Motor kullanan arkadaslarima kontra tekniğini kabul ettiremiyorum
-
Merhaba arkadaşlar
Yahu bugün artık feci şekilde sinirlenme aşamasına kadar geldim hani bırakın motor bisiklet kullanmayan insanı kullanan arkadaşlarıma isyerindeki kurye arkadaşlarıma bile kontra tekniğini kabul ettiremiyorum.
Örneğin adama diyorum ki düz yolda 60-70 kmh ile gidiyorsun sol elin boşta sağ elinle gidonun sağ tarafına hafif kuvvet uygularsan motor sağa doğru yatar sağa gider diyorum bunun adı kontra tekniğidir ters mantık vardır diyorum yok abi anlatamıyorum video izletiyorum bak adam itiyor diyorum inatla itmiyor asagi bastırıyor ya da çekiyor diyor artık tartisma boyutuna geldik.
Dedim ki eve giderken müsait düz bir yolda dene gör dedim yok diyor yahu internet çağındayız bana inanmıyorsan aç araştır kardeşim yok abi bilincsizlik diz boyu tamam bilmemek ayıp değil de öğrenmekte istemiyorlar bilene de hadi len ordan diyorlar.
Bunu yapan da hergün motor ustünde olan adam olduğu için zoruma gidiyor..
Şu yukarıda anlattığımı 6-7 motor kullanıcısına anlattim hiç biri bilimsel olarak kanıtlanmış kontra tekniğini kabul etmedi..
Reklamlar
-
Sıkma canını, hepsi bilinçsizce kontrayı veriyor zaten.
Vermeseydi ilk virajda bariyerlerden toplardın hepsini..
-
Milattan sonra 2018 yılında dünyanın yuvarlak olduğunu kabul etmeyen, kandırıldığımızı söyleyen insanların yanında bence önemsiz. Yorma kendini
-
Yağmur yağmıyor, bulutlar suyu bize doğru itiyor deyin, onlar sizi ikna etmeye uğraşsın.
-
Hatta şöyle anlatayım da hesabını yap. Polıs yunusları bilirsin, trafikte falan denk gelirsen, nasıl manyak motor kullanırlar. Bunlardan ikisine anlattım kontrayı, 97-98 yılları.
Hadi ya olur mu, devletin motorunda denemeyiz dediler, verdim benim Africa'yı.
Arkaya da ben bindim. Düzde giderken dirseğine arkadan hafif ittiriyorum, motor sağa, sola yatıyor tabii.
Geri işyerine geldik.
Biz de yapıyoruz aynı şeyi ama nasıl yapıyoruz, bilmiyoruz dediler.
Uzun süreli, eğitimi de iyi alıyorlar, nasıl anlatıyorlar bilmiyorum.
-
emremm adlı üyeden alıntı
Hatta şöyle anlatayım da hesabını yap. Polıs yunusları bilirsin, trafikte falan denk gelirsen, nasıl manyak motor kullanırlar. Bunlardan ikisine anlattım kontrayı, 97-98 yılları.
Hadi ya olur mu, devletin motorunda denemeyiz dediler, verdim benim Africa'yı.
Arkaya da ben bindim. Düzde giderken dirseğine arkadan hafif ittiriyorum, motor sağa, sola yatıyor tabii.
Geri işyerine geldik.
Biz de yapıyoruz aynı şeyi ama nasıl yapıyoruz, bilmiyoruz dediler.
Uzun süreli, eğitimi de iyi alıyorlar, nasıl anlatıyorlar bilmiyorum.
Bence en büyük sorunumuz metin okumayı sevmemek kanıtlanmış video bile adamı ikna etmeye yetmiyor itmiyor çekiyor diyorlar aslında çok basit aslında dene ve gör
-
her yerde öne doğru ittirmek deniyor ama ben üstten bastırmak olduğunu düşünüyorum 😃
-
Boldpilot adlı üyeden alıntı
her yerde öne doğru ittirmek deniyor ama ben üstten bastırmak olduğunu düşünüyorum
Gidonun tipine göre zor veya kolay olabilir. Bastırarak da, aslında itmiş oluyorsun diye düşünüyorum.
-
Keith Code'u getirip hepsini eğitsen de, yine bildiklerini okurlar. İnanmazlar.
