Bu motora bu ekipman fazla değil mi?
Reklamlar
-
Selam arkadaşlar.
Bugün 10 gibi sefaköy de eve giderken kaskız bir kurye bana bu motora bu ekipman fazla değil mi? Dedi. (bajaj boxer 150 kullanıyorum)
Ekipmanım da full (bot hariç)
Hayır anlamadığım iyi bir ekipman takmak için iyi bir motorun mu olması lazım. Benim ekipmanlarım motorundan daha pahalı çünkü benim canım motordan da ekipmandan da daha önemli. Kaç ay harçlıklarımı kısıp çalışıp öğrenciliğim ile ekipmanım dizdim çokta mutluyum çok güvenli hissediyorum ama böyle insanları gördükçe tuhaf geliyor canlarının hiç kıymeti yok.
Reklamlar
-
Fazla mal göz çıkarmaz , deyip kestirip ataydın.
-
Ülkemizde cahil kısım çok takilma sen.Bendede full takim var bot olaeak dainese d1 pro begenmistim satici sende ne motor varki dedi
seni caprisma aninda altindaki motor degil ustundeki ekipman korur ha cbf le 100 le koymussun ha cb 650 f ile.
-
Cana geliceğine mala gelsin sen canını koruyosun zırh giysek yeridir
-
Ustad bende rs200 yada ns150 tarzi bisey almayi dusunuyorum,illa bajaj olacak degil ama 200cc yi gecmeyecek.Gecenlerde gidip Shoei q west aldim , bide revit gtr air aldim.Arkadaslarim bana gulduler.Bi arkadasim da rs200 var,hayabusa alcan heralde diye benimle baya dalga gecti,bugun kaza yapti,Allah kimseye gostermesin o da benim kardesim gibidir onada bir daha gostermesin ama kolunun yarisi yuzuldu, shoei qweste 150bar basinc uyguladiginda esner(kirilmiyor ilk iki basincta) testini izlemistim ondan aldim.Kafandan gecen araba tekerlegi ortalama 200 300 kg basinc uyguluyor 150barda cm2 ye 153kg basinca falan tekabul ediyor.Yani kaska 2milyar verdik ama Allah muhafaza boyle bisey olsa bisikletle giderkende olur hayabusayla giderkende olur.En iyisini yapmissin.Ben yeniyim sende benim gibi yeni misin bilemiyorum ama , ekipman ile motoru kiyaslamak sacma bir durum,ekipman senin ic organlarin kolun kemiklerin omuriligin, beynin, ayak bileğin, motosiklet ise bindiğin ulasim ihtiyacini keyifle giderdiğin ve sen ona o anlami yukledigin icin sana gore degerli ve muhteşem bir şey olan bir metal yığını.
-
Umutksk adlı üyeden alıntı
Ustad bende rs200 yada ns150 tarzi bisey almayi dusunuyorum,illa bajaj olacak degil ama 200cc yi gecmeyecek.Gecenlerde gidip Shoei q west aldim , bide revit gtr air aldim.Arkadaslarim bana gulduler.Bi arkadasim da rs200 var,hayabusa alcan heralde diye benimle baya dalga gecti,bugun kaza yapti,Allah kimseye gostermesin o da benim kardesim gibidir onada bir daha gostermesin ama kolunun yarisi yuzuldu, shoei qweste 150bar basinc uyguladiginda esner(kirilmiyor ilk iki basincta) testini izlemistim ondan aldim.Kafandan gecen araba tekerlegi ortalama 200 300 kg basinc uyguluyor 150barda cm2 ye 153kg basinca falan tekabul ediyor.Yani kaska 2milyar verdik ama Allah muhafaza boyle bisey olsa bisikletle giderkende olur hayabusayla giderkende olur.En iyisini yapmissin.Ben yeniyim sende benim gibi yeni misin bilemiyorum ama , ekipman ile motoru kiyaslamak sacma bir durum,ekipman senin ic organlarin kolun kemiklerin omuriligin, beynin, ayak bileğin, motosiklet ise bindiğin ulasim ihtiyacini keyifle giderdiğin ve sen ona o anlami yukledigin icin sana gore degerli ve muhteşem bir şey olan bir metal yığını.
ekipman alıpta böyle anlatılması çok itici bence napcan kardes 153 bar ı 150 bar olsa almayacakmıydın yani nedir bu teknık sevdası .. Niye bu kaskı aldıklarında paramız buna yetti demek en durust cevap :D
https://www.instagram.com/besafes1kr/
-
Ayni tepkiyi bende yemistim kuzenimden kafana takma dogru olani yap
-
vermek istedigim ornek suydu baskanim yani illa yapacagimiz kazanin siddeti motorun gucuyle dogru orantili olacak diye bir kaide yok demek istedigim,istatistik bunu gostersede motosiklet kazalarinin cogu karsi tarafin hatasidnan kaynaklaniyor sonucta
-
Kardeşim pilli bisiklete binerken kask mont dizlik sırtlık eldiven giyiyor. Onlada dalga geçen varmış 600lüğe böyle binmiyorum diyen varmış. Cahil çok.
