Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Mobilet im gaz yemiyor

REKLAM ALANI

Merhaba benim mobilet gaz yemiyor önce sıkıntının karbiratörden olduğunı düşündüm be yeni karbiratör aldım onuda bağladım yine gaz yemedi ilk taktiğimda biraz çalıştı kalkarken sanki gaz yesemmi yemesemmi gibisinden bişey oluyor biraz gittikten sonra yine stop etti ve çalışmadı benzin hortumuna benzin gitmiyor depomda sıkıntı yok hortumu karbiratöden çıkarınca benzin akıyo karbiratöre bağlayınca akmıyor karbiratörüm yeni problem ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:50 ----------

Yokmu cevap veren birisi

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Peugeot 103
    Depo musluğun tıkanmış olabilir veya benzinine ne kadar yağ koydun, ve ne yağı koydun? Bu hususlara dikkat etmelisin dediklerim sağlamsa avans ayarın bozulmuş olabilir, silindirinde hava kaçağı olabilir, karbüratör manifoldunda kaçak olabilir. İlk başta karbüratörün tüm vidalarını sıkı olduğundan emin ol, sonra karbüratörü manifolda taktığında oynamamasına ve çekince çıkmamasına çok dikkat et. Ve motorun ne, pejo mu, mobilet mi, 103 mü, 105 mi, bionik mi, super mi, flipper mı?

Platin ayarın bozuk olabilir.Bir kontrol et....

Mobilet depo musluğunda sıkıntı yok yağ ve benzin karışımını herzamnki gibi yaptım 2 ay sıkıntı olmadı sonra bu problem ortaya çıktı karbiratörü geçen yenisiyle değiştirdim problem aynı karbiratörün hava ayarı bozuk olabilirmi?

Motosikleti
    Peugeot 103
    Karbüratörün ne?

Markasını hatırlamıyorum ama eskisi 14 lük tü yenisi 15 lik pejo karbiratörü aldığım adam bana 14lük mobilete de olur dedi

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:44 ----------

Birde karbiratörü söküp direk motora benzin döktüm yine çalışmadı

uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    09
    Alıntı Yusufcan61 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Markasını hatırlamıyorum ama eskisi 14 lük tü yenisi 15 lik pejo karbiratörü aldığım adam bana 14lük mobilete de olur dedi

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:44 ----------

Birde karbiratörü söküp direk motora benzin döktüm yine çalışmadı
    Karbüratörü sokupte benzin dokersen tabiki çalışmaz. Karbüratör benzini havayla karışacak kadar ayrıştırmaya yariyan bir alet.
    Karbüratörden benzin hortumunu sokup benzin gelmediğinden tamamen emin oldun mu?

Hortum karbiratöre bağlıyken benzin gelmiyor ama karbiratörden çıkarınca çok rahat akıyor acaba karbiratör hava ayarı bozuk olabilirmi

Motosikleti
    Mobylette Flipper M14
    dostum hortum karbüratöre bağlıyken direk akmaz benzin zaten motoru hareket ettirmen lazım pedallıysa pedalla yada tepmeyle ondan sonra çekmeye başlar benzini, hortumun şeffafsa görebilirsin zaten. yağ oranım normal diyorsun karbüratörüm de yeni diyorsun, ateşlemedede problem yok diyorsun ozaman geriye sadece klape kalıyor, karburatörün bağlandığı manifoltun 4 vidasını sök klapeyi görürsün uçları açılıp kapanması lazım. uzun süre yatmışsa yapışmış olabilir.

Evet motor 3 senedir yatıyodu sonra çalıştırdım 2 ay sıkıntısız çalıştı sonra böyle oldu bide motor çalışınca çeker dedinde çok uğraşınca 1 kere çalıştı 60 metre felan gitti sonra yine çekmemeye başladı.

Motosikleti
    Mobylette Flipper M14
    gene musluğundan şüpheleniyorum, yada karbüratör veya manifoltun da kaçakta olabilir o zamanda çekmez.

Birde şöyle bir durum var şuan motor gitmiyor karbiratörü tamamen söküp sallıyorum karbiratördeki benzin akınca tekrar bağlayı deniyorum çalışıyo 60metre gidince tekrar stop ediyo hiç çalışmıyor ama karbiratörü tekrar söküp temizleyip bağlayınca yine 60-70 metre gidip boğuluyo sürekli böyle oluyo acaba karbiratör hava ayarı bozuk olabilirmi?

Motosikleti
    Mobylette Flipper M14
    Depon küflümü benzininle beraber küfte geliyor olabilir, oda karbüratörü tıkar giderken birden arkandan biri çekiyormuş gibi olur sonra gene toplar, oda sürekli karbüratörünü tıkar. söküp takınca çalışmasının nedenide odur. benzini bir bidona boşalt bak pislik olabilir içinde, eğer durum oysa en temizi bir tane filtre al tak. karbüratörlerin çoğunda hava ayarı yok. onu anlamanın yoluda çalışırken cikleyi çekili tut karburatör hava kısmını kapatan kullan sıkıntı yapmaz ise hava ile alakalıdır.

Motosikleti
    Peugeot 103
    Avans ayarı.

1234567890

Motosikleti
    Mobylette Flipper M14
    dostum aynı şeyleri yazıp duruyorsun söylüyoruz işte bakacağın yerleri, sen halen kitlenmişsin aynı yere, sırayla tek tek bakacaksın şundan olurmu diyorsun herşeyden olabilir.

Anlamadığım şey problem kesin karbiratördenmi kaynaklı çinkü bi arkadaş silindir hava kaçağı vardır dedi biride motor ilk başta çalışıyo sen 60metre gidince motor hemen ısınıp piston kendini salıyor diyor. Ve karbiratörde yeni 0

yasinkeleş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000 RR
    Aküde sıkıntı vardır hocam bi baktır derim

Motosikleti
    Mobylette Flipper M14
    Alıntı yasinkeleş adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aküde sıkıntı vardır hocam bi baktır derim
    adam mobilet diyor, sende akü diyorsun :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:16 ----------

Alıntı Yusufcan61 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anlamadığım şey problem kesin karbiratördenmi kaynaklı çinkü bi arkadaş silindir hava kaçağı vardır dedi biride motor ilk başta çalışıyo sen 60metre gidince motor hemen ısınıp piston kendini salıyor diyor. Ve karbiratörde yeni 0
    hangi ildesin.

Bursa neden

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:33 ----------

Akü yok

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)