-
13 Temmuz 2018, 22:31
evvela... hata sen de mi onlarda mı düşünmeni öneririm azizim. gerçekten böyle bir başlığa ihtiyacınız var mı aranızda? bunu konuşmak zorunda mısınız böyle ayrı kutuplarda iken? bu psikolojik danışman olarak sorduğum soru kendi içinde cevaplayabilirsin ikincisi sosyolog olarak diyeceğim şey. temel sosyal bilimlet eğitimi alanlar bilimsel bilgi ve gündelik bilgi kavramlarını öğrenirler. ünlü bir örnek vardır köydeki çifçti de yağmur yapacağını bilir meteoroloji mühendisi de. biri mor buluttan nemden bilir gündelik bilgidir. diğeri de teknik isimlerle anlatır ama aynı yere varır. bu konuda tamamen bundan ibarettir. sendeki bilimsel bilgi. ondaki gündelik bilgi. aynı yere varıyorsunuz. bundan sonrasi şahsi fikrimdir. kontra tekniği diye bir teknik yoktur. kontra dediğimiz şey bir yöntem bir teknik değildir. taktik ya da strateji de değildir. farklı yöntemler mümkün iken seçilip uygulanan bir seçenek değildir. aksi mümkün olmayan bir harekettir. kendisine yöntem ismini ilk veren şahıs bu karışıklığa neden oluyor. bu düzeyde algılama yeterliliği bulunan insanlara zaten sürekli yaptığı şeyi kafa karıştırarak anlatmak oluyor bu harekete isim vermek. tam tepesinden bastırınca döndüğünü zannedebilen 40 yıllık harbi motorcular bunu yapıyorken gariban kuryeye çok görmemek lazım. son olarak şunu söyleyeyim. geçenlerde şunu farkettim ki ömrü boyunca kafası ters çalışmış bebekken kıç üstü geri geri emeklemiş bir adam olarak kontrayı da ters veriyorum. yani ilgili gidonu itmiyor diğer gidonu çekeren kontra veriyorum
-
13 Temmuz 2018, 22:31
kontra ne ya ben beyin gücümle virajı alıyorum mesela
-
14 Temmuz 2018, 00:00
reberemo adlı üyeden alıntı
kontrayı da ters veriyorum. yani ilgili gidonu itmiyor diğer gidonu çekeren kontra veriyorum
itmeyi öneririm. dozu kaçarsa çabuk(bebek işi) düzeltiriz. bebeklerin bir şeyi veriyormuş gibi yapıp geri çekmeleri !
-
14 Temmuz 2018, 00:14
doğrusu makul olan itmek ondan eminim. ama isteyerek yapmıyorum. saçma da olsa böyle oturmuş değiştirebilsem ne güzel. sola gitmek için solu itmiyorum. sağı kendime çekiyorum :/
-
14 Temmuz 2018, 00:52
Mersin İl Temsilcisi
aynı gün iki ayrı ama aynı sayılabilecek iki konu!
şüpheli!!!
-
14 Temmuz 2018, 01:36
Neden kabul ettirmek zorundasın ki ?
-
14 Temmuz 2018, 09:05
fkambay adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar
Yahu bugün artık feci şekilde sinirlenme aşamasına kadar geldim hani bırakın motor bisiklet kullanmayan insanı kullanan arkadaşlarıma isyerindeki kurye arkadaşlarıma bile kontra tekniğini kabul ettiremiyorum.
Örneğin adama diyorum ki düz yolda 60-70 kmh ile gidiyorsun sol elin boşta sağ elinle gidonun sağ tarafına hafif kuvvet uygularsan motor sağa doğru yatar sağa gider diyorum bunun adı kontra tekniğidir ters mantık vardır diyorum yok abi anlatamıyorum video izletiyorum bak adam itiyor diyorum inatla itmiyor asagi bastırıyor ya da çekiyor diyor artık tartisma boyutuna geldik.
Dedim ki eve giderken müsait düz bir yolda dene gör dedim yok diyor yahu internet çağındayız bana inanmıyorsan aç araştır kardeşim yok abi bilincsizlik diz boyu tamam bilmemek ayıp değil de öğrenmekte istemiyorlar bilene de hadi len ordan diyorlar.
Bunu yapan da hergün motor ustünde olan adam olduğu için zoruma gidiyor..
Şu yukarıda anlattığımı 6-7 motor kullanıcısına anlattim hiç biri bilimsel olarak kanıtlanmış kontra tekniğini kabul etmedi..
sabrınızı takdir etmek lazım ... Gidonu ittirmiyor bastırıyor diyen adama laf anlatmaya çalışıyorsunuz. Gidon kaç harekete sahip ? yani sağ sol dışında yukarı ve aşağıya doğrudamı hareket ediyorki ? Motosikletin gidonun üzerine bile otursanız tekerlek sağ ve sola doğru bir hareket etmeyecektir.
