Vespa vs Yamaha hangisini tavsiye edersiniz?
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar
Tavsiye ve önerilerinize ihtiyacım var.
Scooter almak istiyorum, bütçem en fazla 11.000₺
Vespa lx 125 3v i.e
2014 model (2015 trafiğe çıkış)
10.000km
Fiyat:11.000₺
Temiz görünüyor
Yamaha delight 2018 sıfır km
Fiyat:11.800₺
Kararsız kaldım bu ikisi arasında. Başka önerilere de açığım
Görüntüsü benim için çok önemli
(Daha önce Honda fizy kullandım acemilik döneminde)
Reklamlar
-
-
hoş geldin
görüntüden önemli şeyler var (vitrinde durmayacaksa)
büyük teker, abs, bagaj, yakıt, bakım...
ayrıca istanbul da fazla al/çal benili olmasa iyi olur
-
Motosiklet hakkında pek bir bilgim yok. Honda fizy kullandım 1 sene
Kısa mesafe için kaliteli bir scooter arıyorum
Önerileriniz varsa sevinirim.
Minyon yapıya sahip olduğum için büyük motorları pek tercih etmek istemiyorum açıkçası
Xmax önerenler oldu ama bu tarz motorlar bayanda çok kaba görünüyor
-
-
BondGirl007 adlı üyeden alıntı
Minyon yapıya sahip olduğum için büyük motorları pek tercih etmek istemiyorum açıkçası
O zaman size yamaha delight yakışır. Oldukça da şık bir scooter bence. Hem de sıfır alın 2. ellerle uğraşamazsınız.
-
Daelim aroma var baya şık görüntüsü var
-
Almışken kaliteli bir şey almak istiyorum. Bu önerdiğiniz hakkında bi fikrim yok daha önce biç duymadım
-
-
10 Temmuz 2018, 14:30
0 olsun senin olsun.tanıdıktan alıcaksan al derim ama şu dönemde 0 alabiliyorsan zaten düşünme derim.
-
10 Temmuz 2018, 14:34
-
10 Temmuz 2018, 15:37
bondgirl mü :D kusura bakmayın nickiniz baya hoşuma gitti :D bana kalırsa vespa alın
-
10 Temmuz 2018, 15:55
Bütçe olarak ne kadar ayırdınız scooter için? Şehir içinde ağırlıklı kullanılacak bir scooter için kompakt absli ve küçük cc öneririm.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:46 ----------
Merhaba arkadaşlar
Tavsiye ve önerilerinize ihtiyacım var.
Scooter almak istiyorum, bütçem en fazla 11.000₺
Vespa lx 125 3v i.e
2014 model (2015 trafiğe çıkış)
10.000km
Fiyat:11.000₺
Temiz görünüyor
Yamaha delight 2018 sıfır km
Fiyat:11.800₺
Kararsız kaldım bu ikisi arasında. Başka önerilere de açığım
Görüntüsü benim için çok önemli
(Daha önce Honda fizy kullandım acemilik döneminde)
Bu iki motor arasında yamaha tercih edilir 4 yaşında bir motosiklet ne kadar km düşük olsada lastik değişimi gelmiş olacak geçen yıl vizeye girmiştir muhtemelen ve seneye vize yaptırmak gerekecek. Bunlar ekstra maliyet demek. Delight daki motor 125cc bluecore yeni teknoloji. İmkanınız varsa nmax öneririm 6000km bakım aralıkları düşük cc ama tatmin edici performans abs standart sele altı daha geniş dunlop lastikler...
Sizin ayırdığınız bütçe nihayetinde çok önemli
-
10 Temmuz 2018, 16:26
Vize dediğiniz nedir zor bi işlem mi? Açıkçası vespayı marka ve görüntü açısından istiyorum yanık zahmetli olur mu ikinci el? Yamahanın altı çok alçakmış tekerlekleri de çok kaliteli değilmiş. Motor olarak çok kaliteliymiş ama vespa ile arasında kayda değer bi fark var mıdır?
-
10 Temmuz 2018, 16:36
Görünüm önemliyse vespa dışındakiler çok tatmin etmeyecektir.
