Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

İlk motorum, Activa S

REKLAM ALANI

Arkadaşlar merhaba,

2 gün önce ilk motosikletimi alarak trafiğe çıktım, abimin önceden bir çok Honda motosiklet alması ve Honda'ya karşı olan hayranlığı sebebiyle başlangıç olarak Activa S almamı önerdi hatta benim için aldı desem daha yerinde olur, bu motor alınmasaydı bütçeme uygun (10K) bir ikinci el Vespa alacaktım zira Vespa'nın tasarımını daha çok beğendiğim bir gerçek.

Activa S hakkında hayırlı olsun dışında deneyiminiz varsa yorumlarınızı da bekliyorum çünkü gezmeyi seviyorum hatta yakın zamanda Ordu'dan Rize Çamlıhemşin'e doğru yola çıkmayı düşünüyorum ek olarak bir öneriniz de varsa paylaşmanızı öneririm, kısacası yorumlarınız için bu konuyu açtım ve bekliyorum.

Bir de siperlik takmamı önerir misiniz?

http://i.hizliresim.com/dB3Ayr.jpg

Sevgiler,
    HUN bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    DesAres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tricity
    İlk başta hayırlı olsun. Nasıl bir kullanım yapacaksınız ki siperlik takmak istiyorsunuz ?

Fakat ben olsam o fiyata Honda diye kurye scooter'ı almazdım. Tamam motor bloğu sağlam ama tip olarak 0. İkinci el bir NMAX, PCX alırdım hem tipli, hem sağlam. Tabi sizin tercihiniz.

NOT :
    Bazı arkadaşlar yanlış anlayabilir kesinlikle kurye arkadaşların motorunu küçük görmüyorum !

Teşekkür ederim ikinci el tercih etmek istemedik fiyatlar da malum artınca Activa S tercih ettik.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:31 ----------

Hiç yorumunuz yok mu arkadaşlar?

Motosikleti
    Peugeot 103
    Hayırlı olsun, bence çok doğru bir seçim yapmışsınız. Anlaşılan motosiklet tecrübeniz az. Bu motora vursanız kırsanız bişey olmaz, yedek parçası ve işçiliği ucuzdur. Güle güle kullanın.

Teşekkür ederim, diğer arkadaşların yorumarını ve önerilerinizi de bekiyorum muhakkak.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    hayırlı olsun

Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Hayırlı olsun, abinizin kararı bence oldukça yerinde olmuş. Onu dinlemeniz ise daha da güzel olmuş.

Büyük ihtimalle kurye motoru mantığını uzun süre duyacaksınız, önemsemeyin. Çok güzel bir motosiklettir, uzun ömürlü ve dayanıklı, yakıtı ve bakımı makul, yedek parçası ucuzdur. Tam bir öğrenmelik, uzun süre binmelik motosiklet almışsınız.

İleride bir gün motosikletinizi satıp daha güçlü ve cici birşeyler aldığınızda gönlünüzün bir parçası hala bu motosiklette kalacak, arada onu arayacaksınız. Şimdiden yazayım dedim

Öneriye gelince;

Kesinlikle motosikletinizde bir değişiklik yapmayın, yaptırmayın.

Performans varyatör takımına geçmeyin, orjinalini kullanmaya özen gösterin.

Özellikle yan sanayi parçalardan uzak durun, özellikle fren balatası gibi canınızı riske atacak parçalarda gözünüzü yumun ve o parçaya o parayı verip orjinalini kullanın.

Arkaya çanta takıcam diye kaportayı kestirmeyin (yetkili servisler dahil hemen hepsi arka çanta demiri satıp değiştirmek isteyecek ve montajı için kaportayı "azıcık" kesecektir)

Kullanma klavuzunu çok iyi okuyun, rodaj konusunu ise birkaç kez okuyun.

Scooter diye güvenli olduğunu, ayaklarınızı koruyacağını düşünerek motosiklet botu giymemeyi düşünmeyin dahi (Bir maksi scooter ile yaptığım kazada sol ayağın üzerini kaybettim, tekrar ayak yaptık...).

Lastikleri derhal değiştirin. Sakın ama sakın o lastiklerle motosikletinizi kullanmayın.

Arada bir motor yağ seviyesini kontrol edin.

Satış sonrası lastik basınçlarını düşürmemiş olabilirler, basınçları derhal kontrol edin.

Öneriler bunlar, tekrardan hayırlı olsun. Keyifle sürün

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:23 ----------

Vespa' nın yeni modellerinde gözlemlediğim bir problem özellikle kromajlarında kısa sürede oksitlenme baş gösteriyor, iki yakın komşumun motosikletinden biliyorum ki daha motosikletler bir yaşını yeni doldurdu. Malesef o eski Vespa kalitesi yok. Tasarım kısmı ise tamamen zevk meselesi.

sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BWS 100
    Tip olarak sıfır olsa ne olacak. Olsun.
    Sen motosiklete başlıyorsun. Kullanacağın süre de kısa olacağı için hiç takma bu konuşulanları.

