Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Dik yokuş, keskin viraj, akan trafik ve köpek...

REKLAM ALANI
    Wing750 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CRF1000L Africa Twin
    Geçen gün başıma gelen kombo bir olayı paylaşmak istiyorum. Çoğunuza komik gelecek ama beni biraz gerdi. Bir arkadaşımla ufak bir yol yapalım dedik. Sahilden Sarıyer, oradan rampaya vurup Sarıyer sırtlarından Garipçe'ye doğru. Arkadaşımda scooter var önden ilerliyor. Ben de onu takip ederek Sarıyer'den dar, gidiş-geliş, dik ve keskin virajları olan yola girdik. Tırmanırken üç korkum bir araya gelmiş karşıma çıktı. Sert rampa, keskin viraj ve 30 metre kadar önümde sağda bize bakan üç köpek. Besmele çekerek devam ettim. Arkadaşımın motosikleti nispeten sessiz olduğu için hayvanlar gözünü doğrudan bana dikti. Hızlanayım mı, yavaşlayayım mı, ilerisi görünmeyen viraja mı bakayım gelen araçları mı kontrol edeyim bilemedim. Hafifçe hızlanayım dedim ama hayvanlar kıpırdanmaya başladı yaklaşınca. Hızımız yokuş ve virajlardan dolayı 20-25. Kalksalar kaçmamın imkanı yok. Bir taraftan onları kolluyorum, bir taraftan da viraja girmeye çalışıyorum. Viraj girince daha da dikleşiyormuş. Köpeklere bakayım, virajı alayım derken az daha yukarıdan gelen aracın altına giriyordum. Burada öğrendiğim en net şey şu oldu. Önceliği yolu okumaya ve güvenli sürmeye verip diğer şeyleri ikinci plana atmak en doğrusu. Ama köpekler saldırsaydı ne olurdu hiç bilmiyorum. Köpekten çekinirim ama korkuyorum diyemem. Ancak motosiklet üzerindeyken ne olur bilmiyorum. Bir daha aynı şeyi yaşamamak için o yola kesinlikle girmem

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    F 650 GS (2005)
    Sizi farketmeyen köpekten korkabilirsiniz.
    Her an önünüze çıkabilir.

Ama sizi farkettiyse ve hamle yapmaya hazırlanıyorsa korkmayın.
    Hatta yanınızda koşuyorsa bile dikkat etmeniz gereken son şey köpek olsun.

Bir süre yanınızda havlayarak yada havlamadan koşacaktır. Hızınıza bağlı olarak bir süre sonra vazgeçer.

Tekerinizin önüne atlamak, ayağınızı ısırmak gibi durum şimdiye kadar hiç duymadım, görmedim.
    Wing750 ve yürekçe bunu beğendiler.

mfBulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı figoksel adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Bir süre yanınızda havlayarak yada havlamadan koşacaktır. Hızınıza bağlı olarak bir süre sonra vazgeçer.

Tekerinizin önüne atlamak, ayağınızı ısırmak gibi durum şimdiye kadar hiç duymadım, görmedim.
    Teker önüne atlayan oldu mu bilmiyorum da, bir motosiklet sürücüsünün ayağını ısırdığı bir video görmüştüm.
    yürekçe bunu beğendi.

Fr.Sante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Jet X
    Şu uzun yokuşlu Namazgah sokak’taki köpekler ise ben de onlarla karşılaşmıştım. Bir sürü köpek korkutucu. Ama
    sahipleri vardı yardımcı olmuştu saldırmadılar.
    Wing750 bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı figoksel adlı üyeden alıntı Mesajı göster

aynı fikirdeyim

yalnız
    Beşiktaş da tıkalı trafikte, ayağa hamle yapan köpek videosu
    motosiklete koşan köpeğin, boynundaki ipin, kamçı/kement gibi motosikleti yakaladığı video
    ürkmeme sebep olmuştu

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Köpeklerden çok korkarım, ancak altımda motorla, durmak zorunda değilsem korkmam. Seyir halinde iki koşar iki havlar, gider. Çok risk ihtiva ediyorsa debriyaj+aragaz kombosu da işe yarıyor. Bir de hamle yapacak köpek kendini belli ediyor, gaz kapatıp tam o hamle yaparken gaz açınca hızını ayarlayamıyor, geride kalıyor. Saatte 10 km ile 25-30 km arasındaki 15-20 km/h'lik fark bile yeterli oluyor araya mesafe koymaya.

Sadece bir kez, bir bahçeden fırlayan pitbull'u gördüğümde telaşlanıp gaz açmıştım. Motor 1100RT'idi, kudurup yanlayan motoru toplayana kadar akla karayı seçmiştim...
    Wing750 bunu beğendi.

Motosikleti
    honda wing go, kenbo 125cc cup
    Köpekler kovalar ama öncelik yol olsun. Önüne atlamaya mecali yoksa yanında koşarken seni ısırması zor bir ihtimal.
    Wing750 bunu beğendi.

ozan1991 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tvs apache/Bajaj dominar 400/yamaha mt07
    bana denk geldi bi kere tam köpek dibimde saldırdı kaçamadım çenesini bacağımdada hissettim ısırmadı havladı havladı durdu
    Wing750 bunu beğendi.

54RR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    --12 R1 Crossplane
    Köpeği görmezden gel, sen köpeği umursamayınca oda seni umursamayıp bırakıyor peşini Tabi bu durum sokak köpekleri için geçerli
    Wing750 bunu beğendi.

Motosikleti
    Dominar 400 (satıldı)
    Gezegenlerin bilmem kaç yılda bir düz konuma gelmesi gibi olmuş.
    Ufacık tefecik tecrübelerime dayanarak hızlanma/kaçma durumu olmadığında sanırım en iyisi yanlarından gayet yavaş geçmek. Altınoluk'dan Balıkesir'e giderken küçük bir göbekten U yapmam gerekiyordu ki o bölgede de köpek çetesi vardı. Bir kaç tanesi kendini belli etti zaten. Aksiyon yaşayacağız belli. Ama hızımı iyice düşürüp yavaşşça U yaptım sonra topuk )
    Wing750 ve yürekçe bunu beğendiler.

Wing750 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CRF1000L Africa Twin
    Alıntı badircik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gezegenlerin bilmem kaç yılda bir düz konuma gelmesi gibi olmuş.
    Ufacık tefecik tecrübelerime dayanarak hızlanma/kaçma durumu olmadığında sanırım en iyisi yanlarından gayet yavaş geçmek. Altınoluk'dan Balıkesir'e giderken küçük bir göbekten U yapmam gerekiyordu ki o bölgede de köpek çetesi vardı. Bir kaç tanesi kendini belli etti zaten. Aksiyon yaşayacağız belli. Ama hızımı iyice düşürüp yavaşşça U yaptım sonra topuk )
    Benzetmeyi çok beğendim. ����
    badircik bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler