Metela adlı üyeden alıntı
burada deve gibi motorlara binen çok nadir olarak görebileceğiniz cüce boyutlu insanların videolarını koymakla bu arkadaşa bir çözüm sunmak bana göre yanlış.
O gördüğünüz videodaki arkadaşlar çok uzun zaman belki benim bahsettiğim msx 125 gibi motorlarla başlayarak, düşe kalka çok fazla emekle bu noktalara gelmiş olabilir, bence olabilir de değil bu şekilde olmuştur, hiç kimse pat diye bu işte uzmanlaşamıyor, boyumuz kilomuz gücümüz bile yetse motosikletleri devire devire buralara geliyoruz.
Benim bir bayan arkadaşım da sizin gibi 1,55 boya sahip olarak mio scooter, yamaha cross , bmw gs650 ve kawasaki er6f kullandı ancak öyle kolay kullanamadı, özel topuklu botlar giydi, gücü yetmediği için kimi zaman beni yanına çağırdı, ben onu bazı yerlerden kurtardım, motoru orta ayağa alıp zincirini bile yağlayamadığından ben veya başkaları bu işleri yaptı, devirmeler ve şanslı ki ufak kazalarla bu durumları atlattı, motoru da çok sevdiği halde bıraktı, ben hep demiştim bu kadar sıkıntı çekmeden daha hafif bir modele geçmesini ama o zaman beni dinlememişti, rüzgarlı havalarda kendisi hafif olduğu ve tutunamadığı için o koca motorlarla köprü bile geçemiyordu, aradan yıllar geçti msx 125'e bir oturdu, aklından motor ile ilgili düşünceleri atmışken şimdi bu motordan alacak , deneyimi sayesinde illa büyük motor diye kafaya takmıyor, şu anda bu boyla büyük motor kullanamaz mı kullanır ancak çekeceği çileyi de biliyor,her zaman motora başlanırken hakimiyetinizin en iyi olacağı motorla başlamalısınız, boşuna kendinize yük bindirmeyin, trafikte size en rahat sürüşü sağlayacak motoru tercih edin ki, asıl sorun olan trafik sıkıntısını atlatın, yıllardır bunu anlatıyorum, adam gidip koca motoru alıyor, gücü yerinde ama kafası değil, çünkü trafiğin şakası yok, ne örnekler var adam kontrol edemediği motoru devirip kamyon tekerlerinin altında kalabiliyor, daha rahat bir motor olsa belki şimdi yaşayacak ya da daha sonra böyle bir motora geçse bunu yaşamayacak.
Hepimiz cüsseli, güçlü, havalı motorları istiyoruz ama o gücü kullanacak kadar pişmek gerekir mi bilen yok, R25 dediğiniz motoru istemekle olmuyor, o motor neredeyse 180-200'e çıkıyor, umarım gider hakkıyla eğitim alır bu tip motora geçersiniz ancak daha virajı alamayıp patlayan çok örnek var, dikkat edin.