Merhaba arkadaşlar,
İş sebbeiyle Afrika'da bulunduğumundan açtığım bir kaç konuda bahsetmiştim. Neyse yaklaşık 2 senedir Afrika'da motor macerasına kaldığım yerden devam ediyorum. Birgün bi arkadaşım beni heyecanla aradı. İstediğim bir modelin arkadaşında olduğunu ve satmak istediğini söylemesi ile elimde ki Honda CB600F' im + bir miktar para karşılığında motoru takas yaptık. Yeni motorum 2005 Yamaha R6 oldu(S kasa olmadığını araştıra araştıra öğrendik )
Motora 2 ay kadar bindikten sonra aklıma daha temiz ve Afrika şartlarına (yollar patates tarlası olduğundan) uygun bir motor almak fikri yerleşince satılığa koyayım dedim. Koymaz olaydım. Neyse 1 kaç gün sonra motoru almak istediğini söyleyen bir Afrikalı vatandaşımız aradı konuştuk filan tabi bizde de yabancı dil İngilizce, çat patta Fransızca olunca herifle zar zor yakınlarda ki bir yeri tarif ederek anlaştık. Herif baktı etti iyi güzel abi pazarlık filan yapıldı. Herif kimliği uzattı bana bir test için turlayabilir miyim filan derken herifin kimliği aldık tamam dedik.( burada 8 motor alıp sattık hep bu yöntemle).
Adama anlattım şu şöyle bu böyle herif test sürüşü diye bir aldı 15 dakika dönen yok.. 30 dakika dönen yok... Herife ellerimizle demir atı teslim ettik durur mu? Uzamış gitmiş tabi karakteri bozuk insan (neler söylerim de neyse...) HEryere haber saldık tabi.. motorculara, tamircilere, tanınan hırsız tayfasına kadar.. Ödülü de koyduk Afrika da yüklü bir miktar..
1 hafta oldu haber yok abi 2 hafta.. 3 hafta.. 1 ay... derken .Tabi ben bu arada izne gittim geldim yine haber yok..
Bir gün bir haber hop motorunu şurada görmüşler bulup almaya gidiyorum diye. Arayan eleman gitti bizde bi kaç Afrikalı arkadaşı gönderdik, neyse bizim elemanlardan bir tanesi eliyle koymuş gibi ona sorarken buna sorarken buldu abi..(Neden ben gitmedim diyenler için hem kavga gürültü muhabbeti, hem de ten rengi farklı oldu mu polis jandarma rüşvet avında..) Motoru jandarma alıp götürdü karakola..
Neyse abi evrak, dosya rüşvet derken 20 gündür kazasız belasız sürmeye devam ediyorum herhangi bir sorunumuz olmadı...
Bu olayı da sizlerle paylaşayım dedim..Kalın sağlıcakla..