Bir Garip Kararsızlık (Japon vs. Çinli İçerir)
Reklamlar
-
19 Temmuz 2018, 13:24
Metehan07-70 adlı üyeden alıntı
Yalnız bir şeyi hatırlatmadan edemeyeceğim; saydığın motorların hiç biri cross değil. Cross deyince çok başka makinalar akla gelir. Yani bu aletlerin hiç birinden öyle hoplamalı zıplamalı bir beklentin fazla olmasın. Ha ben mesala zamanında Ybr ile bir çok enduro kullanıcısının bile girmeyeceği yerlerde sürdüm, ama dediğim gibi cross ayrı bir dünya.
Elbette biliyorum, hatta bugün cross dediğimiz makinelerin aslında enduro olduğunu da biliyorum. Cross'ların yola çıkma izni olmaz, CRF-R gibi düşünelim. Hafif, yüksek performans, büyük ihtimalle iki zamanlı vesaire. Lakin aramızda cross kaldı işte adı, çok da uzatmıyorum. Bu aletlerle scrub and whip yapılmayacağının farkındayım, WR125R dahil buna.
Benim istediğim beni arazide rahat rahat gezdirsin, ufak tefek hoplayıp zıplamama müsaade etsin. Cross'un tadını biraz alabileyim istiyorum. WR'yi de bu yüzden istemiştim biraz aslında, yoldan sıkıldım artık. Hep aynı yollara girip çıkmak sıkıyor bir yerden sonra. Arazi çoğunlukla öyle değil, patika vesaire olsa da yoldan rahatlıkla çıkılabiliyor. "Şuraya girebilir miyim ki?" derdi olmasın istiyorum. Ama bir yandan da, araziye gitmek için asfalt yollardan geçmem gerekiyor, ya da araziden araziye gezerken asfalt yolla karşılaşırsam bütün rahatım kaçmasın istiyorum.
Kısaca istiyorum da istiyorum, nasılsa istemenin sınırı yok Lakin her şey ekmek ve köfte oranına bağlı işte. O yüzden kararsızlıklardayım tayfa. Birheves arkadaş satma sıkıntısının çok da olmadığından bahsetmiş; üstelik dibimde, Zonguldak'ta. Bu işime gelmedi desem yalan olur. Lakin bir yandan da bakıyorum, Ankara gibi merkezi yerdeki bir alet haftalardır ilanda duruyor. Belki motorla ilgilidir ama, göreceğiz artık.
Fakir olduğumdan gönlüm Lifan'a kayıyor. Malum, Çinli fakirin hem dostu, hem düşmanı. Alırken ucuz, bakarken maliyetli oluyor motordan anlamıyorsanız. Ben kendi çapımda anladığımı düşünüyorum, lakin alet edevat olmadıkça her şey bir yere kadar.
Neyse, uzattım yine. Değerli fikirlerinizi esirgemeyin kayınçolar.
Reklamlar
-
19 Temmuz 2018, 15:43
İnceleme yazısı bu forumdaxplore 200 le ilgili. Şehirden köye yerleşen biriydi.baktım biraz ama bulamadım.
Bu arada satma işine gelince lifan ikinci elde değer kaybediyor orası kesin.
Bende de em150l var 5bini geçmemiş motorları baya ucuza satıyorlar diğerlerine göre.
-
20 Temmuz 2018, 13:54
Birheves adlı üyeden alıntı
İnceleme yazısı bu forumdaxplore 200 le ilgili. Şehirden köye yerleşen biriydi.baktım biraz ama bulamadım.
Bu arada satma işine gelince lifan ikinci elde değer kaybediyor orası kesin.
Bende de em150l var 5bini geçmemiş motorları baya ucuza satıyorlar diğerlerine göre.
Şu arkadaş mıydı acaba bahsettiğiniz? Öyleyse eğer eskiden bir okumuştum konusunu; tekrar okudum, oldukça bilgilendirici yazmış sağ olsun.
EM150L'nin piyasası aktif gibi duruyor; şimdi baktım da, 27 ilan vardı. Garibim 200M'in zaten 6 tane ilanı vardı; biri satılmış, 5 kalmış Lakin dibimde, Bolu'da sattı eleman, o satabiliyorsa ben de satarım tahminen. Ben 200M'e yavaştan yanaşmaya başlayayım en iyisi. Buralarda bir tane var, gidip bir deneyeyim yakın zamanda.
-
20 Temmuz 2018, 14:42
freelancer adlı üyeden alıntı
Şu arkadaş mıydı acaba bahsettiğiniz? Öyleyse eğer eskiden bir okumuştum konusunu; tekrar okudum, oldukça bilgilendirici yazmış sağ olsun.
EM150L'nin piyasası aktif gibi duruyor; şimdi baktım da, 27 ilan vardı. Garibim 200M'in zaten 6 tane ilanı vardı; biri satılmış, 5 kalmış
Lakin dibimde, Bolu'da sattı eleman, o satabiliyorsa ben de satarım tahminen. Ben 200M'e yavaştan yanaşmaya başlayayım en iyisi. Buralarda bir tane var, gidip bir deneyeyim yakın zamanda.
