Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motosiklet 1000 bakimi sorularim

REKLAM ALANI

Arkadaslar bir kac gune 1000 bakimina gitmeyi düşünüyorum.
    Motor yamaha mt07-tracer
    Sizce;
    *1000 bakiminda tam sentetik mi ? Yari sentetik yag mi kullanilmali? Bunu sorma nedenim rodaj in 1000 km de bitmedigi hala devam ettigini düşünmem ve hani silindir içi honlama cizgilerinin duzgun sekilde tıraşlanmasi filan ... (Full sent. Her zaman İyidir abii diye sallamadan teknik olarak bilgi verelim lutfen
    ** yamalube yerine 3lt motul yag alip gitmeyi düşünüyorum. Bir kac denk gelip okudum bu motul un de mi sahtesi oluyor arkadas, orijinal motul u anlamanin bir iz, ibaresi var mıdır?
    *** simdiden teşekkür ederim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    EUOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mt 25
    evet devam etmekle birlikte full sentetik iyidir. nedenide şudur: fabrika nekadar kalın yağ koysada 500 600 km de bir rodaj bakımı yapılır ozamanda yarı sentetik koyulur yanı kalın yağ yerine daha ince bir yağ koyulmuştur rodaj döneminde. silindiri vb parçaların ana rodaj yani asıl ömrünü belirleyecek süreç bitti sayılır bin km de. artık şanzıman gibi parçalar daha iyi oturma süreci devam edecektir.

kıssadan hisse full sentetik adamdır

Ben olsam yarı sentetik koyarım . Sonra 2-3 bin km sonra içinde ki yagı , kendim degiştirim . Sadece yagı deşitiririm filtreyi degiştirmem .
    Kendim degiştirtigim yag da ise ful sentetik koyarım.
    Ondan sonra da sdandart bakım aralıklarına uyarım.
    Bunda ki amaç şu içinde kalan pislik iyice çıkmış olur .
    Metal filtresi ni de temizlem lazım.
    Yarı sentetik lerde kötü degıl zaten eskiden senetekit yag mı vardı araçlar gidiyordu .

Alıntı serif abi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben olsam yarı sentetik koyarım . Sonra 2-3 bin km sonra içinde ki yagı , kendim degiştirim . Sadece yagı deşitiririm filtreyi degiştirmem .
    Kendim degiştirtigim yag da ise ful sentetik koyarım.
    Ondan sonra da sdandart bakım aralıklarına uyarım.
    Bunda ki amaç şu içinde kalan pislik iyice çıkmış olur .
    Metal filtresi ni de temizlem lazım.
    Yarı sentetik lerde kötü degıl zaten eskiden senetekit yag mı vardı araçlar gidiyordu .
    Cok mantikli dediginiz. 👍

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)