arkadaşlar bugün zinciri temizlerken farkettim arka göbek ve jantın birleştiği yere dikkatli bakarsanız yalpa yapıyor düzgün oturmamış,dişlide yamuk dönüyor ne yapmam lazımyolda sürüş yaparken düz gidiyor ama
arkadaşlar bugün zinciri temizlerken farkettim arka göbek ve jantın birleştiği yere dikkatli bakarsanız yalpa yapıyor düzgün oturmamış,dişlide yamuk dönüyor ne yapmam lazımyolda sürüş yaparken düz gidiyor ama
Öncelikle göbek rulmanların kontrol ediniz. Arka teker havadaiken sağa sola oynatinboşluk varmı diye.
Ayrıca arka dişli takozları(Kaplin takozu diye de geçer) aşınmış olabilir. Motosiklet vites te olacak şekilde orta sehpa ya kaldırın, motoru çalıştırmayin, arka tekerleği ileri geri oynatin eğer göbekten fazlaca esniyorsa takozları aşindigina işarettir. Söylediğim şeyler kabaca fikir verir. Servise göstermeniz daha iyi sonuç verir.
Arka göbek rulmanı kaynaklı olabilir. Böyle devam ederse zincir-dişli ömrünün az olacağı aşikar.
Bu arada motor çalışırken mi zincir temizliği yapıyorsun ? Etraf parmağını kaybeden motorcularla dolu, gereksiz risk almayın.
Kanka bendeki de öyle. Dişlinin önündeki demir kapak mı nedir o yamuk. Söktük baktık ustayla. Sac yamuk sadece. Seninki de öyle görünüyor.
HONDA
#BZ3082
Aynen. Ben değiştirdim düzeldi. Dikkatli incelemek lazım belli de olmaz. Sanki bağlantı noktası da oynuyor gibi
kranktanda ses geliyor
oha bariz bir şekilde yalpaliyor lan. bence servise git. bi baksınlar.
ayrica teker dönerken bir sey yapma. zincire disliye elini kaptirirsan parmaklarin kopar.
Arka dişli istinad bilezigi yamuk.
Cbf daş gibi motordur.
Normal bir abimin mt0o tracerinde bile bu sekilde
Motorda 2 demir yamuk diye hemen motor satılır mı kardeşim. Almışsın tertemiz bin gidip satma boşa motorunu.
HONDA
#BZ3082
Tekerlek rulmanlariyla alakası yok sanırım. Yalpa yapan arka dişli flanşı adında bir parça. Oturduğu yerde plastik takoz gibi parçalar bulunur onların biri özelliğini yitirmiş olabilir büyük bir problem değil kafanızı boşuna meşgul etmeyin
arkadaşlar daha alalı 3 gün olduğu için insan sinirleniyo böyle birşey görmek,face grubuna da yazmıştım normal birşey olduğunu söylediler,ama içime sinmesi için kaplin takozlarını ve dediğiniz sac plakayı değiştirmeyi düşünüyorum,göbeği de söküp rulmanları adam akıllı gres yağı sürerim,olmassa da olmasın nabayım
üzülme lan az önce baktım benimki de ayni seninki gibi yalpaliyor. sifir aldığım cbf150 motor. istersen video atabilirim. ayni seninki gibi dönüyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)