Gidon sadece sağa ve sola döner ve esneme hareketi yapamaz, bunun aksini idda eden adamla muhabbeti uzatmamanızı tavsiye ederim :D
-
14 Temmuz 2018, 09:16
Ben diyelim ki sağ tarafa doğru virajdayım hafif sağ yatarken soldan sol elimle gidonu hafif itiyorum sağdansa sağ elimle hafif cekiyorum iki elimde senkronize çalışıyor şimdi bunu video olarak yapıp atsam sende izletsen herhalde arkadaşınla bu konuyu kapatırsınız. Ha ayrıca sadece sağ elimle hafif çekmiyorum hafifte aşşağı şekilde bastırıyorum. ;)
-
14 Temmuz 2018, 09:28
reberemo adlı üyeden alıntı
evvela... hata sen de mi onlarda mı düşünmeni öneririm azizim. gerçekten böyle bir başlığa ihtiyacınız var mı aranızda? bunu konuşmak zorunda mısınız böyle ayrı kutuplarda iken? bu psikolojik danışman olarak sorduğum soru kendi içinde cevaplayabilirsin
ikincisi sosyolog olarak diyeceğim şey. temel sosyal bilimlet eğitimi alanlar bilimsel bilgi ve gündelik bilgi kavramlarını öğrenirler. ünlü bir örnek vardır köydeki çifçti de yağmur yapacağını bilir meteoroloji mühendisi de. biri mor buluttan nemden bilir gündelik bilgidir. diğeri de teknik isimlerle anlatır ama aynı yere varır. bu konuda tamamen bundan ibarettir. sendeki bilimsel bilgi. ondaki gündelik bilgi. aynı yere varıyorsunuz. bundan sonrasi şahsi fikrimdir. kontra tekniği diye bir teknik yoktur. kontra dediğimiz şey bir yöntem bir teknik değildir. taktik ya da strateji de değildir. farklı yöntemler mümkün iken seçilip uygulanan bir seçenek değildir. aksi mümkün olmayan bir harekettir. kendisine yöntem ismini ilk veren şahıs bu karışıklığa neden oluyor. bu düzeyde algılama yeterliliği bulunan insanlara zaten sürekli yaptığı şeyi kafa karıştırarak anlatmak oluyor bu harekete isim vermek. tam tepesinden bastırınca döndüğünü zannedebilen 40 yıllık harbi motorcular bunu yapıyorken gariban kuryeye çok görmemek lazım. son olarak şunu söyleyeyim. geçenlerde şunu farkettim ki ömrü boyunca kafası ters çalışmış bebekken kıç üstü geri geri emeklemiş bir adam olarak kontrayı da ters veriyorum. yani ilgili gidonu itmiyor diğer gidonu çekeren kontra veriyorum
yazdıklarınızı komple okuduğumda verdiğiniz örneği konuşacak olursak köylü ve meteoroliji uzmanının vardığı nokta aynıdır evet ama benim bu arkadaşlarla vardığım nokta aynı değil ben gidonu sağdan itersen sağa gider diyorum o sola gider diyor sıkıntı burada
gogozh adlı üyeden alıntı
Neden kabul ettirmek zorundasın ki ?
çünkü bütün dünya da kabul edilmiş fiziksel bir olayı kabul ettirememek zoruma gidiyor özellikle hergün motosiklet üzerine en az 100 km yapan adamlara.
MahmutBiner adlı üyeden alıntı
sabrınızı takdir etmek lazım ... Gidonu ittirmiyor bastırıyor diyen adama laf anlatmaya çalışıyorsunuz. Gidon kaç harekete sahip ? yani sağ sol dışında yukarı ve aşağıya doğrudamı hareket ediyorki ? Motosikletin gidonun üzerine bile otursanız tekerlek sağ ve sola doğru bir hareket etmeyecektir.
Gidon sadece sağa ve sola döner ve esneme hareketi yapamaz, bunun aksini idda eden adamla muhabbeti uzatmamanızı tavsiye ederim :D
Valla siz de haklısınız hocam ne diyeyim.
Nightingale adlı üyeden alıntı
Ben diyelim ki sağ tarafa doğru virajdayım hafif sağ yatarken soldan sol elimle gidonu hafif itiyorum sağdansa sağ elimle hafif cekiyorum iki elimde senkronize çalışıyor şimdi bunu video olarak yapıp atsam sende izletsen herhalde arkadaşınla bu konuyu kapatırsınız. Ha ayrıca sadece sağ elimle hafif çekmiyorum hafifte aşşağı şekilde bastırıyorum. ;)
Dostum video da izlettim ama yok fada etmedi bunu anlaması için çok basit denemesi bedava ..
-
14 Temmuz 2018, 11:12
He deyin geçin. Sorun fizik kuralında olmadığına göre? Onlar inansa da inanmasa da fizik kuralı değişmeyecek.
-
14 Temmuz 2018, 11:44
Valla " kontra " çok hoş tur .
Ne mutlu yapana ....
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)