bir markadır , motoruna bakarsın sokak arası bisikletçiden bozma bir ustada bakımlarını yaptırıyordur sağı solu hortumları yamalıdır boyalıdır , lastik desen 4-5 yıllıkdır yada arka sıfır ise ucuz bir markadır öyle michellin pirelli falan değildir yani ön 10 yıllık lastikdir desenleri falan farklıdır..
altını çiziyim bu arkadaş için demiyorum genele yazdım.
bu çocuk gerçekten beyin özürlü.
hakaret etmek için söylemiyorum yani nörolojik bir problemi olabilir. o yoksada çok büyük ihtimalle psikolojik problemleri var.
yazacak çok şey var da muhtemelen yakın zamanda geberecek olan bir arkadaş için parmaklarımı yormaya değmez.
not:arkadaşın birçok videosunu izledim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)