Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yamaha WR125-X Hakkında

REKLAM ALANI

Arkadaşlar hepinize merhaba. Ben mezuna kalacak olan bir üniversite öğrencisi adayıyım. Seneye üniversiteye gidersem WR125-X almak istiyorum 2. el olarak. Okumak istediğim yer Nevşehir, memleketim Aksaray. Şuan Tekirdağ'da yaşıyorum ama Nevşehir'de okursam sık sık memleketime gidip geleceğim inşallah. Size sormak istediğim bir miktar soru var cevaplarsanız sevinirim birde cevaplarken soru numaraları gibi cevap numarası şeklinde cevaplarsanız memnun olurum.

1. WR125-X motoru için gerek şehir içi gerek uzun yolda en uygun lastiklerden birisinin Pirelli Rosso II olduğu söyleniyor doğru mudur? Ayrıca Rosso II tipi lastiklerin ortalama ömrü kaç km dir?
    2. Yakıt tüketimi ortalama 80-100 km hızla giderken ne durumdadır acaba?
    3. Okuyacağım yer ve memleketim bozkır iklimi ve malum İç Anadolu köy ve kasabalarının yolları belli. En iyi yol beyaz çakıl taşla ziftin karışımı olan yerler. Buralarda supermoto kullanıcısı olarak zorlanır mıyım veya motoru olumsuz etkiler mi? O tip yollarda racing tipli motorlara göre daha iyi performanslı olacağı ama rally lastikli enduro motorlara göre daha az performanslı olacağını söylemek mümkün müdür?
    4. Motorun yağ değişimi ve normal bakımı için kaç km gerekiyor? Yamaha servislerinde genel bakım ücreti ortalama ne kadar?
    5. 30.000 km li motorları almak mantıklımı sizce? Bütçeme yeten tipler genelde 30.000 kmli ve 2013 model WR-125X lerde.
    6. Son olarak bir motoru beğendim diyelim hoşuma gitti yanımdada motordan anlayan pek birisi yok alırken motoru test ederken mesela ne sıkıntısı olup olmadığını öğrenebilirmiyim benden gizlenilen bir sıkıntısı varsa? Veya dikkat etmem gereken bir şey var mıdır?

Her şey için sağolun şimdiden biraz uzun oldu kusura bakmayın
    Yokand bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Peugeot 103
    Kusura bakmayın ama sadece 6. sorunuza cevap verebilirim. Motor soğukta nasıl çalışıyor ilk olarak buna bakın jikle açmak falan gerekiyor mu? Rölanti yani motorun kendi kendine çalıştığı devirde aniden dip gaz yapıp hemen bırakın. Eğer stop ederse karbüratörü çok sağlıklı olmayabilir. Vitesleri deneyin nasıl geçiyor? Kemikli mi? Ve motoru hiç çalıştırmadan önce yağına bakın. Debriyajın kavramasına bakın nerde kavrıyor diye. Alırken çekme belgeli hurda belgeli satışı verilmeyen motor almayın. Otomobil motosiklet vb. araçlar alırken her zaman zenginden, eski model, yüksek segment , 2. el ve az km almaya dikkat edin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    Alıntı peugeotcu103 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kusura bakmayın ama sadece 6. sorunuza cevap verebilirim. Motor soğukta nasıl çalışıyor ilk olarak buna bakın jikle açmak falan gerekiyor mu? Rölanti yani motorun kendi kendine çalıştığı devirde aniden dip gaz yapıp hemen bırakın. Eğer stop ederse karbüratörü çok sağlıklı olmayabilir. Vitesleri deneyin nasıl geçiyor? Kemikli mi? Ve motoru hiç çalıştırmadan önce yağına bakın. Debriyajın kavramasına bakın nerde kavrıyor diye. Alırken çekme belgeli hurda belgeli satışı verilmeyen motor almayın. Otomobil motosiklet vb. araçlar alırken her zaman zenginden, eski model, yüksek segment , 2. el ve az km almaya dikkat edin.
    Wr125x Enjeksiynlu bir motosiklettir.

