Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Hammerite Demir Boyası

REKLAM ALANI

Herkese selamlar. İnternette dolaşırken yurtdışındaki insanların motosikletlerinin, bisikletlerinin şasilerini toz boya yerine bu boyayı kullandığı gördüm. Boya direkt olarak pas üzerine uygulanabiliyor ve vernik gibi koruyucu istemiyor 8 sene garanti veriyor. Bu sokaktaki demirlere uygulanan metal boyası. Bunu duyan ya da kullanan var mı acaba ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    vader - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750D Integra
    Bundan bir kaç yıl önce Honda Shadow'um için bahsettiğiniz boyanın metalik gri rengini kullanmıştım.

Gerçekten de dediğiniz gibi paslı yüzeye direk olarak uyguladık ve çok da iyi sonuç aldık.

Yanlış hatırlamıyor isem bir yapı marketten satın almıştım.

Alıntı vader adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bundan bir kaç yıl önce Honda Shadow'um için bahsettiğiniz boyanın metalik gri rengini kullanmıştım.

Gerçekten de dediğiniz gibi paslı yüzeye direk olarak uyguladık ve çok da iyi sonuç aldık.

Yanlış hatırlamıyor isem bir yapı marketten satın almıştım.
    Evet yapı marketlerde ben de görmüştüm. Benim şaşide de bazi yerler paslı ve onları kapatmak istiyorum. Sormak istediğim soru su: siz sprey olarak mi aldınız ? Yoksa normal boya olarak mi aldınız ?

Eğer fotoğraf varsa paylaşırsanız sevinirim.

Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Anladığım kadarıyla bunu doğrudan metal üzerine uygulamak gerekiyor, boyalı yüzeylerde aynı sonucu vermeyebilir?

Alıntı drtayfun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anladığım kadarıyla bunu doğrudan metal üzerine uygulamak gerekiyor, boyalı yüzeylerde aynı sonucu vermeyebilir?
    İnternette şasilere direkt kullananı gördüm. En azından yarısı pası temizleyip yarısı da pası temizlemeden kullanıyor.

Alttaki videoda ise boyayı sökmeden direkt boya üzerine de uygulanıyor. Fakat öncesinde bi temizleme işlemi yapılıyor yağdan ve kirden.

https://www.youtube.com/watch?v=tI16bi9xZMU

BikeManiac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw f700 gs
    Direkt boyanın üzerine uygulamayın bence. Eski boyanın üzerine biraz zımpara vurarak yeni boya için tutunma yüzeyi oluşturun. Bu şekilde daha başarılı olur bence

Alıntı BikeManiac adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Direkt boyanın üzerine uygulamayın bence. Eski boyanın üzerine biraz zımpara vurarak yeni boya için tutunma yüzeyi oluşturun. Bu şekilde daha başarılı olur bence
    Zaten yapma aşamasında kesinlikle metal fırça + zımpara yapmayı düşünüyorum. Ne kadar direkt pasın üstüne uygulansa da ön hazırlık önemli. Sorum şu. Motor blogunu tamamen sökme ihtimalim yok. Nasıl bi yol izlemeliyim acaba? Rulo + Fırça ile sürülebilen mi? Sprey mi daha mantıklı olur

Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Mevcut proje için birkaç farklı renk ve kiloda, sprey ve fırça ile uygulanması maksadı ile bolca aldığım, daha öncesinde de farklı yerlerde kullanıp tecrübe ettiğim, oldukça kaliteli, doğrudan pasın üzerine uygulandığında dahi atma yapmayan(pasın kendisinin koptuğu durumlar hariç), kendinden parlayan ilk ve son kat boyası özelliklerini birlikte sunan, yağlı boya formunda, (sprey tabancası hariç) inceltilmeden kullanılması gereken, kendinden desen ve form alabilen mükemmel boya

Yakında bende boya işine geçicem, büyük ihtimal sizin iş daha önce biter

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:36 ----------

Motoru boyamak için ise hammerit değil ısıya dayanıklı boyayı tercih etmenizi öneririm. Egzoz veya soba için kullanılan boyalar olabilir. Eğer motoru boyamayacaksanız streç film veya kesilip açılmış bir çöp poşeti ile maskeleme bantları kullanarak güzelce maskeleyip kaliteli(kıl bırakmayan, ince kıllı) bir fırça ile boyarsanız daha güzel sonuç alabilirsiniz. Sprey alırsanız maliyetiniz yaklaşık 2,5 kat fazla çıkabilir.

