YARDIM LÜTFEN!!!! MOTOR YAĞI
Reklamlar
-
Arkadaşlar herkese selamlar;
B sınıfı ehliyetim olduğundan dolayı işe gidip gelmek için ARORA 50 CC KASIRGA modelinden aldım,yağı değiştirmem gerekiyor fakat hangi marka ve hangi tür motor yağı alacağımı bilmiyorum bir kaç yazı okudum fakat yazın başka kışın başka tür yağ kullanılacağını yazmışlar kafam iyicene karıştı yardımcı olursanız sevinirim motor bu arada yarı otomatik.. 1LT yağın hepsini mi koyacağım?
Reklamlar
-
Klavuzunu okusanız?
Yağ miktarını bilemem , ancak yatık Cub tip ve hava soğutma olduğunu biliyorum , bana kalırsa 10-40 w yarı sentetik (castrol/motul/ipone/shell/elf/mobil) yaz kış kullanırdım.
-
Carbondioxid adlı üyeden alıntı
Klavuzunu okusanız?
Yağ miktarını bilemem , ancak yatık Cub tip ve hava soğutma olduğunu biliyorum , bana kalırsa 10-40 w yarı sentetik (castrol/motul/ipone/shell/elf/mobil) yaz kış kullanırdım.
Aynen bu şekilde... 4 zamanlı motor sonuçta 10-40 işini görür. 50 cc motor için yağı bu kadar araştırıp stres yapmana gerek yok.
- - Booooobbbb... buuuuuuuuu - -
-
Aynı konudan bir daha açar isen daha iyi yağlama yapar
-
-
1 lt koyma fazla gelir. 75 ml koy, ölç bak ona göre ayarla. Ama çubuğu sıkmadan dene, yani indir çek.
Motorla bi turla yağ biraz ısınsın ki incelsin. Sonra alttan yağ vidasını sök ( dikkat et elini yakma, eldiven veya bez kullan ) , iyice bekle damlalar azalsın, motoru biraz salla, sonra tapayı kapat, huni yardımıyla yağı koy, sonra ölç.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)