Geçende 14 yıldır yatan 91 model kinetic'i çalıştırdık. Yağ benzin bişey koymadan. Olduğu gibi. Tozunu yıkadık. Denedik çalıştı makina, çok şaşırdık.
    Sonrasında güzel bir bakım. Elini ayağını topladık. Sapa sağlam makinaydı be. Sattı gerçi arkadaş ta Güzel makinaydı.
    Bence doğru bir karar vermişsin. Çok şey katar, trafiği anlarsın motorcu olarak. Araba kullanır gibi olmuyor.
    daha sonra seversen büyütür farklı ve istediğin makinalara binersin.

Üstte ki arkadaşın önerilerini de es geçme, doğru diyor. Hele ki lastik ve balata olayı önemli.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim, sözünüzü dinleyeceğim...

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:17 ----------

Çok sağolun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:18 ----------

Lastiği acil değiştirme öneriniz nedendi bir süre kendi lastiğini kullansam ?

Motosikleti
    Tricity
    Alıntı baranos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Lastiği acil değiştirme öneriniz nedendi bir süre kendi lastiğini kullansam ?
    Lastikler dandik naylon ve yolu tutmuyor, yağmurda kayıyor vb.

Şuan nakitten dolayı alamıyorsan yazda hava sıcak olduğu için kışa oranla fabrika çıkışlı lastik bir tık daha iyi tutar yani bir süre idare eder ama dikkatli kullan ani hızlanıp, ani durmamaya çalış !

Teşekkür ederim michelin city grip alacağım. Bunun dışında siperlik işime yarar mı özellikle uzun yollarda?

oldcockroach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    Öncelikle Hayırlı olsun :D Çok dikkat et Allah hata kaza bela vermesin.Aman ha scooterlar eşek gibidir bir şey olsa da atsam der ani fren yaparsın motor bir yana sen bir yana virajda hoop bir bakmışsın ayakların havada.benim şu kinetix ile 8 senede motoru parçalamak hariç yapmadığım kaza kalmadı aklına gelmeyecek yerlerde ve şekillerde.

Teşekkür ederim dikkatli olacağım sizce Ordu'dan Çamlıhemşin'e 350km 1200 rakım. Giderken sıkıntı çıkarır mı?

Motosikleti
    Tricity
    Teşekkür ederim dikkatli olacağım sizce Ordu'dan Çamlıhemşin'e 350km 1200 rakım. Giderken sıkıntı çıkarır mı?
    Motoru yeni almadın mı ?
    Rodaj kurallarına uyar giderim dersen git. Hem uzun yol olur ama basman da gerekebilir otobanda sıkıştırırlarsa bu sefer rodaj

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:41 ----------

Teşekkür ederim michelin city grip alacağım. Bunun dışında siperlik işime yarar mı özellikle uzun yollarda?
    Rüzgarı keser de motosikleti de son hız azalar yani yavaşlar sonuçta sonradan ekliyorsun.

Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    scooterler uzun yolda güvenilmez gibi bir algı var ben çok gezdim hiçbir sıkıntı yaşamadım 1 2 aksilik hariç ama onlarda benim cavur malı gibi kullanmamdan oldu :D ama birazda şans işi nihayetinde kul yapısı 10.000 km gidersin cık demez 10 km gidersin sekman piston dağıtır vb :D bakımını güzel yaptıktan sonra hiçbir şey olmaz devam et.

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim, belki bir gün trafikte karşılaşırız.

Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    Aslında imkansızdı ama işin içinde Ordu olunca imkansız değil :D oralara gelme planım var :D

Ordu'yu çok mu seviyorsunuz neden?

Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    Ordu'yu çok mu seviyorsunuz neden?
    Ordu sevilmez mi :D ailenin yarısı ordulu olunca :D

Bende spacy alpha kullanıyorum. Lastik ebatları aynı. City grip bulamazsın. Ben camlı kullanıyorum. Ve camsız binemiyorum. Hızı kestiği de söylenemez. Bi ikinci alpham. Önceki ile İstanbul'dan Giresun'a gidip geldim. Ordu Rize arası rahat gidersiniz. Kurban Bayramı'nda yine gelcem o taraflara. Bu arada ikinci alpha yı almadan önce activa s aldım. 65 km'de iki üç gün içinde sattım. Alphaya göre titreşimli sesli ve sağından solundan ses geliyordu. Ben beğenmedim. Ama sağlam mı sağlamdır yolda bırakmaz.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)