Bu boyanın sprey tabanca ile uygulanması da mümkün olduğu gibi, hazır sprey formunda veya fırça/rulo ile de uygulanabilir durumdadır. Tam bir İsviçre Çakısı misali her duruma uyar. Ancak sprey uygulamada katman oldukça ince olmakta ve boyanın dayanımı az da olsa düşmekte, kat uygulama daha da önem kazanmakta, fazla boyaya ihtiyaç durulmakta. En iyisi kaliteli fırça ile uygulamak.

vader - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750D Integra
    Alıntı zeuces adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet yapı marketlerde ben de görmüştüm. Benim şaşide de bazi yerler paslı ve onları kapatmak istiyorum. Sormak istediğim soru su: siz sprey olarak mi aldınız ? Yoksa normal boya olarak mi aldınız ?

Eğer fotoğraf varsa paylaşırsanız sevinirim.
    Normal boya olarak alıp fırça ile sürmüştüm. Maalesef elimde resim yok.
    Tecrübe, limitlerini bilmektir.

Alıntı Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mevcut proje için birkaç farklı renk ve kiloda, sprey ve fırça ile uygulanması maksadı ile bolca aldığım, daha öncesinde de farklı yerlerde kullanıp tecrübe ettiğim, oldukça kaliteli, doğrudan pasın üzerine uygulandığında dahi atma yapmayan(pasın kendisinin koptuğu durumlar hariç), kendinden parlayan ilk ve son kat boyası özelliklerini birlikte sunan, yağlı boya formunda, (sprey tabancası hariç) inceltilmeden kullanılması gereken, kendinden desen ve form alabilen mükemmel boya

Yakında bende boya işine geçicem, büyük ihtimal sizin iş daha önce biter

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:36 ----------

Motoru boyamak için ise hammerit değil ısıya dayanıklı boyayı tercih etmenizi öneririm. Egzoz veya soba için kullanılan boyalar olabilir. Eğer motoru boyamayacaksanız streç film veya kesilip açılmış bir çöp poşeti ile maskeleme bantları kullanarak güzelce maskeleyip kaliteli(kıl bırakmayan, ince kıllı) bir fırça ile boyarsanız daha güzel sonuç alabilirsiniz. Sprey alırsanız maliyetiniz yaklaşık 2,5 kat fazla çıkabilir.

Bu boyanın sprey tabanca ile uygulanması da mümkün olduğu gibi, hazır sprey formunda veya fırça/rulo ile de uygulanabilir durumdadır. Tam bir İsviçre Çakısı misali her duruma uyar. Ancak sprey uygulamada katman oldukça ince olmakta ve boyanın dayanımı az da olsa düşmekte, kat uygulama daha da önem kazanmakta, fazla boyaya ihtiyaç durulmakta. En iyisi kaliteli fırça ile uygulamak.
    Dediginiz gibi motor bloğu icin ısıya dayanıklı “motip” boya kullanacağım.

Çok ikilemdeyim acaba fırça ile sürülenden alsam köt durur mu diye. Maskeleme yapacağım her türlü. Bir şekilde kompresör + boya tabancası bulmaya çalışırım. Olmadı fırça ile girişirim. Fırça izlerinden cekiniyorum açıkcası

Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    oto boyacısına götürüp sprey kutusuna doldurtun, olur her halde

oto boyacısına götürüp sprey kutusuna doldurtun, olur her halde
    Oyle bir imkanımız var mi? Varsa güzel olur çünkü depomu da boyamak istiyorum.

Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Oto boyacıları istenen numarada boyayı kutulayıp satıyor zaten, muhtemelen sizin götürdüğünüz boyayı da yaparlar.

Oto boyacıları istenen numarada boyayı kutulayıp satıyor zaten, muhtemelen sizin götürdüğünüz boyayı da yaparlar.
    Bu ıs sevindirdi. Sanayiye gidip bir sorayım.
    Kendi götüreceğim boya ayni fiyata denk gelir fakat depo boyası için lazım olabilir

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)