Sahibinden de lifan lf200gy-2 kategorisinde satılıyor xplore 200m oraya bakarsan daha çok ilan var :D
-
20 Temmuz 2018, 18:35
buteo adlı üyeden alıntı
Sahibinden de lifan lf200gy-2 kategorisinde satılıyor xplore 200m oraya bakarsan daha çok ilan var :D
HOAYDOAAAA, şu an aydınlanma yaşadım :D Vay Sahibinden vay, gene bizi uğraştırmanın bir yolunu bulmuş :D Çok teşekkür ediyorum, şu an acayip işime yaradı bu bilgi
-
20 Temmuz 2018, 18:55
HOAYDOAAAA, şu an aydınlanma yaşadım :D Vay Sahibinden vay, gene bizi uğraştırmanın bir yolunu bulmuş :D Çok teşekkür ediyorum, şu an acayip işime yaradı bu bilgi
Valla ben de bakıyorum bu aralar baya bu modele farkettim ki millet başka model adı altında satıyor :D ya tip olarak yuki izci ve kuba black cat hatta mondial x-treme 200 daha güzel lifandan ama biliyorum ki fiyatı da kalitesi de diğerlerinden çok daha iyi , hiç yakından da görmedim fotoğraflarda cılız bir motor gibi duruyor x-plore 200m umarım reelde daha kalıplıdır
-
20 Temmuz 2018, 18:58
buteo adlı üyeden alıntı
Valla ben de bakıyorum bu aralar baya bu modele farkettim ki millet başka model adı altında satıyor :D ya tip olarak yuki izci ve kuba black cat hatta mondial x-treme 200 daha güzel lifandan ama biliyorum ki fiyatı da kalitesi de diğerlerinden çok daha iyi , hiç yakından da görmedim fotoğraflarda cılız bir motor gibi duruyor x-plore 200m umarım reelde daha kalıplıdır
Model adını biliyor olmama rağmen böyle bir kategori ayrımı yaşayacağımızı tahmin etmediğimden hiç bakma gereği duymamıştım, bir anda seçeneklerim üç katına çıktı :D Ben haftasonu bir tanesini denemeye gidebilirim; dönünce sorunuz olursa anlatırım böyle böyle diye. Kısa bir deneme sürüşü olacak ama olsun.
Cılızlık konusuna gelince, cross'ların kaçınılmaz durumları. Özellikle önden çok ince görünüyorlar, lakin arazide başka türlü nasıl tutunacağız? Gençlik zamanlarımda 150 MR Vulture ile arazi yapıyordum, ayağa kalkmaya çalıştığımda depo şeklinden ötürü Charlie Chaplin gibi atlayıp zıplıyordum
-
20 Temmuz 2018, 19:45
Model adını biliyor olmama rağmen böyle bir kategori ayrımı yaşayacağımızı tahmin etmediğimden hiç bakma gereği duymamıştım, bir anda seçeneklerim üç katına çıktı :D Ben haftasonu bir tanesini denemeye gidebilirim; dönünce sorunuz olursa anlatırım böyle böyle diye. Kısa bir deneme sürüşü olacak ama olsun.
Cılızlık konusuna gelince, cross'ların kaçınılmaz durumları. Özellikle önden çok ince görünüyorlar, lakin arazide başka türlü nasıl tutunacağız? Gençlik zamanlarımda 150 MR Vulture ile arazi yapıyordum, ayağa kalkmaya çalıştığımda
depo şeklinden ötürü Charlie Chaplin gibi atlayıp zıplıyordum
150 mr vulture da çok güzel motor aslında ya , tel jant olacak biraz da iyi süspansiyon falan scrambler yapıp takılcaksın ister şehir ister hafif arazi, yorumlarını bekliyorum mutlaka :D
-
20 Temmuz 2018, 19:59
Başkan ben geçen seneYBR250 ile motora başladım. Piyasası yok motorda üretilmiyor daha zaten ama hep talip çıktı. Aldığım fiyata da satardım çoğuna. Gidip motoru babama verdim ama piyasası yok diye içinde kalmasın. Satarsın her türlü. Şimdi sıradaki amacım DRZ400S yada SM.
-
20 Temmuz 2018, 20:02
buteo adlı üyeden alıntı
150 mr vulture da çok güzel motor aslında ya , tel jant olacak biraz da iyi süspansiyon falan scrambler yapıp takılcaksın ister şehir ister hafif arazi, yorumlarını bekliyorum mutlaka :D
İnanmazsınız, bana Bajaj Discover'dan daha az sıkıntı çıkarmıştı alet :D Deneyince mutlaka yazarım.
RoofRoof adlı üyeden alıntı
Başkan ben geçen seneYBR250 ile motora başladım. Piyasası yok motorda üretilmiyor daha zaten ama hep talip çıktı. Aldığım fiyata da satardım çoğuna. Gidip motoru babama verdim ama piyasası yok diye içinde kalmasın. Satarsın her türlü. Şimdi sıradaki amacım DRZ400S yada SM.
Haklısınız hocam, bahsettiğiniz YBR 250 ama, alıcısı illa bir yerlerde olur. Zamanında benim de kafamı kurcalamıştı mesela. Lakin yine de bir şekilde satılacağından çok da şüphem yok, tek derdim ölü fiyatına satmamak. Bir yıllığına binmeyi planlıyorum çünkü arkadaşa; hiçbir yatırımın garantisi yok elbette ama öğrenci bütçesiyle çok para kaybetmeyi de göze alamam herhalde. Yine de deneyeceğim şansımı, garanticilikten ne kazandık şu hayatta :D
-
20 Temmuz 2018, 23:09
Wr bakmanın şiddetle tavsiye ederim.
-
21 Temmuz 2018, 15:21
K121L adlı üyeden alıntı
Wr bakmanın şiddetle tavsiye ederim.
Bugün bir 200M'in üstüne oturdum da, söylediğinize eninde sonunda gelecekmişim gibi geldi. Haydi hayırlısı bakalım.
-
24 Temmuz 2018, 16:57
Beklediğiniz gibi değil miydi motor ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)