Arkadaşlar hepinize merhaba. Ben mezuna kalacak olan bir üniversite öğrencisi adayıyım. Seneye üniversiteye gidersem WR125-X almak istiyorum 2. el olarak. Okumak istediğim yer Nevşehir, memleketim Aksaray. Şuan Tekirdağ'da yaşıyorum ama Nevşehir'de okursam sık sık memleketime gidip geleceğim inşallah. Size sormak istediğim bir miktar soru var cevaplarsanız sevinirim birde cevaplarken soru numaraları gibi cevap numarası şeklinde cevaplarsanız memnun olurum.
1. WR125-X motoru için gerek şehir içi gerek uzun yolda en uygun lastiklerden birisinin Pirelli Rosso II olduğu söyleniyor doğru mudur? Ayrıca Rosso II tipi lastiklerin ortalama ömrü kaç km dir?
2. Yakıt tüketimi ortalama 80-100 km hızla giderken ne durumdadır acaba?
3. Okuyacağım yer ve memleketim bozkır iklimi ve malum İç Anadolu köy ve kasabalarının yolları belli. En iyi yol beyaz çakıl taşla ziftin karışımı olan yerler. Buralarda supermoto kullanıcısı olarak zorlanır mıyım veya motoru olumsuz etkiler mi? O tip yollarda racing tipli motorlara göre daha iyi performanslı olacağı ama rally lastikli enduro motorlara göre daha az performanslı olacağını söylemek mümkün müdür?
4. Motorun yağ değişimi ve normal bakımı için kaç km gerekiyor? Yamaha servislerinde genel bakım ücreti ortalama ne kadar?
5. 30.000 km li motorları almak mantıklımı sizce? Bütçeme yeten tipler genelde 30.000 kmli ve 2013 model WR-125X lerde.
6. Son olarak bir motoru beğendim diyelim hoşuma gitti yanımdada motordan anlayan pek birisi yok alırken motoru test ederken mesela ne sıkıntısı olup olmadığını öğrenebilirmiyim benden gizlenilen bir sıkıntısı varsa? Veya dikkat etmem gereken bir şey var mıdır?
Her şey için sağolun şimdiden biraz uzun oldu kusura bakmayın