Herkese selam,
Hem sitede hem de motosikletçiler arasında yeniyim. Yaşım çoğunuzdan ileri. Söylemeyeyim ama çoğunuzun babası yaşındayım Gençliğimden beri hep motosiklet alma hayalim vardı. Bin bir sebep ve bahaneyle hep erteledim. Ancak şimdi motosiklet sahibi oldum. 30 yıldır otomobil sahibiyim. Trafikte sanırım 500.000 kilometre tecrübem var. Motosiklet sahibi olduktan sonra her şeye sıfırdan başlamış sayıyorum kendimi. Ne otomobil ne de bisiklete benziyor. Başka bir şey.
Geçen ay sıfır NC750X satın aldım. Herkes başka bir şey söyledi. 'Daha küçük hacimle başla', 'Scooter kullan bir yıl', 'Çok iyi yapıyorsun', 'Yanlış yapıyorsun'. Herkese saygım var ve herkesin fikrini dinledim sonra karar verdim. Sadece herkesin ortak ve bir fikri vardı 'Teçhizatını iyisinden seç, parana acıma, motosikleti kalan paranla al'. Bence en doğru öneri buydu. Marka söylemeyeyim ama alabileceğim en iyi teçhizatı aldım. Kask, ceket, ayakkabı, dizlikler vs. yaklaşık 7.000 TL ödedim. Biliyorum ucuz değil. Ama pahalı derken kıyas yapmak gerekiyor. Çok zarar görmek veya az zarar görmek arasında seçim yapmak gerekiyor. Motosikletimi kalan paramın yettiği kadarıyla aldım. Yaşım itibariyle de temkinli olduğumu düşünüyorum. Benim için güvenlik daha önemli. Bu yaşta da motosiklet üzerinde yüzümü görmeseler çok şey kaybetmem
Benim özellikle sitenin gençlerine bir önerim olacak büyüğünüz olarak. Motosiklete binerken mutlaka koruyucu ekipmanınızı kullanın. Sadece kaskla kalmayın. Ceketinden, eldivenine, dizliğinden ayakkabısına kadar tam olarak giyinin. Hava sıcakmış, terliyormuşsunuz dert etmeyin. Teçhizat tam olmadan asla yola çıkmayın. Parayı önce ekipmana ayırın, kalanıyla motosiklet alın. Üzülerek görüyorum yollarda, kaskı takmamış bir sürü genç dolaşıyor. Ya da sadece kaskı var. Şort-tişört binenler var. Tecrübenize güvenmeyin, en acı tecrübe son tecrübe olmasın. Ne kendinize, ne motosikletinize, ne de diğer sürücülere tam güvenmeyin. Kuşku hayat kurtarır, hep tetikte olun. Yavaş sürün, hızlı giderseniz genç kızlar kimin geçtiğini göremez
Sıkılmadan okuduysanız teşekkür ederim. Herkese kazasız, belasız keyifli sürüşler dilerim.