-
03 Temmuz 2018, 08:10
İnsan canının kıymeti kadar ekipman kullanır ;)
-
03 Temmuz 2018, 09:50
İşte malesef 150 tl lik kask 450 tl 600 tl lik mont 1000 tl olunca , mal parasını hak etmeyince ve dahası hiç kaza yapmamış olmanın verdiği öz güven ile birleşince '' ben rabbimi çok özledim kavuşturun '' beni manasında sözler sarf edilebilir.
-
03 Temmuz 2018, 09:54
Maalesef bazı insanlar bir badire yaşamadan olayın ciddiyetini anlamıyor/anlamak istemiyor. Okudukları, öğrendikleri, duydukları davranış algısı oluşturmaya yetmiyor illaki deneyim etmeleri gerekiyor. Başlarına bu tarz bir olay gelincede motosikleti ekipmanla beraber satıp hepten motoru bırakıyorlar. Sonra motor tehlikeli oluyor, evet motor tehlikeli abicim sen binme.
-
03 Temmuz 2018, 09:54
Cevap:
"-Param var alıyorum, Allah sana da nasip etsin" dersin,
"-Amin İnşallah" der geçer.![Smile12](http://www.motosiklet.net/forum/images/smilies/eskiler/icon_geek.gif)
-
03 Temmuz 2018, 10:08
İnsan 50 km ile kaza yapıp ölebiliyor. Ekipmanın aşırısı yoktur. Normalde insanları küçümsemem ama cehaletin böylesi makbul memlekette. Bir akrabamız var. Normalde full ekipman giyen bir adamdır. 3-4 sene önce bir kaza geçirdi. Çokta uzun yıllardır biniyordu. Biraz alkol aldığı bir akşam fazla özgüven ile arkadaşını evine bırakmak istiyor. Üşendiği için korumalı pantolon giymiyor onun dışında her şey tam. 4 silindir bir SS i vardı. Allahtan dönüş yolunda oluyor kaza. Çünkü götürdüğü çocukta hiç bir şey yokmuş. Bizim ki çakır keyif olmanın etkisi ile virajda kendi kendine düşüyor. Bir bacağında platin var şimdi !!!
-
03 Temmuz 2018, 10:15
Kesinlikle haklısın. Öğrenci olmasam düzenli bi işim olsa bende 2 bin liraya kadar kask alabilirim ama maalesef şuan alamıyorum ve ona göre sürüyorum.
Kaskım ls2 ff396 ama yaz sonuna değiştirmeyi düşünüyorum daha iyisini alırım inşallah
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:13 ----------
Geçmiş olsun. Belki 50 60 tl lik dizlik olsa hiç bir şey olmayacaktı o bacağına...
-
03 Temmuz 2018, 10:47
Sen tam ekipmanla en doğrusunu yapmışsın kardeşim. Benim de altımda NS160 var. Acemiyim. Ama kask, mont, sırt koruma, eldiven, pantolon vs derken verdiğim para 6-7bin TL'yi bulmuş. Kaldı ki motoru almadan aylar önce bunları almaya başladım.(Arabada bile kemeri takmadan vitese atmayan adamım
)
-
03 Temmuz 2018, 11:16
Ekipman motor için değil sürücü içindir boş ver sen kış olunca botunu da giy öyle gez
-
03 Temmuz 2018, 11:17
Motoru değil kafanı vücudunu beynini koruyorsun. Herkes kendine ne kadar değer biçiyorsa o kadarlık giyine bilir.
-
03 Temmuz 2018, 13:57
-
03 Temmuz 2018, 14:13
Quad87 adlı üyeden alıntı
Kursta ekipman vermedikleri için
Hangi kurs sizin ekipmansız motosiklet üzerinde derse katılmanıza izin verdi? Yuh. Motosiklet eğitmenleri böyleyse...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)