Yamaha nın motorları için 30 bin km hiç bi şeydir ama anlamıyosan kesinlikle bir ustasına göster veya servise götürün eksiği gediği ne, çok sıkıntılı motor bulacağını sanmam muhtemelen racing motorlar kadar hor kullanılmıyordur bunlar , yalnız yamaha nın servisi ve parçaları pahalı olabiliyor o yüzden sırf ucuz diye çok hor kullanılmış motor alırsan baya masraf açabilir

Motosikleti
    2006 honda cbf 600 sa
    wr 125 x i 3-4 ay kadar kullandım ama genelde iş ev arası kullandığım için stabilize yada toprak vs yollardaki performansı hakkında net bilgi sahibi değilim yakıt olatak çok ekonomik bir motor 100km de ortalama 2.5-3 litre kadar tüketimi var tabi kullanıma bağlı olarak benim lastiklerde pirelli rosso 2 idi ve ben memnundum genel olarak keyifli bir motosiklet ama boyunuz 1.80 cm den kısaysa çok tavsiye etmem zira yüksek bir motosiklet

Alıntı jimmysinan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    wr 125 x i 3-4 ay kadar kullandım ama genelde iş ev arası kullandığım için stabilize yada toprak vs yollardaki performansı hakkında net bilgi sahibi değilim yakıt olatak çok ekonomik bir motor 100km de ortalama 2.5-3 litre kadar tüketimi var tabi kullanıma bağlı olarak benim lastiklerde pirelli rosso 2 idi ve ben memnundum genel olarak keyifli bir motosiklet ama boyunuz 1.80 cm den kısaysa çok tavsiye etmem zira yüksek bir motosiklet
    Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkürler hepinizin dediğini dikkate alacağım. Sayın jimmysinan boyum 1.84 cm fakat kilom 75kg hafif kalabilirim sadece tek sıkıntım o

Motosikleti
    2006 honda cbf 600 sa
    Ben de 73 kiloyum boyum 184 hafif kalmadım sende kalmassın kardeşim merak etme keyifli sürüşler

Motosikleti
    Suzuki GW 250 F
    kardeşim geç farkettim konuyu ama şöyle özetleyeyim kendi açımdan. ben 2015 ten beri wr 125 x kullanıyorum. Gidonu da yükseltsen comfort sele de kullansan. Altına hidrolik vibrasyon takozlarından bebek puseti de yapsan bu makine titrer ve seni 100 km sürdükten sonra alaşağı eder. 4.5 litrenin altında yaktığını görmedim. Makina her yola geliyor dağ bayır dinlemiyor inanılmaz bir torku var. Üzerine nerede uzanıp nerede kalkacağını bildikten sonra düzgün bir lastikle kaya tırmanışı bile yapar. Bakımlarla alakalı bana göre ben her 1000 km de yağı değiştiririm. İçinden çıkan yağı inceleyip ona göre filtreleri değiştiririm. Ben 2012 model wr 125x kullanıyorum eğer motoru almaya gidersen kuyruk kısımını şöyle bi elinle yokla. Yüksek diye inip binerken ayağını çarpıp kuyruk klipsini kırabiliyorlar. Sonra da yapıştırıyorlar ama pek titreşime gelmiyor. Arka diskler çabuk bitebiliyor bu motorda onu incele bak çizilmiş mi diye. Elcik koruması varsa ona yoksa manet uçlarına bak sağlam mı diye. Birde topcase için grenajı deliyorlar, delerken de selenin arka kısımlarına doğru bir yer çatlıyor eğer delen adam işini düzgün yapmazsa. Ona da dikkat et.

Özet geç lan dersen: Kısa menzilde hem asfalt hem toprak yollarda süreceksen ve dirtbike/motocross hastalığın varsa bu makina ilaç gibi. Gerisi hikaye.
    mombohunter bunu beğendi.

Motosikleti
    yamaha wr 125x rks rn 180 rks rnx olus tvs jüpitr
    wr125 x motorum var çıkma alt motor aldım ama bir türlü çalıştıramadım bujiye elektrik geliyor motora benzin geliyor marş basıyor ama çalışmıyor yardımcı olabilecek varmı acaba 0533 978 44 50 veya mtsaygili27@gmail.com

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)