Azıcık aklın varsa ikinci 3-4 yaşında 5-6bin TL fiyatlara alınan japon motorlara yönelmeni tavsiye ederim.
Örnek ;
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...77016432/detay
Kredi çekip ona ödeyeceğin faizle bir tane bu motordan alırsın.
Azıcık aklın varsa ikinci 3-4 yaşında 5-6bin TL fiyatlara alınan japon motorlara yönelmeni tavsiye ederim.
Örnek ;
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...77016432/detay
Kredi çekip ona ödeyeceğin faizle bir tane bu motordan alırsın.
seviyesiz tipler ne kadar çoğalmış bu forumda dikkat ediyor musunuz?
dostum 150 mi 180mi hangisi sence günde geliş gidiş 12km yol yapcam işe. ayrıca arada haftasonları kamp ıcın 200km civarı yol yaparım (arada dediysem 2-3ayda 1) arkadaşımla.. görünüşü zaten 10 numara hangisini tavsiye edersin
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:57 ----------
apacheyi incelicem.. fakat neden apache neden z one değil gerekçelerini yazarmısın dostum acaba
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:00 ----------
valla mesajı attığımdan beri inceledim 200 muhteşem tasarım hem 10k 12k falan olur tahminimce titreşim varmış sadece gerisi iyi diyorlar.. 200lük olsa alırımda oda gelecekmiş ama işte gelecekmiş yani kaç aydır
İkinci el tavsiye olunur
200km yol değil, Tvs alırsan tornavida, pense hayatında normal kullandığın araçlara dönüşmez. Bir Japon olmasa da bir Mondial, Kuba vs ile de karşılaştırılamaz
200 kilometre yol sıkıntı çıkaracak kadar uzunlukta bir yolculuk değil
TVS markalı motosikletlerden alırsan diğer ucuz markalı motosikletlere göre daha az sorun yaşarsın. Daha az sorun yaşadığından dolayı tamir işlerinde çokça kullanılan tornavida, pense gibi araçlar günlük rutininin içinde yer bulmaz.
Sağlamlikları ve sorun çıkarmamaları ile bilinen Japonya menşeili motosiklet markaları gibi olmasa da bile çokça sorun çıkardığı bilinen ve dayanıklılığı şüphe uyandıran Çin'den motosiklet parçaları getirip Türkiye'de montaj yapan Mondial, Kuba gibi markalar kadar da sıkıntı çıkarmaz.
2. el pulsar 200ns alırdım ben abs li ve açık ara bu listede ki en iyisi. 11-12 ye filan bulunur 2017 ler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:19 ----------
Ayrıca sıfır pulsar ları daha ucuza bırakıyorlar 14 e filan bulunur hatta daha ucuza şehir dışında filan.
Merhaba arkadaşlar . Küçük bir motor nasıl olur sorusunun yanıtıdır msx
tamam güzeldir markadır. Belki de sorun çıkarmayan bir motordur .Fakat gerçekten küçüktür. Benim boyum 1,71 cm. bana bile küçüktür. Zaten yukarıda ki ihtimaller içinde de yoktur .
Diğer motorları kullanmadığım için yorum yapamam fakat bajaj ns200 çok iyi bir seçim olur. cf150 yi fuarda gördüm inceledim .Çok iyi bir malzeme kalitesi olduğunu düşünmüyorum .Karenajları çok zayıf görünüyor.
güzel bakan , güzel görür.
Pulsardan Africa Twin gibi bahsetmişsin. Bilmiyorum farkında mısın ancak Pulsar'da küçük hacim bir motosiklet. Sollama falan demişsin ancak buda göreceli bir şey 80'le giden kamyonu sollamak var 130-140 la seyreden otomobili sollamak var. 80-90 km hızla giden kamyonu CBF ile bile sollayabiliyorum. Yedek parça sağlamlık servis rahatlık konusuna girmiyorum bile çünkü kıyas kabul etmez. Konu sadece sollama olaydı en hızlı giden en yüksek devir çeviren motosikletler uzun yol için en fazla tercih edilen motosikletler olurdu.