-
10 Temmuz 2018, 16:37
Bir bayan olarak Vespa size çok yakışacaktır.Temiz kullanılmışsa 10.000 km. Vespa için hiç bir şey değil.Ancak alım öncesi yanınızda çok iyi bir motor eksperi olursa iyi olur.İkinci elide son derece yüksek bir motordur.Sizde temiz kullanırsanız aldığınızdan çok daha iyi bir fiyata elden çıkartabilirsiniz.
-
10 Temmuz 2018, 17:16
Goruntu onemli diyorsaniz kesinlikle Vespa. Delight'ta basarili ama bana kalsa Vespa derim. Ayrica bu ikisi arasinda - her ne kadar Vespa'nin bakim, iscilik, parca maliyeti Yamaha'ya gore yuksek olsa da - Vespa'nin dizayn ve parca olarak daha kaliteli oldugunu soylemek gerekli. Her ikisinin de agirligi neredeyse ayni, yaklasik 100kg. Boyunuzu/kilonuzu gozonunde bulundurarak iki modeli de denemenizi oneririm. Vespa'nin yakit tanki daha buyuk sanirim, Delight'in 4.4lt yazilmis, oldukca kucukmus. Vespa'nin Yamaha'ya gore en buyuk ozelligi evladiyelik olmasi acikcasi, Vespa'nin her zaman ikinci el sansi daha yuksek.
Onerim her iki modeli de deneyebiliyorsaniz markanin bayisine gidip denemeniz, yolda gidis, ses, goruntu, gidon donus, kullanim kolayligi karar vermenizi kolaylastiracaktir.
Guvenli ve eglenceli surusler
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:11 ----------
Vize dediğiniz nedir zor bi işlem mi? Açıkçası vespayı marka ve görüntü açısından istiyorum yanık zahmetli olur mu ikinci el? Yamahanın altı çok alçakmış tekerlekleri de çok kaliteli değilmiş. Motor olarak çok kaliteliymiş ama vespa ile arasında kayda değer bi fark var mıdır?
Vize yani teknik muayene islemi yaklasik 30 dakika suren bir islem ancak randevu almaniz, sizden onceki musterinin islemlerinin uzun surmesi vs zamani etkiler. Motosikletlerde vize suresi 2 yil, yani 2 yilda bir yaptiracaksiniz. Randevu alip gidiyorsunuz, teknisyenler frenleri, stoplari, lastikleri, farlari yani trafikte guvenligi tehlikeye atacak teknik ozellikleri kontrol ediyorlar ve bir miktar para aliyorlar Kolay bir islem kisaca.
Yanilirsam diger arkadaslar duzeltsinler, benim gorusum.
- Italyan motosikletleri; Dizayn, teknoloji, ust kalite, kullanim kolayligi, yuksek fiyat, ozel parcalar. (Piaggo, Vespa, Aprilia, Ducati vs.)
- Japon motosikletleri; Basit dizayn, orta/ust kalite, kullanim ve erisim kolayligi, dusuk bakim ucretleri, (Honda, Yamaha, Kawasaki, Suzuki vs.)
-
10 Temmuz 2018, 17:27
pek bilginiz yok diye anladım. İkinci el alacaksaniz bu işleri iyi bilen motordan anlayan bir tanıdığınız varsa mutlaka onunla gidin tek başınıza bir işe kalkışmayın. üzülürsünüz sonra para kolay kazanılmıyor.
-
10 Temmuz 2018, 17:40
Yarın vespa'yı almayı düşünüyorum öncesinde bi motor tamircisine baktırıcam. Bu konuda tavsiyesi olan var mı?
-
10 Temmuz 2018, 17:44
vespa alacaksanız, hakkını vermeniz lazım. Tarz bir motor çünkü, öyle dandiri bir kask ve parmak arası terlikle kullanılacak bir motor değil. Retro giyim ve güzel bir kask lazım, vespanız her daim bakımlı pırıl pırıl olması lazım. Bütçe sıkıntısı olmasın sonra.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)