Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kalkışta gelen tak sesi

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Mondial Mc Roadracer 125 ve R6
    Kalkışta gücün aktarılmaya başladığı anda bir kere tak sesi geliyor bu nedir acaba?
    Kavrama noktasına kadar gaz vermeyip kavrayınca gaz verdiğimde gelmiyor ama ani bi kalkış yapmak istediğimde gazı direk debriyajı bırakmaya başlayınca verdiğimde tak sesi geliyor. Ancak yeni yeni olmaya başladı daha önceden de böyle yapardım bu ses gelmezdi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

arka maşa bağlantısına bakın eger vida tam sıkılmadıysa boşluk varsa kalkısta maşa ileri doğru vurma yapabilir.
    thedarkfire bunu beğendi.

Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    Zincirin bollaşmıştır.Gerdirince çözülür..

Motosikleti
    Alıntı Erdost adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zincirin bollaşmıştır.Gerdirince çözülür..
    Zinciri gerdim kesilmedi yazmayı unutmuşum.

freelancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bir ihtimal kaplindendir diyeceğim ama? Hangi motorda bu? Orta sehpa gibi bir şeyi varsa vitese takın, arka tekeri boşa çıkartın. Sonra elinizle tekerleği ileri geri hareket ettirmeyi deneyin. Zincir ve dişli payı haricinde oynama varsa kaplinden olabilir. Arkadaşın MCT250'sinde yaşamıştık geçen. Gerçi onun bir de arka amortisör bağlantılarından biri kırılmıştı, umarım sizde öyle şeyler yoktur.

Motosikleti
    Alıntı freelancer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir ihtimal kaplindendir diyeceğim ama? Hangi motorda bu? Orta sehpa gibi bir şeyi varsa vitese takın, arka tekeri boşa çıkartın. Sonra elinizle tekerleği ileri geri hareket ettirmeyi deneyin. Zincir ve dişli payı haricinde oynama varsa kaplinden olabilir. Arkadaşın MCT250'sinde yaşamıştık geçen. Gerçi onun bir de arka amortisör bağlantılarından biri kırılmıştı, umarım sizde öyle şeyler yoktur.
    Mc de oldu hocam :D
    Ama işin garip gelen tarafı motoru sert kaldırdığımda oluyor bu.

freelancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı thedarkfire adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mc de oldu hocam :D
    Ama işin garip gelen tarafı motoru sert kaldırdığımda oluyor bu.
    Eğer sorun kaplinse, kaplinde boşluk olup jant kaburgalarına tam oturmadığı için yapıyordur. Kaplin kauçuk olup da bir miktar esneme payına sahip olduğu için yumuşak kalkışta esnemek için yeterince zaman bularak, aradaki boşluğu en azından "tak" diye vurma yapmayacak kadar dolduruyor olabilir. Bu yüzden kaplin olması hala mantıklı geliyor bana. Tekerleği çevirerek emin olamazsanız da arka lastiği söküp kaplini bir incelemenize bakar.

Motosikleti
    Alıntı freelancer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eğer sorun kaplinse, kaplinde boşluk olup jant kaburgalarına tam oturmadığı için yapıyordur. Kaplin kauçuk olup da bir miktar esneme payına sahip olduğu için yumuşak kalkışta esnemek için yeterince zaman bularak, aradaki boşluğu en azından "tak" diye vurma yapmayacak kadar dolduruyor olabilir. Bu yüzden kaplin olması hala mantıklı geliyor bana. Tekerleği çevirerek emin olamazsanız da arka lastiği söküp kaplini bir incelemenize bakar.
    Sökmeye erindim biraz ama şimdi inip bakıcam haberdar ederim.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)