Ayrıca uzun yolun motosikletle de çok fazla alakası yok, her türlü motorla uzun yol gidilebilir, bu biraz da sizin tercih ettiğiniz yol ile alakalı. Vespa ile Afrika turu yapanlar bile var illa ekstrem bir örnek vermek gerekirse (buyur ig; @worldvespa)Küçük motorla biraz daha yavaş gidilir ama gidilir sonuçta iş sizde bitiyor motor falan yalan dolan. Hatta yol dışına çıkıldığında küçük hacım motorların hafif, az yakıt ile uzun menzil gidebilmesi, tamiri bakımı ucuz olmasından dolayı avantajlı olduğunu düşünüyorum. Görsellik konusu da tamamen kişiden kişiye değişir bu da oldukça subjektif kısacası bu konu da da katılmıyorum. Kısacası ben bir önce ki mesajımda GV 250'ye de bakabilirsin demiştim ama bu durumda seçenekler arasından pulsarı tercih ederdim çünkü 150-125 cc motorlara 9000-10000 tl verilmez.
Weak are prey
Bak öneri olarak tamam güzel bir öneride bulunmuşsun ama bazı yerlerde sende söylediklerinle çakışıyorsun . sen şimdi pulsar ve cbf'imi karşılaştırdın msx'imi anlattın bi oku istersen yazdıklarını.
Msx'ile uzun yol yapan adam macera arıyodur bu kadar basit. küçük hacimli dediğin motosiklet 24.5 beygir. bunun şu anda cbf'in iki katından fazla yapıyor msx'e girmiyorum bile yani bu Türkiyede pulsar kullanmayan insanların hiç birisi pulsarı bilmiyor bende alırken tereddütlüydüm ama ben şunu bilir şunu söylerim bu seçeneklerden yola çıkacak olursak alınacak tek motor ;
gerek maddi kar olarak pulsar
hız ivmelenme durma güvenlik abs su soğutması vs olarak pulsar
satış kolaylığı olarak pulsar
yedekparça ve servis olarak pulsar.
Gazı açtığın zaman 140-150kmh ile rahat gidebileceğin motosiklet gene pulsar daha kimseye laf anlatmayacağım bu konu altında sadece bu konu için geçerlidir kolay gelsin
Gerçek güç sıçrayışta değil , sarsılmaz duruştadır .
Anlatmak istemiyorsun belki ama okuyunca merak ettim, 140-150 km/hız ile pulsar ns 200 ile mi rahat gidilecek, doğru mu okuduk?
Eğer doğruysa ben katılmıyorum.
Kullandım 4 veya 5 sefer 30 40 km her seferinde, 100 km geçince keyif vermesini düşünmüyorum hiç güven vermiyor rezil bişey.
Az yavaş gidip keyifle sürerim ybr yada Cbf binerim kendi fikrim, selamlar herkese.
Konu ile kismen alakali olarak;
Bedelli askerlik nedeniyle malum siteye motosiklet ilanlari düşmeye başladi.
Takip etmek lazim,hesapli araçlar denk gelir.
Ecnebiler top speedin yanına cruising speed diye de bir kavram eklemişler. Pulsar iyi, hoş, son hız olarak 140-150 görürsün, dişli değişimiyle daha da üst hızlara çıkmak mümkün ama sürekli o hızda uzun süre sağlıklı bir şekilde gidemezsin. Yakıt tüketimi artışı, aşırı vibrasyon, motorun ömründen yeme vs pek çok sıkıntıyla karşılaşırsın. Ben de tek silindir 250 cc kullanıyorum, daha bu haftasonu İstanbul-Ankara yaptım döndüm. Bence Pulsar veya aynı segmentteki motorun cruising speedi 110-130'tur. Ha yukarıda dedikleri gibi 125'likle de seyahat edilir, ben 150'likle İstanbul-Bodrum yapıp dönmüştüm. Yapılmasına yapılır da bir zamandan sonra kabak tadı veriyor.
CBR125R, CBR250R, MSX125, APACHE önerebilirim. Yeni motosiklettense ikici el alman şu anki koşullarda seni daha mutlu edecektir.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)